Telefonas „pasidaryk pats″ – iš modulių sudarytas išmanusis „Fairphone 2″

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dzo 2015-06-18 15:16
As kazkaip nematau prasmes tokiuose telefonuose. Neaiskus moduliu standartai, neaisku ar kito gamintojo tiks, ir visumoj kosmine kaina bus. Telefono proco ar atminties ir neupgreidinsi, nes arba magistrale neleis super duper proca ikist, arba finasiskai neapsimokes 10-20% greitesni proca det. Del remonto tai irgi: dazniausiai telefas mirsta del akumo, procai kazin ar isvis uzsilenkia kada jei ne gamyklimis brokas. Bet tokiu atveju dazniausiai buna 2 metu garantija, tai vistiek pats daliu nekeisi. Netgi laptopus finansiskai neapsimoka upgreidint... Ko telefonams reikia, tai gryzt i senus laikus kai akumai budavo keiciami.
Cunami 2015-06-18 15:27
Tu teisus dzo, toks upgreidas per sudėtingas ir per brangus. Mačiau kur kas geresnį sprendimą - ir svarbiausia pigesnį. Jame sugalvotos kišenės, į kurias kišasi papildomi moduliai. Plačiau - suveskit į Google
zaliaakis 2015-06-18 20:06
Cia gal labiau priimtinas būtų variantas. Kad pirkdamas gali truputį pasikoreguoti komplektacija... Gal kas norėtų daugiau ram. Ar vidinės talpos daugiau. Ar akumuliatoriaus talpesnio. Ir tai nekainuotu kaip išvis naujas ar kitas modelis. Kaip pirkdamas PC dasidedi ko labiau reiketu...
Cunami 2015-06-18 21:37
Būtent. Googlas ir šitie „Fairphone 2“ nori leisti susikompletuoti naują telefoną pilnai, tačiau koks tolkas, jei dauguma parametrų bus tokie patys ar net blogesni, nei jau sukomplektuotame telefone? Plius kosminė kaina už kažkokį levaką be serviso. As noriu tik papildomų modulių, kuriuos yra kur įkišti. Idėja tokia: Perki bazinį telefono variantą po pigiaja, o papildomus modulius dasiperki, jei yra noras ar atsiranda kas nors gero (alkotesteris ar cukraus kraujyje matuoklis) Nesuprantu, kaip tokiam Googlui nešovė tokia paprasta idėja?
bala 2015-06-18 23:49
mano nuomone, telefone turi būti galimybė pačiam pasikeisti tris dalykus - ekraną, bateriją, ir pagrindinę plokštę (dėl paskutinio truputį abejoju). Taip galėtumei daugumą gedimų sutvarkyti pats. Sutaupytum laiko ir pinigų nevažinėdamas į servisus.