Neįtikėtina: pristatytas telefonas, kuriam įkrauti prireiks vos 15 minučių (Video)  (0)

Kiek laiko laukiate, kol jūsų išmaniojo telefono akumuliatorius pilnai įsikraus? Tris valandas? Dvi? O gal pusantros? Neskubėkite girtis: Kinijos kompanija „Oppo“ sukūrė technologiją, kuri leidžia telefoną pilnai įkrauti vos per 15 minučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naująją technologiją, pavadintą „Super VOOC“, kinai pristatė Barselonoje vykstančioje technologijų parodoje „Mobile World Congress 2016“. Ji veikia ir su „microUSB“, ir su naujos kartos USB-C jungtimis.

„Oppo“ teigia išsprendę ir vieną aktualiausių greitai įkraunamiems akumuliatoriams kylančių problemų – kaitimą. Bendrovės sukurti specialūs algoritmai užtikrina, kad įkraunant akumuliatorių didele sparta jo temperatūra išlieka žema.

Tiesa, yra kelios išimtys. Pirma, skelbiamas „Super VOOC“ greitojo įkrovimo laikas galios tik tais atvejais, kuomet telefono akumuliatoriaus talpa sieks iki 2500 mAh. Vidutinės klasės telefonai maždaug tokius akumuliatorius ir turi, tačiau dažnas aukščiausios klasės išmanusis aprūpintas 3000 mAh ir didesnės talpos akumuliatoriumi. Gerokai talpesnius akumuliatorius turi ir planšetiniai kompiuteriai.

Antra, naująja technologija galės naudotis tik „Oppo“ telefonų savininkai. Praėjusiais metais ši kompanija pardavė 50 mln. išmaniųjų telefonų, tačiau jie labiausiai perkami gimtojoje Kinijoje ir kitose Azijos šalyse, o Amerikoje ir Europoje „Oppo“ nėra itin populiarūs.

Ir vargu ar daug vartotojų pasirinks būtent „Oppo“ išmanųjį vien dėl to, kad jo akumuliatorių galima įkrauti per 15 minučių.

Beje, kitų gamintojų gerbėjams gerų žinių turi kompanija „Qualcomm“. Jos sukurta technologija „Quick Charge 3.0“ leis telefonus su naujuoju procesoriumi „Snapdragon 820“ įkrauti iki 80 proc. per maždaug 35 minutes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (0)