Kaip iš tikro nustatoma žmogaus buvimo vieta pagal telefoną: realybėje viskas kitaip nei mituose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sangvinic 2017-03-15 20:55
Dar ir žmogiškas faktorius svarbus. BPC dirba neefektyviai. Teko skambinti, prašiau sujungti su policija, tai teko atsakyti į keistus klausimus, vienas jų - koks yra nusiskundimas? Nustebau, nes koks, galvoju, mergyt, tavo reikalas? Vargais negalais sujungė su PK, kur teko viską kartoti jau 'budinčiai'. Pats ekipažas į įvykio vietą atvažiavo po 30 minučių nuo skambučio. Tokia mano patirtis. Išsiplėčiant - skambinau, nes per balkoną, naktį, mačiau kaip kaimyno mašinos veidrodėlius nuspardinėja jaunimas girtas. Vis dėlto jie buvo sučiupti. Bet tik dėl jų pačių 'durnumo'
Evil Goku 2017-03-15 21:28
O kodėl prašei, kad tave sujungtu su policija? Kodėl manei, kad neužteks pranešti BPC?
Nerealiai 2017-03-15 23:10
Čia ne BPC neefektyviai dirba, o skambinantieji dėl per didelio mandrumo nesugeba tiesiai šviesiai perduot informacijos, kurią pats BPC perduos tam kam reikia... Vietoj to, kad pasakytų kas vyksta, pradeda aiškint telefonu kaip kam dirbti ir taip patys gaišina laiką. O jei tiesiogiai reikia policijos paslaugų, tai kodėl neskambinti tiesiai jiems? Lygiai tas pats ir JAV, paskambinus 911 klausia Whats your emergency. Tai čia labiau stebėtis reikėtų žmonių nemokėjimu bendrauti, o ne BPC užduodamais klausimais.
vygantas 2017-03-15 23:39
Nepritariu dėl mandrumo, kadangi pačiam nekartą yra tekę skambint į BPC ir ten jiem pasakoji savo nelaimės istoriją. Kai išpasakoji tada jie priima sprendimą sujungti su greitąja med. pagalba ir ten jiem viską nuo nulio pasakoji iš naujo. (Tada galop atvažiuoja greitoji ir jiem viską pasakoji iš naujo. Nuveža į ligoninę ir ten vėl viską pasakoji iš naujo
Niemand 2017-03-15 23:54
Kitaip objektyviai būti negali, kai tau reikia output iš skirtingų asmenų. Priešingu atveju suveiktų sugedęs telefonas. Iš savo pusės, galiu pridurti, kad nekorektiškai veikia, kai tau jokio outputo nereikia. Norėjau elementoriškai pranešti apie pravažiuojant šalia pamatytą pavojingai degančią žolę, teko perskambinėti keliais telefonais.
Creatium 2017-03-16 10:10
Pačiam irgi teko ne kartą skambint. Su greitąja yra problemų, nes greitosios centras nesugeba ir nenori (čia ir aukštesnių pareigūnų kaltė, tame tarpe ir ministro) prisijungti prie BPC sistemos. Su policija problemų nėra. Skambini BPC, pasakai kas nutiko, kur nutiko ir dar kartais paprašo duomenų. Viskas. Nereikia jokių aiškinimų "sujunkit su policija". Jei nori sujungimo paslaugos, tai skambini 118. Čia kai buvo prieš metus ar daugiau tas atvejis, kur skambino pranešti apie girtą vairuotoją ir gal 5 minutes bandė aiškint, kaip jį privalo sujungti su policija. Tai durnių durnium reikia būti, kad nesugebėt trimis sakiniais iš karto pasakyti kas nutiko.
AAA000 2017-03-16 21:06
Straipsnis manau nutyli realias tikslesnio susekimo galimybes. Skaiciau kazkur kaip Dudajeva nuzude rusu spec tarnybos, tai ten net du telefono sekimo budus naudojo. Dudajevas isvazinedavo su apsauga uz miesto, kad pasneket telefonu. Ten kaip supratau isprogdinta daug tu bokstu buvo ir rysys probleminis budavo, kai su cecenais Grozne kariavo. Tai rusai uzminavo visas tiketinas aiksteles minomis, kur reguoja i konkretu telefono numeri kai juo kalbasi. Ir dar papildomai raketas leido, kur irgi skrenda i telefono signalo saltini, kai kalbasi. Gal 3 menesius ten knisosi kelios grupes ir galu gale uzmuse Dudajeva. O tas buvo jau daug metu atgal - kai neisplites mobilus rysys buvo. Straipsnyje manau teaprase tik pasyvu sekima, kai telefonu nekalbama - kai jis tik protarpiais susisiekineja su bazinemis stotimis. Aplamai savo telefonus paziurekit - jie susirisineja su visu operatoriu bazinemis stotimis - transliuoja signala visomis kryptimis - tiesiog ne savo operatoriaus signalus atmeta. As manau kai seka - gauna duomenis is visu operatoriu bokstu ir trianguliacijos pagalba gali keliu metru tikslumu nustatyt - nes dalyvauja keli bokstai. Cia tik pats operatorius to negali - jei neturi keliu persidengianciu bokstu greta. Bet tie kur gauna duomenis ir paskui juos gali apdirbt visumoje - manau turi geresnes galimybes susekt ypac tiksliai - nei aprase straipsny. Manau gali net telefonio judejimo marsrutus paisyt realiu laiku su kokiom 50-100m paklaidom.