Išmanieji telefonai iš Kinijos: trys verti dėmesio gamintojai, kurių tikriausiai dar net negirdėjote  ()

Išmanieji telefonai iš Kinijos tampa vis populiaresni Europoje, o tokie gamintojai kaip „Xiaomi“, „Oukitel“, „OnePlus“ ar „Meizu“ yra žinomi daugumai. Tačiau Kinijos rinka yra milžiniška, o telefonus gaminančių kompanijų yra daugybė, todėl siūlome trumpai susipažinti su tais gamintojais, kurių dar galbūt nesate girdėję.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gretel

„Gretel“ - kompanija, kuri pirmuosius savo išmaniuosius telefonus pristatė tik šiemet ir savo kolekcijoje dar neturi daugybės įrenginių, kas yra būdinga daugumai kitų kompanijų. Šiuo metu kompanija yra pristačiusi viso labo keturis telefonus, tačiau visi jie pakankamai skirtingi, o taip pat ir ganėtinai pigūs.

„Gretel“ gali Jums pasiūlyti vos 60 JAV dolerių kainuojantį išmanųjį su nedideliu ekranu - „A7“ modelis pasižymi vos 4,7 colių įstrižainės ekranu. Mėgstantiems šiek tiek didesnius telefonus - taip pat gali rasti tai ko nori, o naujausias šios kompanijos įrenginys turėtų patraukti dėmesį tų, kurie ieško telefono su itin talpia baterija. 5,5 colių dydžio „GT6000“ modelis išsiskiria net 6000 mAh talpos baterija ir kainuoja vos 110 JAV dolerių.

Kodėl verta atkreipti dėmesį į šią kompaniją? Naujas ir dar besikuriantis prekinis ženklas lemia pakankamai žemą kainą, o didelė rinkos konkurencija skatina gamintoją orientuotis ne tik į kiekybę, bet ir į kokybę. Taigi, už žemesnę kainą Jūs galite įsigyti sąlyginai geresnį telefoną nei renkantis jau žinomą gamintoją.

Homtom

Dauguma tikriausiai bent šiek tiek yra girdėję apie kompaniją „Doogee“, tačiau prieš keletą metų šio gamintojo įkūrėjai įsteigė dar vieną įmonę, kuri žinoma kaip „Homtom“. Ši dukterinė kompanija savo pirkėjams siūlo biudžetinės klasės bei dideliu atsparumu pasižyminčius telefonus.

Iš esmės, „Homtom“ gali pasiūlyti tikrai platų pasirinkimą tiems, kurie ieško biudžetinės klasės telefono. Pigiausias šios kompanijos telefonas kainuoja vos 62 JAV dolerius, o pats brangiausias – šiuo metu tik 120 JAV dolerių (jis, kaip ir daugelis kitų modelių, įtrauktas į didijį vasaros išpardavimą). Kaip ir prieš tai paminėta „Gretel“ kompanija, taip ir „Homtom“ siūlo pakankamai skirtingų telefonų – nuo įrenginių su nedideliais ekranais iki modelių, kurie pasižymi ypatingu patvarumu. Verta paminėti ir tai, jog tai bene „stilingiausia“ kompanija šiame sąraše – dauguma modelių pasižymi tikrai išskirtinu ar bent jau stilingu dizainu.

Kodėl verta atkreipti dėmesį į šią kompaniją? „Homtom“ daugiausia Jūsų dėmesio turėtų susilaukti dėl patvarumu pasižyminčių telefonų. Gamintojas Jums gali pasiūlyti vos 95 JAV dolerius kainuojantį telefoną su IP68 sertifikatu. Tai, žinoma, ne vienintelis tokio tipo telefonas jų asortimente.

Bluboo

Tikriausiai pati seniausia kompanija šiame sąraše, tačiau ne itin populiari Europoje, o juolab Lietuvoje. „Bluboo“ produkcija yra taip pat orientuota į biudžetinių išmaniųjų telefonų vartotojus bei turi pasiūlyti ne vieną dėmesio vertą telefoną.

Nors gamintojas ir siūlo pakankamai pigius telefonus, tačiau jiems netrūksta įdomių detalių. Norite telefono, kuris būtų su lenktais ekrano kraštais, tačiau „Samsung“ produkcija Jums per brangi? „Bluboo“ gali pasiūlyti tokią alternatyvą vos už 115 JAV dolerių. Gamintojas turi ką pasiūlyti ir ieškantiems telefono su itin siaurais ekrano rėmeliais ar dviguba kamera nugarėlėje - ir tai Jums kainuotų ne daugiau kaip 170 JAV dolerių.

Kodėl verta atkreipti dėmesį į šią kompaniją? Iš esmės „Bluboo“ gali pasiūlyti alternatyvą daugumai populiariausių išmaniųjų telefonų, kurie kai kuriems yra tiesiog per brangūs. Lenkti ekrano kraštai, dviguba kamerų konfigūracija – visai tai Jūs galite gauti už gerokai žemesnę kainą pasirinkę „Bluboo“.

Ir šie trys gamintojai tikrai nėra viskas ką galima rasti išmaniųjų telefonų rinkoje. Tarp mažiau žinomų, tačiau tikrai vertų Jūsų dėmesio išmaniųjų telefonų dar būtų galima paminėti tokias kompanijas kaip „Elephone“, „VKworld“, „Uhappy“ ir dar nemažai kitų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(21)
(21)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: