Rudeninis „Apple“ derlius: „iPhone XR“ įpėdinis su dviguba kamera, „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ (Video)  (4)

Kiekvieną rudenį sulaukiame naujų „iPhone“ ir šiemet, kaip ir pernai, paskelbta apie tris naujus produktus. Standartinį „IPhone XS“ pakeitė „iPhone 11 Pro“, brangiausio „iPhone XS Max“ įpėdiniu tapo „iPhone 11 Pro Max“. Tuo tarpu populiarus ir lengviausiai prieinamas „iPhone XR“ užleido savo vietą „iPhone 11“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-09-12 Rudeninis „Apple“ derlius: „iPhone XR“ įpėdinis su dviguba kamera, „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pigiausias tarp debiutantų yra „iPhone 11“, kurio išvaizda, palyginti su jo pirmtaku, liko beveik nepaliesta, išskyrus galinio fotoaparato dizainą. Gamintojas eilinį kartą pareiškė, kad gaminant galinį dangtelį buvo naudojamas patvaresnis stiklas. Šį modelį galima rinktis iš 6 ryškių spalvų, įskaitant raudoną, geltoną, šviesiai violetinę ir mėtų.

Priekiniame skydelyje sumontuotas 6,1 colio „Liquid Retina“ ekranas su 1792×828 taškų skiriamąja geba. Įprastoje vietoje liko išpjova, kurioje gamintojas įtaisė 12 megapikselių plačiakampį modulį „TrueDepth“ su f / 2.2 diafragma, kuris yra atsakingas už „Face ID“ funkciją ir sugeba filmuoti 4K vaizdo įrašą 60 kadrų per sekundę greičiu, taip pat turi „Slo-mo selfies“ režimą.

Siūloma daugybė pokyčių, susijusių su „geležimi“ ir kameromis. Išmanusis telefonas turi šviežią 7 nanometrų „Apple A13 Bionic“ platformą su „Neural Engine“ neuroprocesoriaus mikroschema. Gamintojo atstovas per spaudos konferenciją nepamiršo pranešti, kad procesorius tapo naujuoju „karaliumi“ išmaniųjų telefonų pasaulyje žaidimų ir CPU našumo atžvilgiu, be to, jis neturi lygių dirbtiniu intelektu pagrįstų operacijų spartoje.

„iPhone 11“ kamera taip pat pasikeitė. Plačiakampiam 12 megapikselių jutikliui su f/1.8 diafragma ir OIS porą sudaro ypač plataus kampo objektyvas (matymo kampas 120 laipsnių) su f/2.4 šviesos pralaidumu. Kamera gavo portreto ir naktinį režimus, kad galėtų konkuruoti su „Google“ ir „Samsung“ flagmanais, taip pat daugialypį tonų atkūrimą, kuris leis skirtingai apdoroti atsispindžius atsižvelgiant į jų vietą.

Tradiciškai „Apple“ pristatymuose nutylima akumuliatoriaus talpa. Šį kartą kompanija taip pat atsisakė atskleisti aiškius skaičius ir apsiribojo fraze, kad „iPhone 11“ vienu akumuliatoriaus įkrovimu „gyvens“ valandą ilgiau nei „iPhone XR“. „Apple“ taip pat pagailėjo greito įkrovimo ir išmaniojo telefono energijos atsargas teks pildyti vos 5 vatų galia. Kita vertus, „iPhone 11“ gali pasigirti vandeniui atspariu korpusu, atitinkančiu IP68 standartą. Čia yra „Wi-Fi 6“ ir „Dolby Atmos“ technologijų palaikymas, 64/128/256 GB vidinės atminties ir „iOS 13“.

Smunkantys pardavimai gamintoją už „iPhone 11“ privertė paprašyti „vos“ 699 JAV dolerių ir tai yra 50 USD mažiau, nei anonso metu JAV buvo prašoma už „iPhone XR“.

„iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ apsiėjo be revoliucijų

Laukiantiems pažangiausių technologijų ir trokštantiems išmaniųjų telefonų su didžiausia inovacijų koncentracija buvo pristatyti „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“. Laikydamasi tradicijos, bendrovė negailėjo komplimentų naujiems gaminiams teigdama, kad daugeliu aspektų jie nustebins ir pralenks konkurentus. „Apple“ supratimu, jie sukūrė technologiškai pažangius produktus su gausybe naujų sprendimų.

Šiais metais bendrovė nutarė dar kartą peržiūrėti linijos pavadinimą ir čia grąžino arabiškus skaitmenimis, tačiau norėdami išskirti pažangesnius modelius, pridėjo priešdėlį „Pro“.

Kardinalių ir grandiozinių dizaino pakeitimų nerasite. Priekinis skydelis visiškai pakartoja turėtą pirmtakų ir prekės ženklo bei gero gyvenimo simbolių gerbėjams vėl teks taikstytis su didžiule ekrano išpjova. Pagrindiniai išvaizdos pokyčiai įvyko nugarėlėje: pagrindinis fotoaparatas dabar patalpintas kvadrato formos iškilime, o objektyvai ir kiti elementai išdėstyti šachmatų lentos principu.

„IPhone 11 Pro“ bando įpiršti 5,8 colio OLED matricą su 2436×1125 taškų skiriamąja geba , o „Max“ versijos atveju turime reikalų su 6,5 colio OLED ekranu, kurio skiriamoji geba siekia 2688×1242 vaizdo taškų. Bendrovė teigia, kad ekranas buvo patobulintas ekrano ryškumas (1200 nitų) ir energijos efektyvumas (15% sumažinta energijos suvartojimas), o jo komercinis pavadinimas nuo šiol bus „Super Retina XDR“.

Abiejų išmaniųjų telefonų aparatinės įrangos bazė yra platforma „Apple A13 Bionic“, pagaminta naudojant 7 nanometrų technologiją, turinti 6 procesoriaus branduolius, kurių maksimalus dažnis siekia 2,66 GHz. Vietoje yra ir jau trečiosios kartos neuroninių tinklų skaičiavimo procesorius, kurį taip pat patobulino. Lyginant naują „Apple“ lustą ir dabartinį „Qualcomm“ procesorių flagmaną paaiškėja, kad pastarojo pralaimėjimas akivaizdžiai garantuojamas.

Tradiciškai „Apple“ nutyli RAM talpą, tačiau naujausių nutekėjimų dėka galime tikėtis 4 GB ar net 6 GB RAM. Konservatyvi kompanija ir tame, kad dar kartą nesiūlo versijos su 128 GB vidinės atminties, todėl vėl teks rinktis iš 64 GB, 256 GB ir 512 GB variantų.

Svarbiausias „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“ pakeitimas yra pagrindinis fotoaparatas. Dabar jis yra trigubas ir čia kartu dirba 12 megapikselių pagrindinis bei 12MP plačiakampis moduliai, o jiems padeda tokios pačios skiriamosios gebos teleobjektyvas su f/2.0 optika.

Kompanija pabrėžia, kad didelis dėmesys buvo skiriamas fotoaparato programinei įrangai, kuri leido pasiūlyti patobulintą naktinį režimą. Be to, atsirado „Deep Fusion“ parinktis, kur dirbtinio intelekto pagalba 9 kadrai sujungiami į vieną su patobulintomis detalėmis ir kontrastu. Priekinė kamera dabar gavo 12 megapikselių jutiklį su f/2.2 diafragma, gali filmuoti 4K vaizdo įrašą ir „Slo-mo“.

Kalbėdami apie naujų produktų autonomiją „Apple“ atstovai akumuliatoriaus talpą nutyli ir deklaruoja, kad baterijos veikimas išaugs 4-5 valandomis, palyginti su ankstesniais modeliais. Skaičiai atrodo įspūdingai ir akivaizdžiai sufleruoja, kad buvo nueita miliampervalandžių padidinimo keliu. Puikus priedas – išmaniojo telefono komplekte esantis 18 vatų įkroviklis.

„iPhone 11 Pro“ kainuos 999 JAV dolerių, o už „iPhone 11 Pro Max“ Jungtinėse Valstijose teks sumokėti 1099 USD. Naujienų pardavimas prasidės rugsėjo 20 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(2)
(6)
(-4)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: