Jau žinoma, kiek Lietuvoje teks pakloti už naujuosius „iPhone”

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2020-10-22 10:53
Stengiuosi buti obejktyvus, tai reikia pripazinti, kad jei neziuri i kaina, tai mac pro deze gali susirinkt su gan ispudingais parametrais. Bet ar galetu man kasnors paaiskint, kodel pridejus xenon w class procesoriu kaina isauga per $7000, kai inteli's skelbia, kad didmenine ju kaina yra iki ~$1400. Suprantu, kad gali reiket kitos MB, ausinimo sistemos, galbut galingesnio PSU, bet comeon, uz ka +$7k?
FtBall 2020-10-22 11:11
Tokia kaina to procesoriaus: https://ark.intel.com/content/www/us/en ... 0-ghz.html Kaip ir sakiau, nežinau, kodėl tiek kainuoja ir kas perka, bet jei gamina tokius procesorius, reiškia yra, kam to reikia.
kukulis4 2020-10-22 13:59
Ok, tuomet makes sense.
conjurer 2020-10-22 17:37
Nesiginčyjam, xeon visada turėjo baisias kainas. Ir čia yra "workstation" tipo kompas, gali palaikyti daug ramų, turi 28 branduolius, etc. Tik yra viena maža problema, procesorius, kuris gali palaikyti daugiau ramų, ir turi daugiau nei dvigubai branduolių, ir didesnį vieno branduolio galingumą, kainuoja beveik dvigubai pigiau. Taip tai Threadripper 3990X. Jei tau užtenka apgailėtinai vidutiniško pajėgumo, gali nusipirkti 3970X už 2000, kas bus beveik 4 kartus pigiau, už vos didesnį galingumą. AMD jau metus taip sujaukė rinką, kad xeon naudojimas, yra kvaila prabanga. Taigi gana čia vardinti xeonus. Jie morališkai pasenę, ir nejuokingai atsilikę. Tie kam jų reikia, pereina prie AMD pasiūlymų, net AMD desktop linija yra gana arti xeonų. Vienas iš pagrindinių tokios platformos pliusų, tai didelio ram kiekio palaikymas. AMD desktop linija palaiko iki 128G, o workstation iki 2048GB. Mac Pro max palaiko tik 1536GB. Vienintelis dalykas kuris atrodytų sutampa yra 64 PCE-E kanalai. Bet AMD procesoriai naudoja PCI-E Gen4 standartą, kas dvigubina vieno kanalo greitį. Taigi drąsiai galiu sakyti, tas intelio variantas yra silpnesnis beveik visom prasmėm. Ir už bazinę mac pro kainą galiu susirinkti kompą su greičiausiu procesorium pasaulyje, kai apple duos 8 branduoliukų xeoniuką, kurį jau ryzen 3700X lenkia. Ką noriu pabrėžti, apple ekosistema nėra pigi, ir ji stengiasi kuo daugiau išlupti iš naudotojo, su keisčiausiais papildomais mokesčiais. Vat čia apple tikrai lyderiauja, pagal tai kiek pinigų išlupa iš vidutinio savo kliento.
Paprastas_zmogus 2020-10-22 22:05
Pėvėzė? Kokie tie "keisčiausi papildomi mokesčiai"? Man dar neatsiuntė tokios sąskaitos su keistais mokesčiais.
conjurer 2020-10-22 23:36
"Apple tax".
sub 2020-10-23 09:29
Tu teisus, visai pamiršau Nexus 5, buvo sukurtas Google/LG ir nenusileido Iphone'ams. Tai galima lygint nebent Nexus 5 vs. Iphone 5s, nes buvo išleisti tų pačių metų rudenį ir gana panašūs savo specifacijomi. https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... hone2=5685
FtBall 2020-10-23 10:30
Manau šitam forume daugelis supranta, kad skaičiai nelabai ką reiškia Berods gal 2017 buvau gavęs pakaitinį Samsung S5 telefoną - visiškas lavonas. Bet įsirašiau Cyanogenmod ir veikė kaip bitutė, tikrai geriau nei neužilgo pasirodęs Samsung S8 ar panašiai tuo metu mano turėtas Motorola Moto Z.
qrad 2020-10-23 13:27
Buvau tas pats pirmasis, kuris tais laikais įsigijo Nexus 5. Apart spartaus procesoriaus ir švarios operacinės, ten nieko tokio įspūdingo nebuvo. Kameros kokybė buvo silpnoka lyginant su kitais flagmanais, korpusas buvo plastikinis ir braškantis, silpnas garsiakalbis, baterija tiesiog ant akių išsikraudavo. Palyginus buvo neblogas lcd ekranas, o ant viso kito buvo pataupyta. Vis dar gailiuosi, kad tuo laiku nenusipirkau Htc One M7, kuris kainavo tokią pačią kainą. Savo laiku buvo geriausias android telefonas.
conjurer 2020-10-23 14:33
. Dar dėl kameros kokybės. Norit kokybės pirkit padorų veidrodį. Nes telefonuose yra labai geri sensoriai, bet visiškai apgailėtini objektyvai. Geras objektyvas, ir plonumas nesiderina.
FtBall 2020-10-23 14:34
Kažką maišai. Nebuvo dengtas guma, o po kokių poros metų man pusė nugarėlės laikiklių nulūžo, paskui pradėjo visur knietėt nagus kaišiot O šiaip, norėčiau, kad dabar būtų telefonų su normalaus plastiko nugarėlėm. Dabar Pixel 3a turiu, tai atrodo jie specialiai pasistengė įdėt slidžiausią įmanomą plastmasę. Nexus 5 nugarėlė buvo smarkiai geresnė.
conjurer 2020-10-23 15:08
Ta vieta kur yra parašyta "nexus" yra lygus plastikas, be aplink yra matinis plastikas, kuris jausdavosi lyg būtų apipurkštas plonu gumos sluoksniu. Nežinau kaip tai tiksliai padaryta, bet jausmas buvo kaip guma, ir jis nebuvo slidus. Esu turėjąs "Sansa view", kur iš tikro buvo metalas padengtas guma, kuri vėliau pradėjo luptis. Abu įrenginiai panašiai jautėsi rankose. Nexus 5 turėjau apie 2 metus, ir per juos sugebėjau tik ekraną perskelt dirbant. Gal taviškis braškėjo, nes nagus visur kaišiojai? Dabar turiu su stiklo nugara, ir tas stiklas turi gerą trint, dėl to kaip jis nupoliruotas. Beje mano 5 metų sony irgi nestringa, nebent "prascroolinu" kelis šimtus metrų nuotraukų ir video, tada atsiranda problemų, dėl ramų turbūt. O dėl samsung'ų pasikartosiu, jie padaryti atvirkščiai, turi per daug bloatware, ir yra daug kartų blogesni už apple produktus. Lyginti samsungą su apple yra tas pats kaip lyginti WV polo ir audi R8. Samsungas yra užpildęs rinką šūdtelefoniais, kurie naudoją tą patį lėtą interfeisą, kurį vos flagmanai patempia. Ir visi kas šitoje temoje minėjo samsungus, neminėjo jų modelio, nes visada gėda prisipažinti. Dėl to iphone naudotojai dažnai jausis geriau, nes jie visada gaus pakankamai gerą telefoną, be didelių pastangų, kai android naudotojai turi praleisti valandas rinkdamiesi tarp firmų, modelių, kainos. Ir jei kažko neįvertinsi pakankamai, gali likti su android telefonu, kuris yra su prastu korpusu, arba turi per daug bloatware, o blogiausiu atveju gali išsirinkti samsung'ą. Ir daug žmonių turės pigiausius android modelius, kurie visada veiks lėčiau nei pigiausi iphone modeliai.
Paprastas_zmogus 2020-10-23 15:42
Apple tax nėra "papildomi mokesčiai". Tai yra tiesiog didesnė kaina, kurią tu sumoki už patį Apple prietaisą. Tu gi sakei, kad Apple "ekosistema nėra pigi ir stengiasi išlupti kuo daugiau pinigų keistais papildomais mokesčiais". Tai nuėjau į parduotuvę, nusipirkau iPhone, sumokėdamas "apple tax" ir dabar sėdžiu obuolio ekosistemoj. Kokie dabar keisti papildomi mokesčiai manęs laukia?
conjurer 2020-10-23 17:03
Apple pasiima sau mokesčius už visas pinigines operacijas kurias darai su iphone. Be to kaip minėjau norint rimto kompiuterio, o ne ultrabooko, sumokėsi labai brangiai, palyginus su tuo ką gali pats susirinkt, ar gaut tarkim iš lenovo wokstation serijos. Ir tu nesėdi apple ekosismoje pilnai, kol neturi krūvos apple prietaisų. Ir nesiginčyjų, kai ta pati kompanija gamina OS tiek laptopui tiek tapšnokliui, suderinanumas tarp jų bus geresnis, nei WIN/LINUX situacijoje. Tiesiog būti apple ekosistemoje yra brangiau, čia gal mokestis už patogumą. Bet tas patogumas baigiasi iš kart išėjus iš tos ekosistemos, kai reikia apple dirbti su kitais įrenginiais. Sakydamas mokesčiai, turėjau omenyje bendrą visumą, nuo mokėjimų telefonu, iki žiauriai brangių ramų mac-PRO. Galim galvoti apie mokesčius kaip periodinį mėnesinį dalyką, bet realybė yra ta, kad mokesčiais vaidiname ir akcizus, ir 21% procentų padidintą produktų kainą. Tad galiu sakyti, kad pagrinde permoki apple akcizą, arba POM (Pridėtinį obuolio mokestį), bet kartu mokėsi ir mažus pervedimų mokesčius. Ir viską sumetus bendrai į krūvą tai vis tiek galima vadinti mokesčiais.
Paprastas_zmogus 2020-10-23 18:25
Iš kur čia tas 21%? Labai jau konkretus skaičius. Pagal kokią čia formulę apskaičiavai? O dėl pervedimų, jau minėjau, kad vartotojas nemoka jokių ten mokesčių už naudojimąsi Apple Pay. Prisiskaito, prisiklauso kažkokių gandų iš velnias žino kur, ir po to bando kitus "šviesti"
conjurer 2020-10-23 19:19
Lietuvos pvm kaip pavyzdys.
qrad 2020-10-23 19:54
Sandėliuke susiradau savo neveikianti Nexus 5. Bent jau ant balto Nexuso nebuvo jokios gumos, grynas plastikas. Ten to Nexus ženkliuko raidės po kelių mėnesiu išsilupinėjo. O ekranas skilo, kai ant kėdės sėdint iš pusmetrio krito telefonas ant parketo. Tikrai, kad buvo silpnokas build quality, toks plastikinis tarškutis barškutis tas Nexus buvo.