Nuo šiol tai pati geriausia „Xiaomi Amazfit Bip“ kopija? Skelbiama nuolaida „Zeblaze Crystal 2“ išmaniajam laikrodžiui su daugybe sporto režimų, spalvotu ekranu ir dvigubai pigiau nei „Xiaomi“ (Video)  (1)

„Zeblaze Crystal 2“ - tai kažkas tarp išmaniosios apyrankės ir laikrodžio, skirtas aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Šis įrenginys negali prisijungti prie socialinių tinklų, tačiau į jį gausite pranešimus. „Zeblaze Crystal 2“ ypač tiks sportuojantiems dėl savo sporto režimų gausos ir funkcionalumo. Apžvalgininkai pastebi, kad už tokią kainą šio laikrodžio tiesiog neįmanoma praleisti pro akis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Fizinio aktyvumo funkcijos: žingsniamatis, nueito atstumo matavimas, širdies ritmo matavimas, sudegintų kalorijų skaičiavimas, miego kokybės sekimas, informaciniai pranešimai apie per ilgą užsisėdėjimą.
  • Sporto režimai: 8 - bėgimo, ėjimo, žygiavimo, važiavimo dviračiu, stalo teniso, krepšinio, badmintono, futbolo.
  • Navigacija: naudoja išmaniojo telefono GPS.
  • Žinutės ir pranešimai: skambučiai, žinutės, priminimai.
  • Papildomos funkcijos: žadintuvas, chronometras, nuotolinis kameros valdymas, telefono paieška.
  • Ekranas: 1,29 colių IPS, 240 x 240 px raiškos su lietimu valdomu mygtuku. Ekrane vaizdas matomas pakėlus ranką arba aktyvavus meniu, prieš saulę įžiūrimas sunkiau.
  • Atsparumas: IP67 - atsparus dulkėms ir vandeniui, tačiau nardyti su juo negalima.
  • Baterija: 180 mAh talpos baterija, kurios užtenka iki 4-5 dienoms.
  • Kalba: anglų, prancūzų, vokiečių, italų, japonų, korėjiečių, portugalų, rusų.
  • Medžiagos: Silikoninė apyrankė, metalinis korpusas. Galima rinktis iš juodos, mėlynos ir raudonos spalvų.
  • Ryšiai: „Bluetooth 4.0“
  • Kamera: nuotolinis telefono kameros valdymas.
  • Programėlė: „WearHealth“, tinka telefonams su „Android 4.4“ / „iOS 8.0“ ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis
  • Jutikliai: žingsniamatis, pulsometras.
  • Matmenys ir masė: 24,50 x 3,50 x 1,03 cm; 34 gramai.

Kaina

„Zeblaze Crystal 2“ – tai sportinis, biudžetinės klasės išmanusis laikrodis/apyrankė. Savo funkcionalumu šis įrenginys yra labiau išmanioji apyrankė, tačiau išvaizda labiau primena laikrodį. Kvadratinis ekranas metaliniame korpuse su termoplastiko apyranke primena ir kitus panašius įrenginius. Štai „Xiaomi Amazfit Bip“ savo išvaizda ir funkcionalumu yra pakankamai panašus, tačiau šis įrenginys yra gerokai brangesnis (kainuoja apie 57€). Kodėl?

Na, pradėkime nuo to, kad „Xiaomi Amazfit Bip“ turi 190 mAh bateriją, o „Zeblaze Crystal 2“ – 180 mAh. Skirtumas – mažytis, tačiau jis yra ryškiai pastebimas praktikoje - „Xiaomi Amazfit Bip“ be pakrovimo iš tikro atlaiko iki 45 dienų, kai „Zeblaze Crystal 2“ vos 5 dienas. Juk negali 10 mAh skirtumas sukurti tokių stebuklų. Negali. Paslaptis visai kitame - ekrane. 

Tokį gyvybingumą „Xiaomi“ pavyko pasiekti atspindinčio ekrano dėka. Jis veikia kaip elektroninis rašalas. Jei vaizdas nejuda – ekranas neeikvoja energijos. Tokia technologija leidžia vienu metu nušauti du zuikius: nereikia įjunginėti ekrano, nes jis visada veikia ir būnant saulėje vaizdas atrodo ryškus. Tamsoje praverčia apšvietimas, kurio ryškumą galima nustatyti tiesiogiai laikrodyje. Ekrano apšvietimas įsijungia automatiškai, kai pakeliate ranką ar pasukate riešą. 

„Zeblaze Crystal 2“ turi įprastinį LCD tipo ekraną, kuris rodo kur kas gražesnį vaizdą nei „Xiaomi Amazfit Bip“, bet įjungtas visada vartoja energiją ir net pakankamai daug, o prieš ryškų apšvietimą vaizdas tampa sunkiau matomas. Štai ir pagrindinis ištvermės skirtumas. 

Skiriasi ir ekrano rezoliucija: „Xiaomi Amazfit Bip“ turi 1,28 colių, 176 x 176 pikselių raiškos ekraną, o „Zeblaze Crystal 2“ ekranas yra 1,29 colių įstrižainės ir 240 x 240 pikselių raiškos.

Kitas nedidelis skirtumas yra susijęs su atsparumu vandeniui – „Xiaomi Amazfit Bip“ atitinka IP68 reitingo reikalavimus, o „Zeblaze Crystal 2“ – IP67. 

Šių įrenginių sporto režimai skiriasi. „Xiaomi“ nenorėjo apsunkinti įrenginio, todėl „Amazfit Bip“ turi tik keturis režimus: bėgimo lauke ir ant bėgimo takelio, važiavimo dviračiu ir ėjimo. Bet su jais susitvarko labai gerai ir duoda tikslius duomenis.

Tuo tarpu „Zeblaze Crystal 2“ turi bėgimo, ėjimo, žygiavimo, važiavimo dviračiu, stalo teniso, krepšinio, badmintono ir futbolo režimus. Vėlgi, ar tai suteikia kokį nors pranašumą? Sunku pasakyti - režimų gausa dar neparodo jų visų itin gero veikimo. 

Galiausiai, „Xiaomi Amazfit Bip“ nuolat matuoja širdies ritmą, o „Zeblaze Crystal 2“ – tada, kada to reikia naudotojui. Be to, „Xiaomi Amazfit Bip“ dar turi barometrą ir E-kompasą.

„Zeblaze Crystal 2“ yra prieinamos kainos, atsparus vandeniui ir patogus nešioti. Visos laikrodžio funkcijos yra kontroliuojamos vienu liečiamu mygtuku – jis leis vartyti skirtingus meniu, o ilgas paspaudimas leis pasirinkti konkrečią funkciją. Daug galima pasiekti ir pačioje išmaniojo telefono programėlėje. Gamintojas rekomenduoja „WearHealth“, joje galima ne tik stebėti savo fizinio aktyvumo statistiką, bet ir keisti pagrindinio laikrodžio ekrano paveikslėlio temą.

„Zeblaze Crystal 2“ yra lengvas ir patogus išmanusis laikrodis, kurį labai lengva naudoti. Jo termoplastiko apyrankė turi tradicinę laikrodžio sagtį, o pats laikrodžio korpusas yra malonus liesti. Taip pat reikėtų pasakyti, kad kvadratinis 240 x 240 pikselių rezoliucijos ekranas yra funkcionalesnis už apvalų – jame patogiau skaityti žinutes, o ir kitos funkcijos atrodo tvarkingiau išdėliotos.

Vertinimai

„Zeblaze Crystal 2“ Gearbest.com portale yra gana naujos, todėl čia yra vos vienas 5 žvaigždučių įvertinimas. Tačiau štai ką apie šį išmanųjį laikrodį sakė apžvalgininkai:

Chigz Tech Reviews – „Tai yra puikiai atrodantis fizinio aktyvumo asistentas iš puikiais produktais pagarsėjusios kompanijos. Už tokią kainą jį bus sunku praleisti pro akis“.

SmartWatch Ticks – „Tiks ir vyrams, ir moterims. Pagrindiniame ekrane yra daug naudingos informacijos, nors jo ir negalima keisti. Čia yra ir data bei laikas, kuriuos galima nustatyti programėlėje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)