„Colmi M3S“ - neįtikėtina išmanioji apyrankė, 5 kartus pigesnė už „Xiaomi Mi Band 3“, tačiau turinti gerokai daugiau funkcijų, spalvotą ekraną, orų prognozę ir net kelis sporto režimus (Video)  ()

„Colmi M3S“ - tai itin pigi išmanioji apyrankė, atitinkanti IP67 atsparumo vandeniui standartą ir turinti didelį 0,96 colių TFT ekraną. „Colmi M3S“ turi visą eilę skirtingų režimų skirtingoms sporto šakoms, leidžia atmesti skambučius, skaityti žinutes, per atstumą valdyti telefono kamerą. Tai yra lengvas ir patogus įrenginys, pasižymintis puikiu kainos ir kokybės santykiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Fizinio aktyvumo funkcijos: žingsniamatis, nueito atstumo matavimas, nuolatinis širdies ritmo, deguonies kiekio kraujyje, kraujo spaudimo, matavimas, miego kokybės sekimas, sudegintų kalorijų skaičiavimas
  • Sporto režimai: lipimo į kalnus, futbolo, plaukimo, badmintono, stalo teniso, krepšinio, vaikščiojimo, bėgimo, važinėjimo dviračiu.
  • Navigacija: nėra.
  • Žinutės ir pranešimai: informacija apie skambučius ir žinutes, žinutės tekstas matomas ekrane, galima atmesti skambutį, pranešimai iš „Facebook“, Twitter“, „WhatsApp“ ir kitų programų. Pranešimo būdas – vibracija.
  • Papildomos funkcijos: žadintuvas, padeda surasti telefoną, orų prognozė, primena pajudėti, išgerti vandens.
  • Ekranas: lietimui jautrus, 0,96 colių įstrižainė, spalvotas TFT tipo, 160 x 80 px raiška
  • Atsparumas: IP67, nebijo prakaito ir lietaus. Galima plaukioti, nereikia nusisegti plaunantis rankas.
  • Baterija: Turi 90 mAh talpos bateriją, kurios vidutiniškai užtenka 10 dienų. Įkrovimui reikia 1,5 valandos, tam naudojamas USB laidas.
  • Kalba: anglų, vokiečių, prancūzų, italų, portugalų, ispanų, arabų ir supaprastinta kinų.
  • Medžiagos: plastikas ir cinko lydinys.
  • Ryšiai: „Bluetooth 4.0“
  • Programėlė: susiejama su „Android4.0“, „iOS7.0“ bei naujesnėmis operacinėmis sistemomis. Pateikia visus aktyvumo duomenis, kaupia statistiką.
  • Matmenys ir masė: 21,40 x 1,89 x 1,20 cm, 38 gramai.

Kaina

„Colmi M3S“ yra biudžetinė išmanioji apyrankė – tai galima pasakyti vos pažiūrėjus į kainą. Tačiau jos nereikėtų išsigąsti - „Colmi M3S“ tikrai turi ką pasiūlyti. Įdomumo dėlei, palyginkime šį įrankį su bent penkis kartus brangesne „Xiaomi Mi Band 3“ (kainuoja 22€). Ar „Colmi M3S“ yra penkis kartus blogesnė?

„Colmi M3S“ turi mažesnę bateriją – 90 prieš 110 mAh. Nors skirtumas nėra didelis, „Xiaomi Mi Band 3“ su vienu įkrovimu darbuojasi dvigubai ilgiau – 20 dienų. Prie didesnio energijos suvartojimo prisideda ir „Colmi M3S“ ekranas – jis ne tik yra didesnis (0,96 coliai prieš 0,78), bet ir spalvotas. Jame matysite laiką, datą, nubėgtus žingsnius, greitai vartysite meniu, pasitikrinsite širdies dažnį ir kitus svarbius parametrus.

Funkcionalumo prasme tai abi apyrankės yra labai panašios – nei viena, nei kita neturi GPS, bet atlieka visas įprastas sveikatos priežiūros ir fizinio aktyvumo asistento funkcijas. Jos stebi miego ritmus, matuoja širdies ritmą, nubėgtus žingsnius, sudegintas kalorijas ir taip toliau. Šios apyrankės taip pat parodo gautas žinutes, skambintojo vardą ir numerį, leidžia skambutį atmesti. „Xiaomi Mi Band 3“ pasižymi ilgai tobulinta naudotojo sąsaja, tačiau „Colmi M3S“ grafika yra lengvai suprantama, aiški, ir graži.

Dėl visų gerųjų savo savybių, „Colmi M3S“ yra pakankamai populiari išmanioji apyrankė. Todėl natūralu, kad visoje minioje pirkėjų kyla įvairių klausimų. Pavyzdžiui, ne vienas pirkėjas domėjosi, kodėl įrenginys nesiima skaičiuoti žingsnių vos pradėjus eiti. Pasirodo, siekiant tikslumo skaičiuoti imama nuo 10 žingsnių.

Pirkėjams taip pat įdomu sužinoti, kokios funkcijos veikia be „Bluetooth“ – žingsnių skaičiavimui, žadintuvui, širdies ritmo matavimams ir miego ritmų stebėjimams „Bluetooth“ nėra reikalingas. Jis reikalingas skambučių priėmimui, nuotoliniam kameros valdymui, telefono paieškoms, pranešimams ir duomenų sinchronizavimui.

Kalbant apie „Bluetooth“, reikėtų įsiminti, kad sujungimo metu įrenginiai neturėtų būti vienas nuo kito nutolę per daugiau nei pusę metro. Vėliau, kai „Colmi M3S“ yra prisijungęs prie telefono, atstumas tarp jų gali būti iki 10 metrų. Taip pat reikėtų atsiminti, kad vos įsigytą „Colmi M3S“ reikės įkrauti bent 10 minučių – kitaip jis gali nenorėti įsijungti. Pati programėlė tinka „Android4.0“, „iOS7.0“ ir naujesnėms operacinėms sistemoms. „Colmi M3S“ moka daug kalbų (pilnas sąrašas – skyrelyje „Trumpai“), tačiau papildomų įrašyti neįmanoma – lietuviškai šios apyrankės neišmokysite.

Galiausiai reikėtų paminėti, kad „Colmi M3S“ yra ir pakankamai gražus įrenginys. Galima rinktis iš 5 termoplastiko apyrankės spalvų (juodos, mėlynos, violetinės, raudonos ir žalios) ir visos jos yra ryškios ir gražios. Pats įrenginys yra lengvas ir patogus nešioti. Turint omenyje jo funkcionalumą ir kainą, ateityje jis tikrai susilauks didelio populiarumo, tačiau kol kas nėra jokių pirkėjų įvertinimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()