Du išmanieji laikrodžiai, kuriuos apžvalgininkas pavadino „Apple Watch“ žudikais: kuo ypatingi „Xiaomi Amazfit Bip“ ir „Xiaomi Amazfit Pace 2“? (Video)  (1)

Neabejotinai išmaniųjų laikrodžių rinkoje viena iš lyderių yra kompanija „Apple“ su savo „Apple Watch“ laikrodžiais. Ji šių išmaniųjų laikrodžių ir netgi įprastų laikrodžių parduoda milžiniškus kiekius. Tačiau ir „Xiaomi“ kompanija neatsilieka ir savo išmaniąsias apyrankes „Mi Band“ pardavinėja milijonais vienetų. Visgi yra dar du „Xiaomi“ gaminami modeliai, kurie yra tikrieji „Apple Watch“ konkurentai ir nuo jo nuima nemažą dalį rinkos. Tai „Xiaomi Amazfit Bip“ ir „Xiaomi Amazfit Pace 2 (Stratos)“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kainos

„Xiaomi Amazfit Bip“

  • Gearbest taiko 14 % nuolaidą ir jo galutinė kaina siekia 53 eurus. Pristatymas registruotu paštu už 2.08€. 
  • TomTop kainuoja €55, nemokamas pristatymas į Lietuvą.
  • Lietuvoje toks laikrodis su 24% nuolaida kainuoja apie 70 eurų.
  • Perkant iš Kinijos sutaupote apie 15 eurų.

„Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“

  • Aliexpress vidutiniai pasiūlymai siekia 155-170€.
  • Gearbest parduotuvėje siūlomas su 18% nuolaida už 144 eurus (nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu, galimi mokesčiai kompensuojami)
  • Galima įsigyti Lietuvoje už 197,89 eurus.
  • Perkant iš Kinijos sutaupote 53 eurus.

„Apple Watch“

Šioje apžvalgoje Citrus.ua kanalo autorius primena, kad visame pasaulyje pagal pardavimų apimtis išmaniųjų laikrodžių srityje pirmauja kompanija  „Apple“, o rimčiausią konkurenciją jai bando sudaryti ne kas kitas, o „Xiaomi“, siūlydama labai daug įvairių ir labai gerų išmaniųjų apyrankių ir išmaniųjų laikrodžių. Tačiau rimčiausi „Apple Watch“ konkurentai yra du - tai „Xiaomi Amazfit Bip“ ir „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ išmanieji laikrodžiai.

Kokie šių dviejų laikrodžių privalumai bei trūkumai. Kuo kiekvienas pasižymi ir ar apskritai verta juos įsigyti, o gal geriau iš karto imti „Apple Watch“? Autoriaus mintys - tolesnėje video apžvalgoje, o žemiau surasite apžvalgos konspektą lietuvių kalba (tik panaudotos iliustracijos yra gamintojo). 

„Xiaomi Amazfit Bip“

Pirmiausiai pradėsime nuo „Xiaomi Amazfit Bip“ išmanaus laikrodžio, kuris tuo pačiu metu ir labai panašus ir gan skiriasi nuo „Apple Watch“. Išvaizda ir ekrano forma lygiai tokia pati, bet skiriasi apyrankė, ekranas ir medžiagos.

.

Tad akivaizdu, jog „Xiaomi Amazfit Bip“ dizainas buvo nukopijuotas nuo „Apple Watch“. Tačiau reikalas tas, kad už „Apple Watch“ kainą, galite nusipirkti praktiškai 5 „Xiaomi Amazfit Bip“ išmaniuosius laikrodžius.

Kalbant apie „Xiaomi Amazfit Bip“ dizainą detaliau, galima rinktis kelių spalvų derinių laikrodžius: juodos, baltos, oranžinės ir alyvuogių spalvos.

Korpusas yra iš tvirto plastiko, o 1,28 colių įsitrižainės 2D ekranas apsaugotas „Gorilla Glass 3“ stikliuku. Šone tėra vienas mygtukas, o laikrodžio apačioje yra širdies ritmo matavimo daviklis ir laikrodžio baterijos įkrovimo lizdas.

Taip pat reikia pabrėžti, kad laikrodis turi IP68 saugumo standartą, vadinasi jis yra atsparus vandeniui ir dulkėms.

Apyrankė yra silikoninė ir smagu tai, kad ji yra standartinė 20 mm pločio, kurią yra labai paprasta pakeisti kita, jums labiau patinkančia. Tad nereikės ieškoti būtinai originalios „Bip“ apyrankės, užteks nueiti į laikrodžių parduotuvę ir įsigyti kitą apyrankę, jei nepatiks originalioji.

„Xiaomi Amazfit Bip“ ekranas nuolat šviečia bei pateikia įvairią informaciją, tačiau naudoja itin nedaug energijos. Nakties metu praktiškai nieko nematyti, bet situaciją gelbsti papildomas apšvietimas, kuris įjungiamas paspaudus mygtuką. Dienos metu viskas matoma puikiai – kuo daugiau saulės į ekraną patenka, tuo ryškiau matoma informacija. Taip pat su „Mi Fit“ programėle galima keisti ekrano atvaizdavimus.

Ekrane pateikiama įvairi informacija: laikas, padarytų žingsnių, nueito atstumo, pulso informacija. Galima pasirinkti sporto režimus, pasižiūrėti orų prognozę ir gausite pranešimus apie skambučius ir žinutes. Tereikės laikrodį susieti su savo telefonu per „Bluetooth 4.0“ ryšį.

Laikrodyje taip pat yra barometras, altimetras ir GPS. Tai yra labai svarbu, jei jūs ketinate bėgioti skirtingose vietose ar bėgsite kalnuotose vietovėse. Laikrodis sugebės objektyviai įvertinti besikeičiančias bėgimo sąlygas ir pateiks objektyvius duomenis.

Kaip jau ir minėjome, „Xiaomi Amazfit Bip“ darbuojasi su „Mi Fit“ programėle, kuri yra skirta ir „Mi Band“ apyrankėms. Žinoma, suderinama su „Android 4.4“ /„iOS 8.0“ ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis dirbančiais įrenginiais.

„Xiaomi Amazfit Bip“ turi 190 mAh talpos bateriją ir „pastebėjau, kad per parą yra netenkama apie 5 %, tad baterijos nereikės įkrauti 3 savaites. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kaip intensyviai naudositės laikrodžiu. Tačiau jei „Xiaomi Amazfit Bip“ naudositės labiau kaip įprastu laikrodžiu ir negausite milijonų pranešimų kaip aš, tada baterijos užteks net ilgiau kaip mėnesiui.“

Pakuotėje esantis laikrodžio įkroviklis yra kokybiškas ir „Xiaomi Amazfit Bip“ laiko tvirtai. Pilnai bateriją įkrauti užtruks iki 2,5 valandos.

„Bendrai „Xiaomi Amazfit Bip“ atrodo solidžiai, nešioti jį yra patogu ir malonu, jo funkcionalumas yra gerokai didesnis nei „Mi Band“ apyrankių, o apie kainų skirtumą lyginant su „Apple Watch“ geriau net nekalbėti.“

„Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“

Keliaujant prie sekančio išmanaus laikrodžio „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ reikia pasakyti, kad tai yra naujesnė „Xiaomi  Amazfit Pace“ versija. Pastaroji versija buvo ganėtinai populiari, bet pirkėjams kėlė ganėtinai nemažai klausimų dizaino ir funkcionalumu srityse. Tad kompanija padirbėjo prie naujojo „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ ir „man atrodo, kad tai labai geras išmanusis laikrodis“.

.

Iš išvaizdos „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ atrodo įprastas sportinis išmanusis laikrodis. Jis turi apvalų 1,34 colių OLED ekraną su „Gorilla Glass“ apsauga. Ir nors ekranas visą laiką yra įjungtas, laikrodis naudoja labai mažai energijos. Taip pat labai gerai matomas vaizdas tiek esant apšviestoje tiek ir tamsioje vietoje. Esant tamsoje, galima pasinaudoti papildomu ekrano apšvietimu.

Pats korpusas yra iš metalo ir keramikos, trys mygtukai yra iš metalo, o apyrankė iš silikono. Jos plotis yra 22 mm, tad iš principo ir šią apyrankę galima pasikeisti į bet kokią jums labiau patinkančią.

Laikrodžio apačioje taip pat yra širdies ritmo matavimo daviklis ir laikrodžio baterijos įkrovimo jungtis. Taip pat „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ yra pilnai atsparus dulkėms, vandeniui ir su juo galima plaukioti bei nardyti iki 50 metrų gylyje.

Programėlėje „Amazfit Watch 2.0“ galima pasirinkti įvairius ekrano atvaizdavimus ir net pasirinkti ką nors iš savo turimų nuotraukų. Programėlėje visa informacija yra pateikiama patogiai ir detaliai. Laikrodis palaiko „Bluetooth 4.2“ ryšį ir suderinamas su įrenginiais, kurie darbuojasi su „Android 4.4“ / „iOS 9.0“ ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis.

Laikrodyje galite matyti įvairios informacijos: laiką, nueitų žingsnių, atstumo ir širdies pulso informaciją, taip pat klausytis muzikos, pasižiūrėti orų prognozę, patikrinti gautų pranešimų informaciją, pasirinkti įvairių sporto režimų.

O kitas itin svarbus momentas yra tas, kad „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ turi 512 MB RAM ir 4 GB ROM, o tai reiškia, kad galite bėgioti su šiuo laikrodžiu ir jis išsaugos visą surinktą GPS informaciją ir nereikės jo būti nuolatos prijungus prie savo išmanaus telefono.

Vėliau, grįžę namo, galėsite pasižiūrėti visą detalią informaciją savo išmaniojo telefono programėlėje. 4 GB ROM taip pat labai naudinga ir klausantis muzikos su belaidėmis ir „Bluetooth“ ryšį palaikančiomis ausinėmis.

„Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ turi 280 mAh talpos bateriją, kurios užteks 5 dienoms, o atsižvelgiant į tokį funkcionalumą, tai yra tikrai geras rodiklis. Vienintelis trūkumas, kad pasirinkus „Player“ režimą, baterijos energijos užteks tik 4 valandoms, tad reikia būti tam pasiruošus. Bateriją pilnai įkrauti užtruks apie 2 valandas.

Tad „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ yra puikus laikrodis tiems, kurie gyvena aktyvų gyvenimą ar ruošiasi pradėti sportuoti ir nori kontroliuoti savo fizinės veiklos intensyvumą.

Pabaigai apžvalgos autorius retoriškai klausia: „Ar tikrai jums reikia išmanaus laikrodžio, kuris turi milijonus funkcijų, kuriomis jus niekada nesinaudosite? Geriau pasirinkti vieną iš šių „Xiaomi Amazfit Bip“ ar „Xiaomi  Amazfit Pace 2 (Stratos)“ išmaniųjų laikrodžių, kurie jau yra daugelio patikrinti, patikimi ir jums už patrauklią kainą suteiks tai, ko jums iš tikrųjų reikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai (1)