Už tokią kainą tikėtis kažko geresnio turbūt net ir neįmanoma: Tomtop skelbia akciją sportiniam „NO.1 F13“ išmaniajam laikrodžiui - dabar kainuoja mažiau nei 25€ (Video)  ()

Daugeliui kompanija „NO.1“ jau yra gana gerai žinoma. Ji gamina tvirtus, sportinio tipo ir nebrangius išmaniuosius laikrodžius. Vienas iš naujausių „NO.1“ išmaniųjų laikrodžių yra „NO.1 F13“. Tad įdėmiau pasižiūrėkime kuo išsiskiria šis įrenginys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai:

  • „NO.1 F13“ yra itin pigus išmanusis laikrodis su visomis išmaniosios apyrankės funkcijomis, o papildomai dar primena, kada reikia išgerti vandens, turi visą rinkinį sporto režimų ir gražųs spalvotą ekraną. 
  • Tradicinės išmaniosios apyrankės funkcijos: žingsnių ir nueito atstumo skaičiavimas, širdies ritmo matavimas, stebi miego kokybę, primena jei per ilgai užsisėdima vienoje vietoje ar jau reikia atsigerti vandens;
  • Daugybė sporto režimų: badmintonas, krepšinis, bėgimas, plaukimas, stalo tenisas, futbolas ir kt;
  • Praneša apie gautas SMS žinutes bei skambučius, palaiko nuotolinį kameros valdymą;
  • Neturi GPS;
  • IP68 - visiškai atsparus vandeniui ir dulkėms;
  • 1 colio įstrižainės prisilietimams jautrus, spalvotas TFT ekranas;
  • 350 mAh baterija, 7 dienoms įprasto naudojimo (kai kurie pirkėjai sako, kad užtenka net ir 20 dienų);
  • „Nordic 51822“ procesorius
  • Korpusas ir apyrankė - plastikinė

Kaina

  • Tomtop.com su 63% nuolaida jis kainuoja vos 24,52 eurus, nemokamas siuntimas į Lietuvą. 
  • Gearbest paskutinio išpardavimo metu kainavo 26€, bet dabar yra išpirktas ir jo nebegausite
  • Lietuvoje neparduodamas

Pats pirmas dalykas, kuris krenta į akis, tai šio išmanaus laikrodžio kaina. Pavyzdžiui, internetinėje parduotuvėje Tomtop.com jis kainuoja vos 24,52 eurus ir tai šiuo metu ko gero mažiausia kaina, kokią tik galima rasti. Žinoma, tokia maža kaina ilgai nebus, juolab, kad ir laikrodis pasižymi ganėtinai geromis specifikacijomis.

Gamintojas teigia, kad išmanusis laikrodis „NO.1 F13“ yra atsparus vandeniui, turi IP68 standartą ir su juo galima maudytis bei nardyti iki 50 metrų gylyje. Jis taip pat atsparus dulkėms, smūgiams, tad bus nebaisu šį laikrodį netyčia paleisti iš rankų.

Jis taip pat atsparus korozijai, o 1 colio įstrižainės ekranėlis – įbrėžimams. Beje, ekranas yra TFT ir reaguoja į prisilietimus. Taip pat „NO.1 F13“ valdyti galima ir su mygtukais.

TFT yra vienas iš skystųjų kristalų (LCD) variantų, kuris naudoja plonasluoksnę tranzistorinę technologiją – kiekvieną pikselį valdo nuo vieno iki kelių tranzistorių. Tai brangiausia technologija, tačiau ji pagerina vaizdo savybes, kaip pavyzdžiui, kontrastą.

Pačio laikrodžio korpusas ir jo apyrankė pagaminta iš plastiko. Galima rinktis laikrodį iš trijų skirtingų spalvų: pilkos, raudonos ir žalios.

Laikrodis turi „Nordic 51822“ procesorių, palaiko „Bluetooth 4.0“ ryšį ir yra suderinamas su „Android“ bei „iOS“ įrenginiais. Jis taip pat nuolatos seka širdies ritmą ir galima nurodyti, kad į programėlę įrašytų šiuos duomenis tam tikrais pasirinktais laiko intervalais.  

„NO.1 F13“ aprūpintas ganėtinai didelės talpos 350 mAh baterija, kuri yra pakartotinai įkraunama. Gamintojas teigia, kad vienu įkrovimu energijos užteks daugiau kaip 7 dienoms, o tai yra geras rodiklis. Pirkėjai sako, kad laikrodį naudojant vidutiniškai, baterijos energijos užtenka net 20-čiai dienų.

Šis išmanusis laikrodis palaiko daugybę sporto režimų: badmintonas, krepšinis, bėgimas, plaukimas, stalo tenisas, futbolas ir kt. Tad tikrai tiks aktyviai laisvalaikį leidžiantiems žmonėms. Turbūt didžiausias jo trūkumas, kad jis neturi GPS. Na, bet už tokią kainą to tikėtis greičiausiai ir nevertėjo.

Be jau išvardintų funkcijų, jis dar skaičiuoja žingsnius, sudegintas kalorijas, stebi miego kokybę, primena jei per ilgai užsisėdima vienoje vietoje bei, kad reikia atsigerti vandens, praneša apie gautas SMS žinutes bei skambučius, palaiko nuotolinį kameros valdymą.

Visus savo fizinės veiklos rodiklius galima matyti pačiame laikrodyje, o išsamią informaciją – „FunDo Pro“ programėlėje.

Tad „NO.1 F13“ yra įdomus ir patrauklus išmanusis laikrodis. O štai ką sako jį įsigiję pirkėjai:

Bruno Santos. „Labai mielas išmanusis laikrodis. Tikrai puikiai prie jo padirbėta. Visos laikrodžio funkcijos dirba gerai, programėlė puikiai papildo įrenginį. Tikrai rekomenduoju šį laikrodį.“

best smart watch. „Ilgai atlaikanti baterija. Vienu įkrovimu jos užtenka 20 dienų – tuo atveju, kai laikrodis naudojamas vidutiniškai. Graži laikrodžio išvaizda, bent jau man jis išsiskiria iš kitų. Lengvai suporuojamas su bet kuriuo išmaniuoju telefonu. Aiškiai informacija matyti ekranėlyje, net ir šviesios dienos metu. Pranešimai į laikrodį gaunami greitai. Vienas minusas, kad kartais rodo klaidingą nueitų žingsnių skaičių, bet šiaip laikrodis yra geras – geras kainos ir kokybės santykis.“

Martins. „Geros kokybės medžiagos, laikrodis yra tvirtai pagamintas. Taip pat gražus dizainas, našiai ir sklandžiai dirba. IP68 standartas yra rimtas privalumas. Visgi sakyčiau yra pora nedidelių minusų. Ryškioje dienos šviesoje vaizdas ekrane galėtų būti ryškesnis ir širdies ritmo jutiklis šiek tiek tikslesnis, bet daugiau jokių nusiskundimų – laikrodis puikus.“

gavk. „Šį laikrodį galima nešioti kiekvieną dieną, jį labai malonu dėvėti. Man labai patinka jo spalvotas ekranas, laikrodis yra gražus. Vienas iš įspūdingiausių jo privalumų yra baterija. Turiu NO.1 F6 išmanųjį laikrodį, bet NO.1 F13 yra patogesnis, gražesnis ir funkcionalesnis. Kol kas neradau jokių šio laikrodžio minusų ir įvertinant kainą, duodu maksimalų įvertinimą – 10/10.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()