Šios ausinės netgi geriau už originalias „Apple“ ausines? Klasika tapusios „Xiaomi Mi IV Hybrid“ pagal kainą ir kokybę tiesiog neturi jokių konkurentų (Video)  (1)

„Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinės yra pažįstamos daugeliui. Tai - laidinės į ausis įstatomos ausinės, turinčios hibridinę garsiakalbių technologiją. Jos tinka įvairų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms, o kokybės ir kainos santykis tiesiog stebina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • „Xiaomi Mi IV“ arba tiesiog „Xiaomi Hybrid Pro“ yra į ausis įstatomos laidinės ausinės su 3,5 mm jungtimi ir hibridine garsiakalbių technologija.
  • Puikiai atkuria žemus ir aukštus dažnius, o vidutiniai yra silpnesni.
  • Su „Xiaomi Mi IV Hybrid“ geriau klausytis aukštų ir žemų natų muzikos, tai yra roko ir elektroninės muzikos. Jei norite džiazo, bliuzo, vokalinės ir instrumentinės muzikos, rinkitės „Xiaomi Hybrid Pro HD
  • Puikiai tinka daug keliaujantiems - yra lengvos, nereikia baterijų, o ir vietos jos beveik neužima. Tinka ir sportuojantiems, nes nekrenta iš ausų ir yra patogios.

  • „Xiaomi Mi IV“ ausinės yra itin dažnai minimos pigių ausinių topuose - jos čia užima vieną iš pirmųjų vietų.

  • Tipas: laidinės/įstatomos į ausis;

  • Tradicinė 3.5mm audio jungtis.

  • Su mikrofonu

  • Dažnis: 20-20KHz;

  • Varža: 32 omai.

  • Korpusas – metalinis su minkštos gumos antgaliais;

  • Laidas – Kevlaro pluoštu sustiprintas 1,25 m;

  • Ant „Xiaomi Mi IV“ laido esantys mygtukai leidžia perjungti dainą, atsakyti į skambučius, pagarsinti muziką, o už jų slepiasi mikrofonas.
  • Garsiakalbių technologija – hibridinė: kiekvienoje ausinėje kartu dirba dinaminės ir subalansuotos armatūros transduktoriai, todėl gerai groja ir aukštus, ir žemus dažnius.
  • Atsiunčiama su 3-imis antgalių tipais skirtingo dydžio ausims.

Kaina

  • Gearbest.com taikoma 14 % nuolaida ir ausinės kainuoja €15,57, bet galima įsigyti už rekordiškai mažą kainą - 9.43€, tik tam reikia panaudoti kuponus.
    Jei pirksite kelias bent už €43,25, papildomai galėsite pasinaudoti ir 40 % nuolaidų kuponais 40%offGB50 arba $25offGB50, kuriuos įvedus suteikia 40% arba 21.62€ nuolaidą, tačiau yra viena sąlyga - užsakoma suma turi pasiekti 43.25€.
    Kaip pritaikyti kuponą? Pvz:
    Perkant 3 ausines, bendra suma būtų €46.71. Įvedus kuponą 40%offGB50, galutinė kaina sumažėja iki €28.31, tad vienas vienetas ausinių kainuoja tik 9.43€.

    Kaip efektyviau išnaudoti kuponus?
    Jei nereikia 3-jų tos pačios rūšies ausinių, grupuokite kitas prekes, kurioms galioja identiški kuponai. Mūsų pasiūlymas - kartu pirkite ir „Xiaomi Pro HD“ - joms taip pat galioja šis nuolaidos kuponas. Galėsite labai pigiai išbandyti, kuris ausinių tipas labiau patinka - tai visada labai individualūs dalykai, nepabandžius skirtingų ausinių, iš pirmo karto sau tinkamiausių nerasite. 
  • Lietuvoje kainuoja 32€.
  • Pirkdami iš Kinijos su nuolaidos kuponais sutaupote 22€.

Į ausis įstatomos ausinės turi savų trūkumų ir privalumų. Bene didžiausias jų privalumas - kompaktiškas dydis. Jos nesunkiai telpa kišenėje, todėl jas visada turėti prie savęs yra labai lengva. Tačiau muzikos mėgėjai jau seniai pastebėjo, kad jų išgaunamas garsas nėra toks sodrus kaip didelėmis ant ausų dedamomis ausinėmis. Visgi, „Xiaomi“ šiuos stereotipus nusprendė sugriauti.

Bene didžiausia į ausis įstatomų ausinių problema - garso diapazonas nėra pakankamai platus. Dažnai jos puikiai groja aukšto dažnio garsus, tačiau žemi dažniai skamba labai silpnai. Kartais vienas ar kitas gamintojas pabando išspręsti šią problemą, pristatydamas įrenginį, kuris žemus dažnius groja palyginti stipriai, tačiau tuomet pritrūksta sodrumo aukštesniuose garsuose. Surasti auksinį vidurį nėra lengva, tačiau „Xiaomi“ mano, kad jai pavyko.

Jau minėta problema su žemais ir aukštais dažniais kyla dėl to, kad tokio dydžio garsiakalbiai paprasčiausiai negali būti labai universalūs ir pasižymėti plačiu atkuriamo garso diapazonu. Todėl „Xiaomi“ nusprendė sujungti dviejų rūšių garsiakalbių technologijas, kurios atskirai groja arba labiau dinamiškai (geriau veikia numatytame diapazone) arba subalansuotai (geriausiai groja vidutinius tonus).

Muzikos gerbėjai, kurie apie „Mi IV“ ausines rašė atsiliepimus, pastebėjo, kad jų grojamas diapazonas primena raidę V - ausinės stipriai groja žemas ir aukštas natas, tačiau silpniau perteikia vidutinius tonus. Taip atkuriamo garso kokybė yra kur kas aukštesnė, sukuriamas 3D garso efektas, tačiau tie, kurie dažnai klauso muzikos su vidutiniais tonais, gali nusivilti.

„Xiaomi Mi IV“ stebina ne tik kaina, bet ir kokybė. „Xiaomi Mi IV“ ausinės turi sustiprintą, pintų gijų laidą, kuris yra labai tvirtas - šioje kainos kategorijoje geresnio laido tikrai nerasite. Kevlaru sustiprintas laidas yra tvirtas ir ilgaamžis. Jis yra pakankamai ilgas, kad pasiektumėte įvairius grotuvus, bet ne toks ilgas, kad visur kliūtų.

Su šiomis ausinėmis tikrai galima sportuoti, nors ir nenurodomas joks atsparumo vandeniui reitingas.

Ypač kokybiškai atrodo „Xiaomi Mi IV“ korpusas. Visos detalės, kurios atrodo metalinės, ir tiesų yra metalinės. „Xiaomi“ išvengė pigaus plastiko naudojimo. Jis yra pagamintas iš lengvo metalo lydinio. Gamintojas teigia, kad procesas, kurio metu buvo sukurta forma ir vidinė korpuso anga, turi net 20 žingsnių procesą CNC staklėse. Metalu dengtas ir 3,5 mm kištuko apvadas, ir mygtukų korpusas. Tiesiog taip tvirčiau ir atrodo geriau.

Tuo pačiu naudotojai pastebi, kad tinkamo dydžio antgalis yra neįtikėtinai svarbus - su netinkamais antgaliais dalis garso nėra nukreipiama į ausies kanalą, o ir pačios ausinės ne taip tvirtai laikosi ausyje. Ir čia „Xiaomi“ vėl gauna pagyrimą iš apžvalgininkų - pakuotėje yra net trys poros antgalių, todėl pasirinkti tinkamą dydį tikrai įmanoma.

Tačiau, aišku, svarbiausia yra tai, kaip šios ausinės groja. Kaip minėta, vidutiniai tonai grojami silpniau. Tačiau ekspertai teigia, kad atkuriamo garso kokybe „Xiaomi Mi IV“ ausinės nenusileidžia ir triskart brangesniems gaminiams.

Hibridinė garsiakalbių technologiją nulėmė, kad „Xiaomi Mi IV“ gerai groja ir aukštus, ir žemus dažnius. Visgi, pastariesiems skiriamas didžiausias dėmesys, nes tokia jau ta šiuolaikinė muzika - ji grindžiama kontrastuojančiais garsais, todėl „Xiaomi“, kurdama šias ausines, visą dėmesį ir skyrė abiem garso spektro galams.

Šios ausinės groja garsiai ir kokybiškai, labai gerai ir tai, kad jos turi mikrofoną ir porą mygtukų, kurie leidžia perjungti dainą, pagarsinti muziką ar net atsiliepti į skambučius. Nors mygtukai dabar atrodo savaime suprantami, kai kurios brangesnės ausinės jų tiesiog neturi. 

Galinė ausinių dalis yra uždara, ausinės pasižymi pakankamai geromis garso izoliavimo savybėmis. Muzikos per jas galima klausytis ir triukšmingame autobuse, ir darbe - jums netrukdys aplinkinis triukšmas, o jūsų muzika bus negirdima aplinkiniams.

Tiek naudotojai, tiek technologijų žurnalistai pastebi, kad jos puikiai bendrauja su „Android“ operacinę sistemą naudojančiais įrenginiais, o štai „iOS“ mėgėjai gali susidurti su problemomis.

„Xiaomi Mi IV“ jau kelerius metus išlieka vienomis populiariausių laidinių į ausis įstatomų ausinių. Tikriausiai tokiomis ir išliks, kol rinkoje nepasirodys kas nors geresnio. Nieko keisto, kad ir pirkėjų vertinimai yra labai geri.

Bet kuriuo atveju, hibridinės „Xiaomi Mi IV“ ausinės yra vienos geriausių savo kainos kategorijoje. Tvirtas pintas laidas, stipriai grojami žemi ir aukšti dažniais, patogus ir ilgaamžis dizainas daugeliui atperka trūkumus, kurie buvo pastebėti. Tik aišku, nesitikėkite iš „Xiaomi Mi IV“ tokios pat kokybės garso, kaip iš profesionalių ant ausų dedamų didelių ausinių - tai visai kitas ausinių segmentas. 

Vertinimai

  • Šimtus ausinių išbandęs elektronikos žurnalistas papasakojo, kad „Xiaomi Mi IV Hybrid“ renkasi kasdieniam naudojimui - jam šios ausinės netgi geriau už originalias „Apple“ ausines.
  • „i-shoppers.net обзоры товаров“ Youtube kanalas palygino, kuo „Xiaomi Hybrid Pro HD“ skiriasi nuo „Xiaomi Mi IV Hybrid“. Jei vertintume bendrai – garso kokybė šių dviejų modelių ausinių skiriasi kardinaliai. „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinėmis klausantis muzikos yra labai stipriai akcentuojamos aukštos natos ir klausantis kai kurių muzikos kūrinių tai pradeda erzinti. Tai net gali priminti spiegimą. Tuo tarpu „Xiaomi Hybrid Pro HD“ akcentuojamas vokalas ir vidutiniai tonai. Tad, tiems, kuriems patinka melodinga muzika, šios ausinės pats tas. Bosinės – žemos natos geriau perteikiamos „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinių, o su „Xiaomi Hybrid Pro HD“ žemos natos tapo minkštesnės ir ne tokios galingos. Būtent „Xiaomi Mi IV Hybrid“ ausinės ir buvo kuriamos ypatingai žemų ir aukštų natų mėgėjams, o „Xiaomi Hybrid Pro HD“ labiau tinka vidutinių tonų mėgėjams.

Gearbest.com portale „Xiaomi Mi IV“ ausinės yra surinkusios 4,89 žvaigždutes iš 5, įvertinimus jau pateikė 4595 pirkėjai. Štai ką keletas iš jų galėjo pasakyti:

  • William – „Šios ausinės yra stebėtinai geros. Už tokią nedidelę kainą jos teikia puikiai subalansuotą garsą tarp žemų, vidutinių ir aukštų tonų. Garsas yra aiškus, o pačios ausinės labai patogios. Galima tiesiog atsijungti nuo likusio pasaulio ir pasinerti į muziką! Žemi tonai skamba labai gražiai – yra stiprūs ir be trukdžių. Šios ausinės yra gražios, o kokybė – puiki“.
  • Asterik – „Puiki gaminio kokybė, šias ausines kišenėje nešioju jau 3 mėnesius ir jos yra labai geros. Garso kokybė yra gera net lyginant su brangesnėmis ausinėmis. Metalinis korpusas ir sutvirtintas kabelis taip pat daro įspūdį, o pakuotėje dar yra ir trys skirtingų dydžių antgalių poros. Jos atrodo profesionaliai, garsas yra neiškraipytas, o žemi tonai – pakankamai stiprūs“.
  • Asitha – „Geriausios tokio tipo ausinės, kokias esu naudojęs. Kokybe jos nenusileidžia ir daugiau nei 100 dolerių kainuojančioms ausinėms. Garso kokybė yra nuostabi – žemi dažniai yra gilūs, o vidutiniai ir aukšti – švarūs ir gražūs. Garso kokybė nesuprastėja netgi klausantis labai garsiai“.
  • Rapatapatoja – „Nesu didelis ausinių naudotojas. Retai klausausi muzikos, dažniau ausines naudoju telefono skambučiams. Ir šioje srityje „Xiaomi Mi IV“ veikia labai gerai – garsas yra švarus, be trikdžių. Mikrofonas taip pat veikia puikiai, mano pašnekovai nesiskundė traškėjimu ar kitokiais pašaliniais garsais. Esu labai patenkintas šiuo pirkiniu“.

Lietuvos pirkėjų atsiliepimai:

  • Domas. Turiu daugiau nei metus, drožiu, negailiu, laidai geri, ausinukai nekrenta, garsas superinis, jaučiasi svoris. Tikrai geros, neturiu prie ko prikibti.
  • Laimutis. Turiu ir tikrai nenuvylė
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai (1)