Tyrimas: jei pilsite tokį benziną, aplinką teršite mažiau nei elektromobilis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-06-09 07:56
Taip pat manau, kad biodegalai irgi ok, bet turėtų būti 100% - kad nebūtų naudojama nafta.
punktyras 2022-06-09 08:43
Etanolis, gaminamas iš maistui skirtų žaliavų nėra labai tvarus sprendimas. Etanolį gaminti iš naftos nėra naudinga – jo energijos tankis mažesnis, nei benzino ar dizkuro. Aš laukčiau biocheminio sprendimo – kurti aukštesnius sočiuosius ir aromatinius angliavandenilius tiesiogiai iš CO₂ ir vandens arba naujų fermentų, galinčių efektyviai skaidyti ligniną ir celiuliozę, kurių pilna bioatliekose.
SaMaras 2022-06-09 08:58
Na bet kažkaip netyrė LPG ar CNG.. CNG mano manymu iš viso turėtų laimėti be konkurencijos jei vertinam tik kainą ir ekologiškumą..
iPienius 2022-06-09 14:03
ne visi grudai uzauga aukciausios klases. ar siulai ir bet kokio slamsto gamint maista? dar yra maisto atliekos is kuriu taip butu galima gamint. dabar jos dazniausiai ismetamos.
AAA000 2022-06-09 14:44
rasineji demagogijas. maisto atliekos ne ismetamos, o grizta i naturalu gamtos cikla. jos suyra nieko neuztersdamos. spaudimas visokiu "bio"etanoliu ar "eko"riebalu -cia tiesiog antrine ekonomika. kai is sudo spaudzia kazka naudinga. bet naudingumas tik buhalterinis. o ne ekologinis. pats klausimas, ant kiek tai vertinga gamtai ir tikrajai ekologijai? va cia jau skaiciuot zalu niekas nebenori. tik nori kaip tu, rasliavomis rekaut "atliekos ismetamos" matai. kokios atliekos? gamtai tai nera atliekos. atliekos tik zmogaus poreikiams tenkint. psiaudozaliasis vegetaristas matai kazkoks kad ir tie Ukrainos uzsiguleje sandeliuose grudai. krinta ju maistine verte. bet ekologijai jokiu problemu nebus - kad juos net ir supudysi. juos galima sudegint krosnyse kaip kura. ir jokiu problemu ekologijai nebus. pvz zmoniu fekalas puiki trasa, kol i ji nepradedama pilt visoks papildomas sudas. is skalbimo priemoniu ir pan. ir uzsitersia sita ekologiska atlieka. padaro sunkia ekologine problema. ir dar islenda konservu uszombinti kukuotojai, kur ant lauko sikinyku stuma - tipo "neekologiski" niekas skalbimo atlieku ar kokiu tepalo nuoplovu i tokius sikinykus nepila. nes cia papildomas vargas. ir "turinys" puikiausiai kompostuojamas ir ekologiskai, plius nedidelem sanaudom sutvarkomas 100%. kai cebtralizuotu miestu fekalo vamzdyno "produkta" isvis neimanoima 100% isvalyt... problema ten koncentuojasi tarsa... del kiekiu... su VDV lygiai tas pats. ekologine tarsa prasidejo is esmes, kai pradejo NK kelt ir kist priedus. nes matai buhalteriai pradejo vaikytis ten kazkokius psiaudo eko lempinius skaiciukus... o cia uzsakyta kazkokia demagogija - tipo greito ciklo lengvai isgryninti degalai vs naftos telkiniu degalus... ekologijos esmes tokie fintai sumainant proporcijas nekeicia... tie visi "biodegalu" fabrikeliai ir yra kaip lauko sikinyku iteisinimas... tai klausimas tada tame - kodel vienur ekologija draudzam (lauko sikanu ribojimai), o kitus reklaminam (sikanines gamykleles)? nes cia identiska demagogine smegenu makaronizacija - prisidengiant "eko" terminais visokiais... lobistiskai prikisus 10 kartu daugiau "eko" i kazkoki gamybos buda ir virus prirasinejus mas medijose - nepageres ekologija...
punktyras 2022-06-09 19:39
Užauginamo nekondicinio maisto žaliavų nepakanka išgauti tiek etanolio/rapsų, kiek jo reikia. Tenka naudoti ir tinkamus maistui. Iškastinis kuras ir VDV degalai (benzinas, dyzelinas, mazutas, dujos, etc) grąžina anglį į ekosistemą, iš kurios ji buvo pašalinta prieš šimtus milijonų metų. Tai klimatą ir ekosistemas keičia. P.S. psiaudo– → pseudo-