Rusijoje pradėjo gaminti „supaprastintus žiguliukus“: jei gerai pirks - analogiškai gamins ir „Niva“ bei „Vesta“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-06-13 18:18
Gratz rusus už tuoletinį popierių kitokios ir nenupirksi. Dar lai palaukia metus, tai su tokiu važiuos tik labai jau pasiturintys rusų šikpuodžiai. Arba sutvertom iš 5 užsienietiškoms. Net ir tų pačių kinų kibirai bus super brangu jiems.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-13 19:29
Na rusai rusais, bet jei inžinieriai turės noro, tai ateity atsiras ir SRS, ir ABS, ir ESP, ir gal net tie patys ekologiniai EURO standartai pakils. Jeigu sankcijos nebus atšauktos, jie turės pradėti "sukti galvą" kone dėl visko: ne tik kaip pasigaminti automobilį, bet ir telefoną, radiją, TV ar tą pačią skalbimo mašiną. Ir tai nėra blogai: vis daugiau žmonių turės įsitraukti į inžinerinę - kūrybinę veiklą. Vadinasi bus pakeltas tautos sąmoningumo lygis. Dabar jie viską gaudavo iš naftos eksporto. Tad iš principo galėjo pijokauti ir dar pakankamai padoriai gyventi. Dabar turės gerbūvį susikurti patys. Ir kai į tą kūrybą įdės daug darbo, tai supras kokią vertę visa tai turi - supras kaip skaudu būtų visko netekti per keletą dienų dėl kažkokio dalbajobo fanatiškų svajonių.
radioaktyvas 2022-06-14 02:28
Okis kuo mažiau šlamšto tuo geriau, o tai skendusi, neskendusi ar dar kokia po ko kas savaite šimtinė iš kišenės. Nėra varikliuko-mikroschemos nėra gedimo yra troselis tai nukirsi nuo seno dviračio. Bet problema tame, kad senas bmw ant troselių važiuoja geriau.
immortallt 2022-06-14 08:03
Taip taip, pasivys technologiškai tai ką vakarų pasaulis kuria dabar, po kokių 50 metų.
assa 2022-06-14 09:30
Nepasivys, rusai tokia nacija su specifiniu skilu- kad ir ką bandytų sukonstruoti, vis tiek kalašas gaunasi
gytis13 2022-06-14 09:39
Čia problema tame, kad reikia kokybiškai gaminti, ne mikroschemose esmė. Kažkada rusai nesugebėdavo kokybiškai pagaminti tų pačių mikroschemų, tai iš jų surinkti prietaisai gesdavo ir paprasčiausiai buvo nusispjauta į tas pramonės šakas ir technika perkama būdavo. Kažkada jaunystėje užsiimdavau taisymu, tai kai kurie rusiški aparatai būdavo iš principo blogai suprojektuoti, visuose tas pats gedimas kartojasi. Kartais pakeiti tranzistorių į galingesnį ir problemos išnyksta. Jeigu pataiko gerai suprojektuoti, elektronika dirba kuo puikiausiai kad ir rusiška. Jeigu kokybiškai pagamins tą supaprastintą automobilį bus gerai viskas, bet tuo abejoju.
SaMaras 2022-06-14 09:54
Na čia dar ir planinės ekonomikos vingrybės veikia.. Buvo toks dalykas kaip platau vartojimo prekės (liaudyje šyrpatriebu vadino) ir gamykloms būdavo nuleidžiama, kiek ten reikia to šyrpatriebo padaryti.. tarkime yra kokia gamykla, gamina kokias pramonines stakles ar pan.. ir vadinasi ji prie viso to turi dar kažką pagaminti liaudžiai.. na tarkime kokį virtuvinį kombainą ar bulbatiorką pradeda leisti... na kaip kas sugalvoja ir kiek meilės įdeda.. kartais gaudavosi ir visai neblogi dalykai paleidžiami, bet kartais tai visiškas šlamštas net nesistengiant padaryti gerai ar po to pataisyti problemas.. ne ir aišku, ne paskutinėje vietoje ir pats mentalitetas išsivystęs prie planinės ekonomikos, kad kam daryti gerai, jei ir taip sueis, net jei ir pagaminsi šlamštą, vistiek iš tavęs viską nupirks..