Ne tokį laikrodį Dakaro ralyje dėvėjusiam rusui – bauda ir lygtinė diskvalifikacija (Foto)  ()

Praėjusiais metais Dakaro ralio organizatoriai A.S.O. suvienijo jėgas su Tarptautine automobilių sporto federacija (FIA). Šioms lenktynėms tapus Pasaulio ralio reido čempionato dalimi, jose gerokai griežčiau tapo vertinami visi sportininkų veiksmai. Gana neįprastas nusižengimas užfiksuotas ketvirtame etape, kai ekipažas gavo baudą už tai, kad šturmanas dėvėjo ne tokį laikrodį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dakaro ralyje FIA Sporto komisarų kolegijos pirmininku dirbantis lietuvis Arnas Paliukėnas su dar dviem komisarais pasirašė sprendimo protokolą, kuriuo T4 klasėje besivaržančiam Saudo Arabijos lenktynininko Yasiro Seaidano ir Jungtinių Arabų Emyratų licenciją turinčio ruso Aleksejaus Kuzmičiaus ekipažui buvo skirta pusės valandos laiko bauda ir lygtinė diskvalifikacija.

Taip nutiko todėl, kad ketvirtojo greičio ruožo finiše teisėjai pastebėjo, kad ant šturmano rankos puikuojasi laikrodis, kuris yra draudžiamas.

Įdomu tai, kad Dakaro lenktynėse važiuojant trasoje dalyviai gali dėvėti tik vieno gamintojo ir konkrečios linijos laikrodžius – „Rebellion Dakar Edition“. Jie ekipažams buvo dovanojami administracinės komisijos metu.

Kadangi „Rebellion Watches“ yra oficialus Dakaro ralio laiko matavimo partneris, bet kokio kitokio prekinio ženklo ar linijos laikrodžio naudojimas lenktynių metu yra draudžiamas.

 

Kadangi 410-uoju numeriu pažymėto bagio šturmanas Aleksejus Kuzmičius dėvėjo kitokį laikrodį, ekipažui buvo skirta 30 min. bauda.

Maža to, jiems paskirta ir lygtinė diskvalifikacija, kuri bus pritaikyta duetui dar sykį pažeidus šią ar panašią reglamento taisyklę likusioje varžybų dalyje.

 

Komandos vairuotojas Yasiras Seaidanas paaiškino, jog jis galvojo, kad laikrodis tėra dovana iš organizatorių tarsi suvenyras, o šturmanas savo asmeninį laikrodį naudojo tiesiog tam, kad žinotų laiką.

Komisarai į tokį paaiškinimą atsakė, kad dalyvių pareiga yra būti susipažinusiems su taisyklėmis ir jų betarpiškai laikytis ir nepažeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: