Tikra sensacija: Lietuvoje sukurtas ir pagamintas monstrinės išvaizdos traktorius „AUGA M1“ – jam nereikia nei dyzelio, nei benzino! (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-02-08 16:20

Fikcija 2023-02-08 20:22
Kol nera masines gamybos, nera ir apie ka komentuoti...
gytis13 2023-02-08 20:50
Galima ir neigiamai pakomentuoti jei yra poreikis. Jeigu kalbama apie traktoriaus lengvinimą, tai neaišku kas ten per kurėjai tą traktorių kuria nes traktoriaus masė yra baisiai svarbus dalykas, nes nuo jos traukos jėga priklauso. Galingesniam traktoriui būtina didesnė masė(ir taip būtinai būna), kitaip jis plūgo nepatrauks ir variklio galios nepanaudos. Prie traktorius specialiai toniniai svoriai kabinami, kad priekio nekeltų ariant. Tad traktorius kaip tik yra labai palanki platforma sunkiems metano balionams naudoti, nes lengviesiems automobiliams metano sistema per sunki tiesiog.
qrad 2023-02-08 21:02
Na šitas traktorius turės elektrinės baterijas, kurios tikrai nemažai sveria, tai tikriausiai tiek pat svers, kaip ir standartiniai traktoriai. O baterijas galima sumontuoti traktoriaus priekyje, aišku ir šitam traktoriui bus galima uždėtis svarmenys priekyje, kad nekeltu priekio tempiant plūgus.
PupuDede 2023-02-09 09:43
Na šitas traktorius plūgų tikriausiai netrauks, nes visa AUGA group dirba ekologiškai ir beariminiu būdu. Iškilo toks klausimas, kiek reikės turėti balionų nes juos pildys gamykloje o dirbti reikės kiekvieną dieną.
immortallt 2023-02-09 16:55
Tiesiog prikabinti svorio, nemanau kad kam yra problema. O jei tau reikia barstyti trąšas, purkšti ar pan., kai tau kaip tik geriau kuo mažesnis svoris, nes mažiau išvažinėsi dirvą ir mažiau energijos sunaudosi, tikrai geriau, kai svorį gali nuimti.
enzim 2023-02-10 03:36
Auga pasistatė savo organinių dujų gamyklą, vadinasi dujų kasetes pildysis pati , o tai faktiška energetinė nepriklausomybė . Kaip ekologinis ūkis, dabar ji maksimaliai sumažins oro ir gruntinių vandenų taršą azotoniais junginiais, nes perdirbtoje organikoje nelieka lakiosios frakcijos, o organinis azotas stipriau sujungtas, negu kompostuotame mėšle. Su kuo šauniąją grupę ir sveikinu. Taip mėgėjų ir fanatikų svajonės tampa masine technologija.