Skelbiama apie sensaciją - „interviu“ su komoje esančiu Michaelu Schumacheriu  ()

„Formulės 1“ legenda Michaelas Schumacheris viešumoje nesirodė beveik dešimtmetį, nes 2013 metų gruodį slidinėdamas patyrė beveik mirtiną smegenų traumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau tai nesutrukdė vokiečių bulvariniam leidiniui „Die Aktuelle“ reklamuoti „pirmąjį interviu“  su M. Schumacheriu nuo jo susižalojimo momento.

„Jokių menkų, miglotų pusinių sakinių apie jį iš draugų“, – sušuko bulvarinis leidinys. „Bet atsakymai iš jo paties! Michaelas Schumacheris, kuriam dabar 54!“

Išskyrus tai, kūrinio pabaigoje bulvarinis leidinys begėdiškai prisipažino naudojęs DI pokalbių robotą sugeneruoti visam interviu.

Trumpai tariant, tai ypač įžūlus ir neetiškas pavyzdys, kaip gali būti piktnaudžiaujama technologija ir pakenkta žurnalistikos autentiškumui, kartu pažeidžiant asmens, kuris po sunkių sužalojimų pasirinko gyventi nebe dėmesio centre, privatumą.  

„Ar tikrai pats Michaelas pateikė informaciją iš ligoninės lovos?“ – rašė bulvarinis leidinys. – „Ar kas nors iš šeimos narių, globėjų ar darbuotojų?“

„Bet kuriuo atveju atsakymai skamba apgaulingai tikroviškai! Būtų per gerai, kad būtų tiesa?“

Nenuostabu, kad M. Schumacherio gerbėjai buvo pasibaisėję tokiu triuku ir pavadino jį „gėdingu“.

„Koks neįtikėtinai žiaurus poelgis su jo šeima, absoliutus niekšiškas elgesys“, – „Twitter“ parašė rašytoja apie automobilių sportą Hazel Southwell.

„Visiškai nulinė pagarba M. Schumacherių šeimai“, – rašė F1 leidinys „PlanetF1“. „Kas po velnių manytų, jog tai gera idėja?“

 

Dirbtinio intelekto sukurtame interviu nepaprastai išsamiai aprašytas M. Schumacherio pasveikimas po lemtingos avarijos.

„Buvau taip sunkiai sužeistas, kad kelis mėnesius gulėjau dirbtinėje komoje, nes kitaip mano kūnas nebūtų galėjęs su tuo susitvarkyti“, – tariamai sakė M. Schumacheris, kurį cituoja „The Independent“. „Man buvo sunku, bet ligoninės komanda sugebėjo mane sugrąžinti į šeimą“.

Ilgo interviu pabaigoje „Die Aktuelle“ prisipažino, kad atsakymams generuoti naudojo „Character.ai“, DI pokalbių robotą.

Vokietijos žiniasklaidos komentatorius Borisas Rosenkranzas tinklaraščio įraše sukritikavo kūrinį, kad jis „per kvailas, kad būtų tiesa“.

 

Bulvarinis leidinys jau turi istoriją su M. Schumacherio šeima, kaip nurodė „The Independent“. Jo žmona Corinna Schumacher dar 2015 metais padavė į teismą „Die Aktuelle“ už tai, kad panaudojo jos nuotrauką su antrašte „nauja meilė daro ją laiminga“, nepaisant to, jog istorija buvo apie jos dukrą.

Vėliau ieškinys buvo atmestas.

„Jei kas būtų paklausęs DI, ką Michaelis Schumacheris mano apie bulvarinę žurnalistiką, jie būtų gavę šį atsakymą“, – rašė B. Rosenkranzas. „Neturėjau jokios geros patirties! Bulvarinė spauda nuolat meluoja ir nejaučia jokios pagarbos!“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(2)
(21)
(-19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: