JT į karo zoną siųs robotus. Skelbiamas netikėtas planas  ()

AHEAD projekto metu kuriami amfibiniai krovinių gabenimo robotai bus nepilotuojami. Juose bus įrengtos navigacijos sistemos, priimančios duomenis iš palydovų ir jutiklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JT nori paleisti dirbtinio intelekto robotus į karo zonas, kad civiliams būtų pristatyta pagalba maisto produktais. Apie tai rašo „Reuters“.

Organizacija įsitikinusi, kad robotinės transporto priemonės su dirbtiniu intelektu galės pristatyti maisto siuntinius į konfliktų ir stichinių nelaimių zonas, kad apsaugotų humanitarinės pagalbos darbuotojų gyvybes.

Anot JT, pastaraisiais metais išpuolių prieš pagalbos darbuotojus padaugėjo. Įvyko didžiausias smurtinių konfliktų skaičius nuo Antrojo pasaulinio karo.

„Kartais pernelyg pavojinga nukreipti vairuotoją ar Pasaulio maisto programos (WFP) darbuotojus. Taigi šios technologijos naudojimas tikrai gali būti žingsnis į priekį“, – sakė WFP inovacijų vadovas Bernhardas Kovatschas.

 

Pasak jo, humanitarinei pagalbai pristatyti į karinių konfliktų zonas geriau naudoti amfibinius robotus. Tai yra dirbtinio intelekto valdomi sunkvežimiai, kurie gali gabenti apie 1–2 tonas maisto. Dirbtinis intelektas naudojamas duomenims iš įvairių šaltinių, įskaitant palydovus ir jutiklius, sujungti, kad vairuotojai nuotoliu galėtų valdyti transporto priemones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()