Netikėta žinia. „Volkswagen“ markė nustos gaminti automobilius. Nepatikėsite, į ką persiorientuos  (22)

Viena „Volkswagen“ markė ateityje nustos gaminti automobilius. Ją pakeis jos pačios kūrinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanų automobilių gamintojas SEAT nuo 1986 metų priklauso „Volkswagen“ grupei, bet savo istoriją rašo nuo 1950 metų. Kadaise SEAT gamino licencijuotas Fiat kopijas ir buvo vadinama viena iš kompanijų, ištraukusių Ispaniją iš pokarinės stagnacijos.

Tačiau SEAT ateitis yra kitokia, kaip išsiaiškino „Autocar“ žurnalistai. Jie paklausė bendrovės pirmininko Thomaso Schäferio, kokia ateitis laukia SEAT markės. Paaiškėjo, kad SEAT ateitis - „Cupra“ markė.

„Cupra“ gamina aukštesnės klasės, prabangesnius ir, svarbiausia, brangesnius automobilius. Kadangi elektrinėje ateityje beveik nėra vietos pigesniems automobiliams (pabandykite pagaminti pigų, bet visas būtinas saugumo technologijas turintį ir ekologišką automobilį), SEAT markė paliks automobilių rinkos žemėlapį vos tik baigsis dabartiniai modeliai.

 

SEAT gamins kitus produktus - elektrinius paspirtukus, gal kokį vieną kitą paaugliams skirtą automobilį (kažką panašaus į „Citroën AMI“).

„Cupra“ - greičiausiai auganti markė Europoje. Aišku, dėl to, kad yra gana maža ir savo kelionę kaip atskira markė pradėjo tik 2018 metais. Bet „Cupra“ dabar atrodo kaip pelningesnis projektas ir tiek.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(23)
(1)

Komentarai (22)