[ŽT] Tai svarbu žinoti. Vienas automobilių savininkų įprotis gali „užmušti“ variklį (Video)  (3)

Vieno niuanso nepaisymas gali lemti tai, kad automobilio stūmokliai ims užstrigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automechanikas Scotty Kilmeris perspėjo, kad automobilių su benzininiais ir dyzeliniais varikliais savininkai kartodami tą pačią klaidą daro žalą savo automobilių varikliams. Anot jo, jei į variklį pilama per daug alyvos, tai gali sukelti rimtų pasekmių. Pirma, dėl alyvos pertekliaus gali padidėti slėgis karteryje ir pramušti alkūninio veleno sandariklius, rašo „Express“.

Antra, alyvos perteklius gali patekti į degimo kamerą ir sukelti uždegimo žvakių gedimą, anglies nuosėdas ir sumažinti variklio galią. Trečia, alyvos perteklius gali sukelti perkaitimą ir stūmoklio užstrigimą, o tai gali pareikalauti rimto variklio remonto ar keitimo būtinybės, todėl svarbu laikytis gamintojo rekomendacijų dėl alyvos kiekio ir kokybės, taip pat reguliariai tikrinti jos lygį ir būklę.

„Jei pilate tiek daug alyvos, jos slėgis gali sulenkti stūmoklių kotus, todėl jums reikės visiškai atnaujinti variklį“, – sakė S. Kilmeris.

 

Ekspertas pridūrė, kad net ir nedidelis alyvos kiekio perteklius galiausiai lems brangų remontą. Todėl jis paragino vairuotojus sistemingai tikrinti alyvos lygį, kad jis neviršytų nustatytos normos. Štai kodėl bake yra specialūs zondai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(19)
(-4)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: