Legendinis Stigas išbandė „Tesla“ konkurentą. Nustebino savo galimybėmis. Bandymo video  ()

„Lucid Air Sapphire“ pasirodė esąs labai greitas ne tik tiesiojoje, bet ir lenktynių trasoje. Elektromobilis su 1251 AG varikliu gali išvystyti iki 330 km/val. greitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Legendinis Stigas* išbandė „Tesla“ konkurentą. Nustebino savo galimybėmis.

Vaizdo įrašas buvo paskelbtas „Lucid Motors“ „YouTube“ kanale.

Benas Collinsas, kuris daugelį metų buvo populiaraus šou „Top Gear“ pilotas bandytojas slapyvardžiu „The Stig“, išbandė „Lucid Air Sapphire“. Sonoma trasoje jis apvažiavo keletą ratų, kad išsiaiškintų elektromobilio galimybes.

Elektromobilis puikiai susidorojo su užduotimi. Pasak Collinso, šis automobilis pasižymi rafinuotu valdymu ir lengvai įveikia net į sunkiausius posūkius.

Tiesiojoje „Lucid Air Sapphire“ nustebino savo galimybėmis. Elektromobilis ketvirtį mylios (400 metrų) įveikė vos per 8,989 sekundės. Tai neįtikėtinas rodiklis keturviečiam automobiliui.

Tarp elektromobilių tiesiojoje geriausią rezultatą pademonstravo hiperautomobilis „Rimac Nevera“. Jis ketvirtį mylios įveikė per 8,2 sekundės. Tačiau šis modelis yra daug galingesnis ir lengvesnis nei elektrinis sedanas.

 

„Lucid Air Sapphire“ komplektuojamas su trimis elektros varikliais, kurių bendra galia siekia 1251 AG. Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/h užtrunka mažiau nei dvi sekundes, o didžiausias greitis siekia 330 km/h.


* Stigas – britų BBC televizijos laidos apie automobilius „Top Gear“ veikėjas, įvairių automobilių bandytojas, laidos svečių vairavimo mokytojas. Veikėjas visada yra su baltu šalmu bei apranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()