Milijonai automobilių naudos „Continental“ sukurtą „eHorizon“ sistemą su duomenimis realiu laiku  ()

Nuo 2025-ųjų metų technologijų bendrovė „Continental“ vienam didžiausių Europos automobilių gamintojų pradės tiekti „eHorizon“ įrangą su „Dynamic Road Events“ funkcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „eHorizon“ sistema jau yra diegiama į automobilius, naujausia jos versija, pateikdama duomenis apie įvykius kelyje ir galimus pavojus realiu laiku, dar labiau didins vairuotojų saugumą kelyje.

Papildomai prie tokių statinių duomenų kaip posūkiai, nuokalnės ir įkalnės, ši debesijos pagrindu veikianti sistema teiks itin patikimą dinaminę informaciją apie eismo spūstis, jų pabaigos vietą, kelyje esančias avarijas, remonto atkarpas, slidžias zonas ir kitą informaciją. Taip „eHorizon“ platforma leis automobiliui iš anksto reaguoti į besikeičiančias eismo sąlygas ir anksčiau nei mašinose su tradiciniais jutikliais parinkti saugų greitį.

„Duomenys realiuoju laiku gali iš esmės pakeisti situaciją siekiant išvengti eismo įvykio – kelios sekundės gali būti gyvybiškai svarbios. Ir nors mūsų „eHorizon“ sistema jau naudojama ne vienerius metus, džiaugiamės galėdami pranešti, kad ji bus papildyta „Dynamic Road Events“ funkcija. Tai yra labai svarbus žingsnis mūsų kelyje „Vision Zero“ tikslo link – be žūčių, sužeidimų ir avarijų keliuose“, – sako Volkmaras Knaupas, „Continental“ Jungliųjų automobilių sprendimų padalinio vadovas.

Itin patikimas išmanusis duomenų kaupimas

Pagrindinė „eHorizon“ platformos naujovė yra išmanusis duomenų kaupimas. Apjungiant skirtingų tipų duomenis iš įvairių šaltinių, jis didina tradicinių jutiklių, tokių kaip radarai ir vaizdo kameros, galimybes ir anksčiau įspėja apie pavojų. O tam, kad informacija būtų maksimaliai patikima, duomenų bazėje integruojama tiek statinė, tiek ir dinaminė informacija iš įvairių šaltinių ir vietų realiu laiku.

 

Tai leidžia transporto priemonėms efektyviai „pažvelgti už kampo“ ir imtis prevencinių veiksmų, nesvarbu, ar tai būtų prisitaikymas prie greičio apribojimo, ar vengiant susidūrimo. Be to, siųsdama specialiai automobiliui pritaikytus duomenis, „eHorizon“ praplečia pažangių vairuotojo pagalbos sistemų galimybes, taip ne tik didinant saugumą, bet ir komfortą bei degalų naudojimo efektyvumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()