Kokias padangas rinktis: universalias ar žiemines?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-11-01 11:30
Bet prie dabartinių oro sąlygų žieminės padangos prie +10C, +15C ir šlapio kelio dar blogiau, nei universalios išvis nestabdo ir nestabilios palyginus. Minkšto mišinio guma prie +10C ir daugiau (gerų tikrų žieminių padangų atveju) labai pavojinga ant šlapio kelio, sukibimas gali nemaloniai nustebinti, bet ant ledo veikia gerai. Universalios žiemą visai neblogai veikia kol yra visiškai naujos kokį mėnesį paskui nieko gero nei žiemą nei vasarą. Vienu žodžiu max eismo saugumui padangos turi būti keičiamos, ne palei kalendorių, o palei oro sąlygas, kas Lietuvoje nevyksta, nes per durni sėdi valdžioj kad tai suvoktu.
Kyborg 2023-11-01 18:35
Per 1-2 dienas visi padangų niekaip nepasikeis. Servisuose eilės nuo spalio vidurio. Tarkim Melgoje Vilniuj artimiausia laisva data lapkričio 14. Per paskutines pora savaičių kiek buvo rytų kai temperatūra viršijo 10 ? Be to minkštos žieminės prie +15 veiks n kartų geriau nei vasarinės esant minusui. Be to kai ateina šalto oro masė, temperatūra nuo ryte buvusio pliuso labai greit gali krist iki minuso. Ar tu vežiojies ratų komplektą su savim, kad jei kas pasikeistum? Nepamiršk dar ir to, kad visi naujesni automobiliai turi slėgio daviklius, tad pačiam tiesiog paimt ir pasikeist ratus nelabai įmanoma. Turint omenyje, kad žieminės geriau laiko prie pliuso nei vasarinės prie minuso, bei, kad padangų neįmanoma visiems greitai pasikeisti yra logiška pradėt važinėt žieminėmis anksčiau neatsižvelgiant į tuo metu esačias oro sąlygas. Tad ne valdžioje per durni sėdi, bet deja esi tu per durnas, kad suvoktum tokius elementarius dalykus. Ir tik nereikia aiškint, kad pas save kieme gali bet kada pasikeist ratus, esi nusipirkęs įrangą, kad naujai uždėtus ratus pririštum prie automobilio. Įstatymai kuriami daugumai ir jeigu bus nenurodyta konkreti data, gana didelė visuomenės dalis (protingiausi kaip ir tu) temps iki tol kol pasirodys minusas, o tuomet pasipils avarijos ir kentės subinės automobilių tų "kvailių" kurie "anksčiau laiko" pasikeitė padangas ir turi geresnį sukibimą pasikeitus oro sąlygoms.
mixed 2023-11-01 21:40
Slegio davikliu, pasikeisti beveeik neimanoma. Gal nekomentuok nieko nesuprasdamas. Turi antra disku komplekta su padangom tam sezonui ir slegio davikliais imi ir keiti kad ir maximos aiksteleje.. Nieko pririsineti nereikia
lizunas 2023-11-01 23:48
Vasarinės jau žemiau +10 šudinai veikia stabdyme, o rytais danga tikrai būna daug žemiau nei +10. Ir tai pasijaučia jau einant iš vietos - iš vasarinių padangų jokio triukšmo prasisukant ratais, kas parodo jog sukibimo nėra.
bahuriux 2023-11-02 12:23
1. Klaipėdoj orai ateinačias 7d. +8 iki +11C ir lietus kiekvieną dieną http://www.meteo.lt/lt/miestas?placeCode=Klaipeda taigi kokį Š čia malat? Tai ir patvirtina ką aš sakau, jei jūsų vietovėj būna šalnos tada ir reikia keisti bet pajūry ne. Prieš kelis metus buvo dar šiltesnis ruduo ir buvo atidėje, kad pasikeisti buvo galima iki gruodžio mėn, dabar irgi nepakenktu tas. 2. Nustokit kliedėti, kad tikros žieminės padangos su mikšto mišinio guma suraižytais belekiek protektoriais geriau sukimba ant šlapio asfalto, nifiga net ir prie +1C ant šlapio kelio per lietu vasarinės geriau veikia ir netgi daug gerau veikia. Todėl kad nuo senų laikų tas žinoma ir autosporte tas taikoma, kai sausa eina minkštas mišinys kai šlapia kietas. Aš turiu geras tikras žiemines minkšto mišinio padangas, bet prie dabartinio oro jos yra kurkas slidesnės nei vasarinės. Kas važinėja su kietom arba pakietėjusiom nuo senatvės žieminėm padangom, tam gal ir normaliai ant šlapios dangos, bet kai realiai bus ledas ir žiemos sąlygos tada kietos nebeveikia. Aš vairavau gana daug visokių B kategorijos mašinų ir su visokiom padangom, tai žinau kada kaip ir kokia važiuoklė ir kokios padangos geriau dirba prie kokių sąlygų..