Pradeda veikti viešasis „Enefit“ elektromobilių įkrovos tinklas  ()

Viena didžiausių energetikos bendrovių „Enefit“ skelbia viešojo elektromobilių įkrovos tinklo veiklos pradžią ir jau nuo šiandien kviečia nemokamai išbandyti pirmąsias 17 elektromobilių įkrovimo stotelių, kurios įrengtos 6-ose skirtingose šalies vietose. Pirmųjų tinklo įkrovimo stotelių galia siekia nuo 22 iki 47 kilovatų (kW), tačiau bendrovės atstovai žada, jog iki šių metų pabaigos Vilniuje ir Klaipėdoje pradės veikti ir itin greitos – 320 kW – įkrovimo stotelės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šios 17 įkrovimo stotelių, tai – pirmas užtikrintas žingsnis link ilgalaikio mūsų tikslo išvystyti vieną didžiausių ir patogiausių viešojo įkrovimo tinklų, kuris nusidrieks per Baltijos šalis ir Lenkiją. Vien kitais metais žadame įrengti apie 300, o iki 2026-ųjų – iš viso daugiau nei 1000 įkrovimo stotelių visoje šalyje“, – teigia „Enefit“ viešojo įkrovimo stotelių tinklo vystymo vadovas Tomas Žilionis.

17 naujų įkrovimo stotelių galima rasti Vilniuje (Ozo g. 12A, Dariaus ir Girėno g. 81 ir Eišiškių pl. 47),  Klaipėdoje (H. Manto g. 22), Druskininkuose (Vytauto g. 43 ir Maironio g. 3), taip pat Akmenės rajone Viliošių kaime ir Klaipėdos rajone (Kintų g 6, Venckai), o iki metų pabaigos planuojama įrengti dar maždaug 30 krovimo stotelių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Taip pat šiuo metu intensyvūs pasiruošimo darbai naujų įkrovimo stotelių įrengimui jau vyksta dar daugiau nei 300 naujų lokacijų – didžioji dalis jų bus įrengtos šalia prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvių. Šiuo metu Lietuvoje įrengtas pirmąsias įkrovimo stoteles klientai iki gruodžio 31 d. gali išbandyti nemokamai.

„Neskirstome rajonų ar miestų į labiau ar mažiau svarbesnius, pirmiausiai prioritetą taikome gausiausiai pravažiuojamoms vietoms bei toms, kuriose vairuotojai ras ką nuveikti, kol automobilis bus įkraunamas. Esame pasirengę nuo A iki Z investuoti į sklypo pavertimą įkrovimo stotele: nuo įrangos parinkimo, įsigijimo, įrengimo iki eksploatavimo bei pilno kliento aptarnavimo“, – teigia T. Žilionis.

 

Anot jo, galimi ir kiti partnerystės modeliai, kai dalijamasi įrengimo kaštais arba „Enefit“ veikia tik kaip stotelės operatorius. Visais atvejais bendrovė savo partneriams žada reguliarų mėnesinį mokestį, pažangiausią įkrovimo įrangą ir patogumą ja naudotis.

Elektromobilius „Enefit“ viešojo įkrovimo stotelėse bus galima įkrauti ir apmokėti naudojantis „Enefit Volt“ programėle arba RFID kortele. Naudojantis ta pačia programėle elektromobilius klientai gali įkrauti bet kurioje iš 197 įkrovimo stotelių visose Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

 

Taip pat savo klientams „Enefit“ siūlo ir išmaniąją „Enefit Volt Home“ programėlę, kurią klientai nemokamai gali naudotis įsigydami įkrovimo stoteles namams. Ši patogi programėlė padeda patogiai planuotis įkrovimus ir sutaupyti, nes yra galimybė automatiškai nustatyti, jog elektromobilis būtų įkrautas tada, kai elektros kainos „Nord Pool“ biržoje yra mažiausios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()