„Continental“ sistema „Radar Vision Parking“ įvertinta „CES 2024“ parodos apdovanojimu  ()

2023 m. lapkričio mėn. „Continental“ automobilio statymo sistema „Radar Vision Parking“ buvo įvertinta „CES 2024“ parodos Inovacijų apdovanojimu Automobilių technologijų ir pažangaus mobilumo kategorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apjungiant erdvinius radarus su didelės raiškos kameromis, „Continental“ sistema leidžia itin tiksliai ir esant minimaliems atstumams pastatyti automobilį. Pavyzdžiui, išankstinis stovėjimo vietos aptikimas leidžia pastatyti automobilį vienu manevru nepravažiavus laisvos vietos. Ši radarų ir kamerų technologija užtikrina itin detalų ir vientisą vaizdą aplink automobilį, tad „Radar Vision Parking“ sprendimas ne tik gali pakeisti dabar statymui naudojamus ultragarsinius jutiklius, bet ir pasižymi didesniu našumu bei atitinka „NCAP“ saugumo reikalavimus.

„Džiaugiamės, kad su šiuo prestižiniu apdovanojimu buvome įvertinti ir esame tarp geriausių, – sako „Continental“ Autonominio mobilumo padalinio vadovas Ismailas Daglis. – „CES” Inovacijų apdovanojimas patvirtina mūsų komandos atsidavimą, sunkų darbą ir įsipareigojimą ir toliau plėsti galimybių ribas.“

Be to, „Radar Vision Parking“ pasižymi geru kliūties aukščio įvertinimu ir gali nustatyti ar pavyks pervažiuoti, pavyzdžiui, aukštesnį bortelį, taip pat ar galima įvažiuoti po viršuje esančia kliūtimi. Tokia statymo sistema sumažins eismo įvykių skaičių aikštelėse, leis greičiau pastatyti automobilį, taip pat efektyviau išnaudoti stovėjimo vietas, tad vairuotojams ji užtikrins didesnį patogumą, komfortą ir saugumą.

„Continental“ skatina mobilumo pažangą ir ši nauja radarų ir kamerų technologija išsiskiria itin didelėmis galimybėmis“, – sako Daniel Förster, „Continental“ Autonominio mobilumo padalinio automobilių statymo ir „Human Vison“ linijos vadovas. – Automobilio statymas vairuotojams gali kelti stresą. Nuo vietos radimo, įvažiavimo į ankštą erdvę iki pakankamo ploto durelėms atidaryti – „Radar Vision Parking“ sistema pasirūpins visais šiais įtampą keliančiais veiksmais.“

 

„Continental“ išradimai jau aštuonerius metus iš eilės pelno „CES“ parodos apdovanojimus. Tai yra kasmetinis konkursas, kurio metu įvertinami išskirtiniai gaminiai 29-iose skirtingose kategorijose. „CES 2024“ paroda vyks ir apdovanojimai bus įteikti 2024 m. sausio 9–12 dienomis Las Vegase, JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()