Rusiška „Fiat Multipla“. Pristatytas šlykščiausias rusiškas elektromobilis (Foto)  ()

„Fiat Multipla“ turi rimtą konkurentą iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos politechnikos institutas (MAMI) visuomenei pristatė universalią bandymų platformą (prototipą), skirtą L7 kategorijos elektromobilių sistemų daugiafunkciams bandymams. Tiesą sakant, tai labai ankstyvas būsimo elektromobilio „Amber“ prototipas.

Šis elektromobilis kuriamas bendrovės „Avtotor“ užsakymu pagal specialią sutartį su Pramonės ir prekybos ministerija. Anksčiau „Avtotor“ gamykloje Kaliningrade (Karaliaučius) buvo surinkti BMW, KIA ir „Hyundai“ markių automobiliai, tačiau ateityje čia planuojama pradėti gamybą, įskaitant ir elektromobilius.

Visi pagrindiniai elektromobilio komponentai – variklis, inverteris, valdymo plokštės, akumuliatoriai – sukurti ir pagaminti Rusijoje, pabrėžė politechnikumas. Jie taip pat pažymėjo, kad elektromobilis bus „kompaktiškas ir įperkamas“, nes akumuliatorių galima išsinuomoti, o ne įsigyti, o kėbului gaminti nereikės brangių technologijų.

 

 

Pirmuosius penkis ikigamybinius automobilius kūrėjai planuoja pateikti sertifikavimui kitais metais, o masinę gamybą planuoja pradėti jau 2025 m. „Avtotor“ pažymėjo, kad pats automobilis atrodys kitaip nei parodytas modelis. „Avtotor“ elektromobiliai bus gaminami su „Amber“ prekės ženklu. Spalio mėnesį įmonė įregistravo dviejų prekių ženklų – „Amber Auto“ ir „Avtotor Amber“ – grafinius logotipus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(46)
(-40)

Komentarai ()