Traukiniui Vilnius–Ryga iššūkį metė automobilis: kuriuo kelionė ne tik pigesnė, bet ir greitesnė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nemesis 2023-12-29 08:42
Mažų mažiausiai keistokai lyginimo rezultatai atrodo. Datempta išvada vienareikšmiškai, arba tiesiog sudėtinga žmogui su objektyviu/logišku situacijos vertinimu. Traukinį minint kalba ir kad ne prie stoties gyveni, papildomai kito transporto reikia pasiekti tikslą ir pan, o apie automobilio įsigijimą, jo amortizacijos kaštus (draudimas, tepalai, padangos, pakabos dylimas, langų plovimo skystis, avarijos kurią tu kaip vairuotojas padaryti gali ir dėl ko reiks prisiimti atsakomybę ir pan.), vairuotojui mokamą algą, automobilio parkingo kainą tyli...
gytis13 2023-12-30 10:12
O mano nuomone taip lyginti kainas gana teisinga, juk taip mąsto eilinis pilietis kai renkasi tarp automobilio ar visuomeninio transporto. Aplamai kad visuomeninis transportas nukonkuruotų automobilį jo bilietų kainos turi būti bent perpus mažesnės. Automobilis perkamas patogumui ir laiko taupymui. O laikas yra turbūt brangiausia prekė. Va vakar nupirkau dešimt šaligatvio plytelių ir parsivežiau namo bagažinėj dar pakeliui iš darbo. O jei neturėčiau automobilio tai būtų nemaža problema, kadangi gyvenu provincijos mieste ir lengvai transporto nenusamdysi. Gal pradėt pažįstamų prašinėti kad susimylėtų ir parveštų, juk ekonomiškai vertinant ubagaut labai apsimoka, paverki ir pagaili kas nors?
kestutisz 2023-12-30 13:26
Traukinys gi irgi ne asmeniškai va keleiviui nupirktas paleistas, jis dar man asmeniškai irgi kainuoja nors juo nevažiuoju - keleivių vežimas neapsimoka, dotuojamas, o tai reiškia iš kišenės. Realiai esu vaikystėję atsivažinėjęs "į kaimą" kur kelionė gal valanda su trupučiu buvo, o iki jo iš kiekvieno galo dar po valandą, viso trys kaip minimum, gal net link keturių, tad visiškai suprantu laiko lyginimą ne traukinio naudai - dabar tą patį atstumą įveikiu automobiliu per valandą, nuo taško iki taško, jokių dar papildomų privežimų autobusais, ėjimų pėsčiomis, laukimų, nepatogaus laiko, etc.