Rimtas pasiekimas. VW kietojo kūno baterijos išlaiko 95 % talpą po 1000 įkrovimo ciklų  (5)

Kuriant naujus akumuliatorių elementus labai svarbu užtikrinti atsparumą. Automobilių pramonėje įmonės siekia, kad po 700 įkrovimo ciklų baterijos talpa nesumažėtų daugiau kaip 20 proc. „QuantumScape“ kietakūnis elementas šiuos rezultatus pranoko – po 1000 ciklų bandymo, atlikto „PowerCo“ akumuliatorių laboratorijose Salzgiteryje, jis prarado tik penkis procentus visos talpos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių pramonėje tai prilygtų daugiau nei pusei milijono kilometrų (apie 310 600 mylių) važiavimo laiko. „Volkswagen“ teigė, kad kietojo kūno akumuliatorius taip pat atitiko kitus saugumo, savaiminio išsikrovimo ir greito įkrovimo kriterijus.

„PowerCo“ generalinis direktorius Frank‘as Blome‘as sakė, kad rezultatai teikia vilčių ir patvirtina kietojo kūno elementų potencialą, ir pridūrė, kad galutinis rezultatas galėtų būti akumuliatorius su dideliu nuotoliu, kurį galima greitai įkrauti ir kuris sensta lėtai.

Automobilių gamintojai skuba komercializuoti naują akumuliatorių technologijų bangą, kad padėtų pradėti elektromobilių erą. Esami akumuliatorių sprendimai nuėjo ilgą kelią, tačiau kai kurie potencialūs pirkėjai, be abejo, sėdi nuošalyje ir laukia pažangesnių technologijų su geresnėmis specifikacijomis, kad galėtų atsisakyti savo vidaus degimo variklių.

Ilgai veikiančios elektromobilių baterijos galėtų būti paspirtis naujų transporto priemonių pardavimams, tačiau taip pat gali būti nemaža rinka, kurioje senesnius elektromobilius būtų galima modernizuoti efektyvesnėmis kietojo kūno baterijomis. Kai kurie iš pirmųjų elektromobilių šiuo metu jau pradeda rodyti savo amžių. Darant prielaidą, kad visa kita vis dar puikiai veikia, o kaina nėra pernelyg didelė, nėra priežasčių, dėl kurių senesnio elektromobilio nebūtų galima atnaujinti su naujojo amžiaus kietojo kūno baterijų paketu ir patikimai eksploatuoti dar daugelį metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(15)
(0)
(15)

Komentarai (5)