Iki 120 metrų. Kinijos gatvėse pasirodė futuristiniai autonominiai policijos automobiliai (Foto)  ()

Autonominiai policijos automobiliai gali atpažinti transporto priemones ir žmones iki 120 metrų atstumu. Juose sumontuotas elektros variklis ir be įkrovimo gali nuvažiuoti 100 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje kuriami autonominiai policijos automobiliai. Pirmieji jų prototipai jau buvo išbandyti Pekino priemiestyje Yizhuang nuo sausio 16 d. Apie tai praneša CGTN svetainė.

Bandymuose dalyvauja 15 autonominių automobilių su mirksinčiais švyturėliais. Jie patruliuoja 60 km2 teritorijoje kartu su Pekino savivaldybės viešojo saugumo biuro pareigūnais.

Testų metu autonominiai policijos automobiliai palaikys saugumą masinių renginių metu, prireikus dalyvaus skubios pagalbos operacijose ir įspės gyventojus apie ekstremalias situacijas.

Policijai buvo sukurti nedideli „Neolix“ elektromobiliai, kurių atstumas siekia apie 100 km. Jų akumuliatoriaus negalima įkrauti, bet greitai pakeisti per 30 sekundžių specialioje stotyje.

 

Elektromobiliai gavo 4 lygio autopilotą su galingu skaičiavimo procesu, papildytu 360 laipsnių aprėpties kameromis ir jutikliais. Jie gali atpažinti transporto priemones ir žmones iki 120 metrų atstumu.

 

Nuo tada, kai 2020 m. rugsėjo mėn. Pekinas inicijavo autonominio vairavimo demonstravimo zoną, miestas sukūrė 160 kvadratinių kilometrų ploto miesto zoną, kurioje įrengti išmanieji sujungti keliai ir specialus išmaniojo miesto tinklas.

Iš viso demonstracinėje teritorijoje veikia 28 transporto priemonių testavimo įmonės. Šiuo metu daugiau nei 800 transporto priemonių atlieka bandymus ir komercinius tyrimus, kurių bendra bandomoji rida viršija 20 milijonų kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()