Lietuva paduota į teismą dėl draudimo registruoti automobilius su vairu dešinėje pusėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Demotion 2011-10-29 02:43
As irgi buciau uz tai istotu is europos sajungos, panaikintu sengena ir dauguma lietuviu naglais snukiais arba grystu namo arba pirktu vizas, baigtus tas ubagu karaliavimas gyventu atsikyre saloje
Demotion 2011-10-29 02:56
Beto ar tik ne Top Gear laidoje teko matyti kaip anglai piktinosi automobiliais kaireje puseje: buvo sakoma kad automobiliai su vairu kaireje puseje yra netinkami ju eismui. Ir klausimas ar tai netrikdytu vairuotojo demesio atliekant manevra arba vazuojant gretima juosta salia vairuotojo kaireje puse?
Jomajo 2011-10-29 04:36
Nerkus 2011-10-29 08:39
teko lietuvoj vairuoti masina su vairu desinej puses. vairavau gal tik apie savaite ir dar buvau gerai neiprates su tokia vaziuoti, bet as pries leidima registruoti tokia masinas. su tokia masina gerai vaziuoti vilnius - klaipeda, kai nereikia ziureti, kad is priekio niekas neuzsoktu, o paprastuose kaimo keliukuose tai kai kur ir normaliu vairu sunku aplenkti.
blizzard 2011-10-29 10:35
+21651854 apie tai ir kalbėjau.. mieste ar autostradoj, jokių problemų, bet išvažiuokit į kaimą, ar šiaip kokiu kaunas - utena keliu, kažin kaip ten jum malonu bus važiuot
Arthuras 2011-10-29 10:48
Žinoma, kai nebelieka argumentu, būtina pereiti į asmeniškumus. Tuščia diskusija. Vietoj to, kad pateikti argumentą, kuris atsvertų manąjį, tai pradedama rašyti vėjus...
Jomajo 2011-10-29 11:50
sorry, bet kokiu dar argumentu reikia jei tavo kelyje vien traktoriai arkliai ir furos? kiek man teko ir tenka vazineti su desineje puseje vairu kaires puses eisme ir atvirksciai, nesutikau dar nei vieno traktoriaus, mieste nelabai matau progu lenkti nes greitis max 70, o siaip jei butum patyres vairuotojas turejai pastebebeti kad tavo siaubas - furos traukiasi i salikele, jei ne tam yra ilgos sviesos, kuriomis pamirksejus pasitrukia, jei ir tai nepadeda priminsiu kad uzmiestyje GREITIS - 90 km/h o furos butent tiek ir vaziuoja, tai paaiskinkit argumentuotai ko jus istiesu myzat? ar nenorit savo automobiliu parka atnaujint? (gal geriaus sakyti kapinyna) ar pavydit kad kaimynas parvaziuos su dvigubai naujasne ir pigesne nei jusu grabas masina?
blizzard 2011-10-29 12:40
kodėl pigesne? iš kur čia ištraukėt kad automobiliai po tokių įstatymų įteisinimų taps pigesni? dar kartą pasikartosiu, visas pigumas dabar atsiranda kaip tik dėl to kad negalima su automobiliu kurio vairas dešinėje važinėti, todėl parveža pilna tų automobilių ir kainą per pusę mažina, nes reikia perdėliot vairus, iš to ir maža kaina atsiranda, jeigu to daryt nereikės, niekas tų kainų mažų nelaikys..
skirmukz 2011-10-29 12:41
matau tik viena problema su vairu desineje-lenkima. kur dar butu problema nesuprantu. ES reikalauja leisti registruoti tokias masinas, o ne vercia butinai tik tokias vairuoti. noriu nusiperku su vairu kaireje, noriu su desineje, taip tureciau daugiau laisves pasirinkimui. zinoma kazkas nebeuzdirbtu dideliu pinigu uz vairo perkelima, bet man tai giliai p.... kazkam sunku aplenkti fura, o kam ja lenkti, jei vaziuoja maximaliu leistinu greiciu, ir jei tu nori virsyti leistina greiti ir lenkti pats tu esi nesaugus eismo dalyvis. arkli su vezimu ar be jo kely maciau gal pries 5 o gal daugiau metu. kur jus ten gyvenate, ar ka naudojate, kad jums arkliai eisma stabdo? traktoriai, taip ju buna kely ir jie vaziuoja letai, bet jei traktoristas tvarkingas jis pasitrauks i kelkrasti ir praleis, buna ir uzsimiegojusiu, dar tenka ir pamirkseti. ir mano nuomone didziausia problema yra begalviu lakunu nesupratimas kad jie vairuoja automobili ir yra kelyje, o ne lenktyniu trasoje. pakvepuokit grynu oru ir nuomone pasikeis. as uz leidima registruoti.
Simplicity 2011-10-29 12:49
Oi, kad jūs čia putojatės, kapojatės ir viens ant kito spjaudot Matot, situacija yra tokia, kad automobilius su vairu dešinėj pusėj leidžiama registruot visoj ES. Reikalaujama tik žibintus į normalius pasikeist ir jei yra noras — vairą. Airijoj esu sutikęs naujų Ford Mustang, Ferrari ir Lamborghini, o taip pat ir krūvą apsilaupiusių įprastų automobilių, su vairu kairėj pusėj. Niekas nedaro tragedijos iš to, o jūs čia apie neaplenkiamus traktorius diskusijas vedat. Susidaro įspūdis, kad patys labai norėtumėt kokį tautomobilį gerų metų nusipirkt pigiau ir važinėt, bet vis tas vairas dešinėj pusėj... Jeigu mūsų valdžios vyrai nebūtų avinai, tai nusileistų EK ir išspręstų problemą kitais būdais. Pvz., tikiu jog draudikai nepraleis progos iš tokių automobilių vairuotojų daugiau pinigų pasidaryt. Jei praleis, valstybė gali draudikus įpareigot imt daugiau pasinaudojusi vienokiais ar kitokiais svertais. Galima KET papildyt tokiais punktais, kuriuose bus nurodyta jog Lietuvoje registruotą automobilį su vairu dešinėj pusėj leidžiama nutempt į policijos saugomą aikštelę jei keliukai pagauna su angliškom lempom. (Lietuvoj pilna veikėjų, kurie važinėja su amerikoniškom lempom, o „teisingas“ pasiskolina ir įsideda tik prieš TA) Reikia turėt tik noro ir išradingumo kuriant įstatymus, ir tada jokie EK ar ES teismai nebus baisūs. Svarbu padaryt taip, kad registruoti būtų galima, bet finansiškai neapsimokėtų. Kitais žodžiais tariant, padaryti taip, kad pigiau būtų vairą į kairę pusę perdėt.
Atlast 2011-10-29 12:50
Tai tu nori pasakyt automobiliams rinkos desniai negalioja? Zinoma kad atpigs. Nesakau, kad visos ir dvigubai, bet tikrai butu kainu korekcija zemyn.
Atlast 2011-10-29 12:58
Nu tu mane stebini. EK siulo rinka laisvinti, o tu siulai daryt susitarimus Lietuvoj ir apsunkint viska. Koks to motyvas? Kad oficialiai butu leidziama, bet realiai neapsimoketu? Tipo nenusileisim is principo?
Jomajo 2011-10-29 13:35
as netgi ne tik uztai kad leistu registruoti tokias auto, bet kad dar ir leistu padangas naudoti skirtingais rastais, bei sviesos taptu tavo asmeniniu reikalu. kazkodel tik tokios salims kaip lietuva tai kelia problema ir taip bando bergzdziai mazinti avaringuma ir dziaugesi rezultatais bet nemato kad puse salies isikrauste. apgailetina.
Simplicity 2011-10-29 14:44
Nors aš ir pasisakau už angliškų automobilių registravimą, bet tik tam, kad nesipjauti su EK ir sutaupyt pinigų:) Gi kalba eina ne tik apie laisvą prekių, bet ir žmonių judėjimas. Jei Bobas iš Anglijos gali persikelti į Prancūziją ir ten važinėti su anglišku automobiliu, tai kodėl Jonas negali grįžti į Lietuvą ir čia važinėti su savo anglišku BMW? Jei Jonas gali, tai kodėl Lietuvoj gyvenantis Petras negali nusipirkti angliško automobilio ir jo užregistruoti Lietuvoj? Čia gi tik politika... Protingai važinėjant angliški automobiliai yra tokie pat saugūs, tačiau pažiūrėjus kiek kaktomušų būna Lietuvoj — gal geriau nereikia Palaukim tų laikų, kai lietuviai savo vairavimo kultūra bus artimesni airiams, o ne rusams ar ukrainiečiams. Bent jau šiuo metu reikia tik parodyt, kad mes leidžiam, o realiai elgtis kaip patiems geriau. Nereikia ir tikėtis, kad automobilis atvežtas iš Anglijos Lietuvoj bus gerokai pigesnis už atitemptą iš Italijos ar Belgijos. Angliški yra tokie pigūs tik todėl, kad neapsimoka permetinėt vairo į kairę pusę. Jei leis registruot, tai automatiškai tas angliškas automobilis savo kaina susilygins su belgišku ar vokišku „Perekūpai“ nepatingės net kinietiškų lempų sudėt, o su TA jau jūs patys žinokitės Noras maut skirtingų raštų padangas man išvis nesuprantamas. Skirtingi raštai — skirtingi stabdymo keliai, skirtingi akvaplanavimo taškai ir greičio indeksai saugumo kelyje tikrai nepriduoda. Visada įjungtos šviesos yra gerai, nes keliuose per daug žioplių, kurie net ir naktį ar pilant lietui be šviesų važinėja.
Jomajo 2011-10-29 15:06
simlicity kodel tu manai kad leidus registruoti desnevairius, jie pabrangtu? juk jei rinka uzsipildys papildomais auto bus didesne pasiula - didesne konkurencija, reiksia kainos gali tik kristi. o kuom padangos skirtingu protektoriumi blogai? ar daznai sieki ju max greicio indeksa? o del stabdymo kelio tai ABS viska isprendzia. o dabar pagalvok kiek butu sutaupoma pinigu naujoms padangoms kai viena prakiura ir keiciamos kartais visos 4. ziopliu keliuose buvo ir bus ir sviesos jiem proto neydes, nors ir su salmu vazinetu. esme vel taupymas kiek teko skaityti sviesos sugrauzia apie 100gr kuro valandai, dabar paskaiciuokim kiek yra lengvuju bei furu ir padaugink, skaicius manau gausis yspudingas.
Arthuras 2011-10-29 15:08
Ar_as? 2011-10-29 15:25
Mane linksmina tokie argumentai už laisvą pasirinkimą: "pažįstu Petrą, jis važiavo su vairu dešinėje ir neužsimušė. Išvada: vairas dešinėje - saugu." Čia tas pats kaip pasakyti: "kartą virš galvos praskrido balandis ir manęs neapšiko. Išvada: balandžiai nešika." Įdomu, kodėl šiaip iki šiol visur vairai į mašiną montuojami pagal eismo kryptį? Gal todėl kad taip saugu? Ar dėl grožio? Panašu, kad kai kam dėl grožio. Neįsivaizduoju, kaip galima nesuvokti, kad bloga vairo konfigūracija riboja matomumą ir saugumą. Čia taip pat, kaip važiavimas užmerkus vieną akį: juk matosi, viskas ok? o kad matymo lauks daug mažesnis? Niekas Jums ir nesako, kad vairuoti neįmanoma ar nepatogu: visų pirma tai nesaugu. Dar labai patiko pora herojų su savo "pasirinkimo laisve". Automobilis - padidinto pavojaus šaltinis. Ką Jūs renkatės lovoje, virtuvėje, man yra dzin (kol tai ne bomba ar pan.). Bet kai išvažiuojate su mašina, tai jau ne tik Jūsų, bet ir mano reikalas, nes Jūs mane užmušit. Būtent todėl egzistuoja ir techninė apžiūra ir apskritai, pačios KET (man jos labai riboja mano laisvę ir pasirinkimą, tikra nesąmonė!). Apie ES: UK būdama itin įtakinga prastūmė reguliavimą, kad neliktų ribojimų. Kodėl? nes nori brangiau ir lengviau parduoti savo metalo laužą. Vokietija, Prancūzija, kitos įtakingos valstybės nesipriešino. Kodėl? Nes jose niekas tokių automobilių nepirks, ten jei kas ir registruos tokius automobilius, tai bus arba ekskliuzyviniai modeliai, kurie tikrai nekels chaoso arba pavieniai rytų emigrantai, kurie nesudarys ryškaus pasikeitimo. Nes ten žmonėm rūpi saugumas, ne tik kaina. O kas bus Lietuvoje? Krūva plikašiknių ubagų kuriems reikėtų prie arklio traukiamo vežimo sėdėt prisipirks pigaus angliško šlamšto ir mūsų kelių statistiką ims judėti priešinga kryptimi nei iki šiol. O vakaram dzin, kad mes čia truputi apmažinsim populiaciją: anglai uždirbs, vokiečiai, kai reikės, primins anglam savo šitą paslaugą ir prastums kokį kitą reguliavimą, kurio reikia jiems...
Jomajo 2011-10-29 16:20
nulis0 2011-10-29 18:50
Net nesugalvoju ką ir bepridurti... +1
aras2x 2011-10-29 20:44
Ziuriu visi komentuoja bet niekas nesupranta kodel musikiai valdzios vyrai piestu stoja pries tas angliskas masinas, o gi cia viskas paprasta gina savu arba prijaucianciu verslininku interesus, cia jie tik dangstosi saugumu, net juokas paeme kaip pradejo taip sneketi apie sauguma vagys siti. Matomai kysiukai nemazi yra sumoketi kad maziau anglisku masinu lietuvos rinkoj atsirastu. O jie neturi gi ko prarasti pralaimes teisme tai sumokesim mes visi gi ne jie is savo kisenes, is mokesciu moketoju. O jie tai dantim ir nagais bus ysikibe y ta savo sauguma.