Lietuviškos automobilių kainos po euro įvedimo nusistovėjo: seniau buvusias kainas galite pamiršti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2016-08-15 13:40
Aš asmeniškai neneigiu, kad Lietuvoje yra problemų su korupcija. Yra ir labai daug. Tik aš sugebu suvokti, kad problema - visoje visuomenėje, o ne kažkur konkrečiai. Didžioji dalis ima, didžioji dalis duoda. Sukasi VISI kaip išmano. Tik baksnoja į tuos, kurie sugeba "geriau" prasisukt - daugiau pavogt ir t.t. Akivaizdu, kad koks politikas ar verslininkas turi daugiau galimybių "prasukt", nei koks vairuotojas, kuris tik kontrabandinio kuro gali nusipirkt. Ir būtent, ką ir sako immortallt, tai, kad yra korumpuotų asmenų Lietuvoje - nereiškia, kad nebereikia stengtis dėl savo individualių pasiekimų.
immortallt 2016-08-15 13:53
Xdmin, Kamerono atvejis manai vienintelis? Tiesa, net ne korupcinis. O UK korupcijos irgi yra, aišku, mažiau nei pas mus. Ten žmonės labiau išsilavinę, prisiima atsakomybę už save, todėl imigrantų reikia, kad unitazus valyti. Aš tik pateikiu kaip pavyzdį, kad naudojuosi dviračiu. Atlernatyvų yra ir kitų - viešasis, važiuoti keliese, pėščiomis. O apie tai, kad auto būtinas ir skurstantiems, ne aš temą užvedžiau.
Simplicity 2016-08-16 20:30
Kaip visada, kalba nusisuko nuo temos ir pasileido senu keliu: "pažiūrėkit į mane, visą tokį protingą, ir darykit kaip aš darau- būsit išganyti". Mano kadaise skaityta psichologinė literatūra perša mintį, kad "visada teisūs" diskusijų dalyviai, realiam gyvenime sėdi po kažkieno padu ir visaip kaip ieško progų savo savivertei pakelti, vėl pabūti stipriais ir protingais. Tokie, ištaikę progą (draugų kompanijoj prie butelio ar internetiniuose forumuose), visais klausimais ginčijasi iki nukritimo įrodinėdami savo "tiesą" taip, lyg nuo to priklausytų visos žmonijos ateitis. Dar kartą laimėję prieš draugus ar internetą, jie ramiai grįžta prie jiems sudaryto namų ruošos darbų sąrašo.
Arthuras 2016-08-16 22:19
Apgailėtina, Simplicity. Kai pritrūksta argumentų, leidžiamės į asmeniškumus. Vaikiška. Žinai, pasidalinsiu aš savo pastebėjimais. Yra tokių žmonių grupė, t.y. vos ne didžioji dauguma žmonių, kurie visąlaik juda su banda. Avys, kitaip tariant. Tokios avys nesugeba galvoti savo galva, elgtis ne stereotipiškai, priimti nestandartinius sprendimus. Avys dažniausiai turi bendrą nuomonę į visus visuomenės reiškinius - nes jos bijo turėti kitokią nuomonę ar elgtis kitaip (ką kaimyninė avis pagalvos?..). Kitaip sakant, prie ėdžių (t.y. prie butelio) jos labai gerai sutaria. Ir kiekviena avis nepamiršta pasmerkti kitaip mąstančio. Ir ką labiausiai mėgsta avys daryti, tai skųstis. Pasiskundusi avis sulaukia aplinkinių avių pritariamojo mekenimo. Avys labai pyksta, jei kas nors parodo jų klaidas (avys niekada neprisipažįsta klystančios, esančios neteisios, net jei argumentų daugiau nei reikia). Avys labai pyksta, jei kas duoda patarimų. Nes pasiūlytas sprendimas panaikina galimybę skųstis. O taip yra negerai.
immortallt 2016-08-17 00:37
So true.
wilkas 2016-08-17 05:34
Simplicity, aplodismentai! Puikus pastebėjimas, kuriuo galime užbaigti šitą užsikirtusią "visi asilai, tik aš vienas gudrus" plokštelę
hamann 2016-08-17 08:08
jūs geriau užbaikite užstrigusią "valdžia turi pasirūpinti oriu gyvenimu" plokštelę. patiems nuo to geriau bus.
immortallt 2016-08-17 10:07
Juokingiausia, kalba eina ne, kad kažkas teisus, o kad prisiimkit pagaliau atsakomybę už save. Jie bet kokiu būdu kratosi ir tada kaltina nebūtais dalykais. Parodykite prašau, man bent vieną turtingą šalį, kuri iškilo ne dėl naftos, bet dėl žmonių, kuriais tiesiog pasirūpina valstybė, bet ne dėl tų, kurie patys savimi rūpinasi. Š.Korėja?
Simplicity 2016-08-17 10:16
Kokių dar argumentų? Jūs savo žinutes pasiskaitykit. Nuo senų automobilių nusišnekėjot iki visokių Didžiųjų Britanijų, važinėjimo dviračiais, "vaikų nedarymo", atlyginimų, viešojo transporto, išsilavinimo ir t.t. Jūs abu po kiekviena tema taip- jūsų kelias teisingiausias, jūsų asmenybės pavyzdys pats geriausias. Ir tas amžinas savo nuomonės primetinėjimas ir bandymas visais būdais įrodyti, kad būtent ji ir yra ta pati pačiausia, nes jūs patys sau pačiausi atrodot. Visa tai net nėra diskusija, tai yra kažkokios savo nuomonės primetinėjimas arba pats primityviausias ginčas. Su jumis niekada nebūna diskusijų- su jumis galimi tik ginčai, nes kitos pusės nei girdit, nei įsiklausot, nei stengiatės suprasti. Linkiu nebūt avinams ir bent kartą diskusijose priimt ir kitą nuomonę, pradėt bendraut, o ne tik visą laiką mušt ragais ir bandyt iš diskusijos išeit kažkokiu nugalėtoju "apgynus savo nuomonę". p.s. Apie avis nusirašei. Avimis priimta vadinti tuos žmones, kurie aklai seka kitiems iš paskos, nes būtent taip ir daro avys: jos neklausinėja, nesiskundžia, o eina viena paskui kitą. (Bet čia jau atskiro ginčo tema. )
Simplicity 2016-08-17 10:25
Immortallt, tave kažkada jau išvadinau psichopatu, bet galiu ir dar kartą juo išvadint.
Vytax 2016-08-17 10:26
Pats ir siūlote Š.Korėjos variantą. Ten komunizmas. O jo esmė paprasta. Valstybė iš žmonių atima visas gamybos priemones, o jau tada valstybė „pasirūpina“ kiekvienu. Jūs irgi siūlote tą patį. T.y. įvesti dar vieną regresinį mokestį automobiliams.
hamann 2016-08-17 10:58
Pas mane patį daugiabučio kieme yra tokių šeimų, kur 3 lengvieji automobiliai + dar sugeba du komercinio tipo busikus į kiemą atvaryt (statybininkas). Šeimoje 5 automobiliai. Pačiam neatrodo, kad tokiu atvėju bent jau 3-4 iš jų turėtų būti apmokėstinti?
Arthuras 2016-08-17 12:03
Simplicity, ne aš nukrypau nuo temos. Čia atsirado bliaunančių, kad lietuviai važinėja prastais automobiliais vien tik todėl, kad valdžia (ar kažkas) kalta. Ir kaip lietuvis be automobilio negali išgyvent. Aš pradžioje tik konstatavau faktą, kad lietuviui automobilis - vis dar ne transporto priemonė ir kad lietuviai renkasi automobilius ne pagal savo išgales. Viskas. Aš siūlau mokestį automobiliams, kuris skatintų lietuvius pereiti prie naujesnių, ekologiškesnių transporto priemonių. Apmokestinti kubatūrą, kėbulo tipą, metus, kuro tipą. Tai neturi būti grandiozinis mokestis, bet tai turi paskatinti pasirinkti racionaliau. Ir žinau, vėl prasidės kliedesiai, o ką daryt vienišai mamai, kuri uždirba MMA, gyvena Klaipėdoj, dirba Vilniuje ir turi tris vaikus...
Xdmin 2016-08-17 12:22
Sedanai bus pigesni ar brangesni? Pikapai jau ir dabar yra priskiriami krovininiu kategorijai, jie papildomai apmokestinti. Drausdamas automobili gauna saskaita kuri ir buvo paskaiciuota pagal automobilio metus, kubatura, galinguma. Automobilio ekonomija - tam yra kuras akcizui. Ko dar reikia?
hamann 2016-08-17 13:12
Draudimas? Seriously? Čia prilygini mokesčiui?
kestutisz 2016-08-17 13:26
O tu pabandyk pavažinėti be jo. Kas sąskaitą išstatys? Ir beje, net valstybei nubyra nemenkas gabalas vien PVM'o pavidalu tai faktiškai kaip ir visiškai tiesioginis mokestis.
wilkas 2016-08-17 13:28
Lobistų paglostyti pasako, kad nauji automobiliai didesnė ekologija, o avelės ir kvaksi tą patį nemąstydamos ir kitiems tą patį piršdamos. Tiek teršalų, kiek išskiriama projektuojant naujus automobilius, gaminant naują jų gamybos bazę, išgaunant žaliavas jiems ir juos gaminant, niekada neišskirs joks tvarkingas senas automobilis. Bet ką čia, pirkim naujus, nes mums vietinio vartojimo nereikia, o tą tarša kažkur ten kitur, ne pas mus. Kerpa vilną, o jie laimingi ir dar kitus moko.
hamann 2016-08-17 16:05
tu gal iš medžio iškritęs? Draudimas yra paslauga už kurią moki, ir kuria naudojiesi. Prie ko čia mokesčiai? Gi pinigus moki draudimo kompanijoms. PVM draudimui berods netaikomas. (galiu klįsti)
kestutisz 2016-08-17 16:46
Paslauga yra tada kai gali rinktis - imti ją ar ne. Mokesčių rinktis negali, su draudimu gali tik išsirinkti jo adminstratorių. Či akip koks Sodros "draudimas" - na koks jis ten draudimas, eilinis privalomas mokestis nuo pajamų. Iš esmės civilinis draudimas yra pats tikriausiais mokestis - nemokėti jo negalima, "paslaugos" turinys yra reglamentuotas įstatymais, padaręs avariją niekaip neįtakoji kitos pusės vykdomo proceso. Jei būtų dar ir automobilio mokestis tai būtų visiškas nesusipratimas kodėl jį reiktų mokėti atskirai nuo draudimo.
Pumper 2016-08-17 17:37
senas auto? Čia tu dūmais apsipilusių važničiotojų atėjai ginti, nes matai valdžia pinigų naujai neduoda, o dabar vėl kitur temą kreipi, nes anie "argumentai" niekur nenuvedė?