Ką daryti, jei bevažiuojant užsikirto akceleratoriaus pedalas? „National Geographic“ apklausa ir trys atsakymų variantai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-09-15 11:36
Anksčiau kai gazas būdavo valdomas trosu, tas atsitikdavo žymiai dažniau, nei šiais laikais, man pačiam buvo pora kartų, bet su mechanine dėže tai vaikų žaidimas, netruko nei pora sekundžių suvaldyti situaciją. Šiaip stabdžiai turėjo suveikti, bet didelė rizika, kad perkaitinsi stabdžius iki raudonumo ir stabdymo jėga išvis sumažės ir net sugesti gali stabdžiai. Istorijos moralas, rinkitės mechanines pavarų dėžes su tikru sankabos pėdalu. O jei tai elektromobilis su 400++ kW varikliu ir nuolatos sujungtu varikliu su ratais, per reduktorių išvis be jokios galimybės atjungti variklį nuo ratų? Jei elektronika išprotėjo, ar koks blogiukas perėmė jūsų auto valdymą ir niekaip neina nenumesti gazo? Vistik reikėtu tokio didelio raudono mygtuko išjungti masę, kaip būna ant staklių, kaip manot?
kestutisz 2017-09-15 13:33
Tada statistiškai bus gerokai daugiau suteptų kelnių nei dėl pačios "problemos" kurią norima išspręsti :)
kernel_panikuoja 2017-09-15 13:49
Automata uzgesini ir susistabdai. O tai didzioji beda.... Aisku pas mechanine sankaba ispaust paprasciau siuo atveju.
Xdmin 2017-09-15 14:32
Amerikoje standartinis automobilis turi 6 arba 8 cilindru varikli, tai sustabdyti ji kai jis tam priesinasi, gali stabdziu neuztekti Bet siaip ant automatu tai eina is D i N permesti bet kada. Is N i D taip pat, nereikia stabdzio spausti.
FtBall 2017-09-15 14:50
Mechaninėj irgi to paties(variklio užgesinim) pakaktų, ar ne? Jei riedi užkurtu automobiliu "ant bėgio", tai kuras į cilindrus nepatenka. Tai lygiai tas pats būtų, jei ir užgesintum variklį. Ar visgi atsirastų kokių nors kitų nenumatytų dalykų?
kernel_panikuoja 2017-09-15 15:07
Uzgesinus varikli labiausiai kas pasijaustu vairuotojui, tai dinges vairo stiprintuvas. Su mechanine gesint galima, bet nelabai yra prasmes - ispaudi sankaba, isimeti "laisva", susistabdai ir tada uzsigesini. Su automatu teoriskai turetu uztekti isimest neutralia, bet neaisku ar tas pavyks pas visus automobilius, jeigu 'gazas' uzstriges ir variklis pastoviai ant aukstu sukiu dirba, tiksliau gal reiketu sakyti, pastoviai perduoda jega i deze. Nesu automotive specialistas, taciau jeigu vaira laikai tvirtai, tai variklio uzgesinimas faktiskai turetu padeti visada, taciau tai ne visada butu optimalus sprendimas. Zinoma, cia dar reiketu atsizvelgti i konkretaus automobilio savybes. Tarkim, jeigu jis neturi fizinio uzvedimo rakto, o tik mygtuka, jeigu mygtuku uzgesint vaziuojant neleidzia, ir jeigu N pas automata ijungt neleidzia - tada jau aisku idomiau
immortallt 2017-09-15 15:44
Nežinau, dar nemačiau automobilio su automatine, kad neleistų įjungti laisvos važiuojant. Kas žino, kiek tai dažna? Gal greičiau išimtis, nei taisyklė?
HardAxe 2017-09-15 15:47
Su gudriu automatu irgi gali but bedu. Kai kurie automatai D->N nori leisti perjungineti tik stovedami (arba tai vyksta nelabai lengvai), uzvedami start/stop mygtuku, o stabdziu stiprintuvas veikia nuo isiubimo kolektoriaus sukuriamo vaakumo,- nelabai veiks nuspaudus gaza dugna. Tai gerai, kai zinai kas kaip veikia tavo masinoj ir kaip ja gesinti/isjungti. Bet kai masina pradeda greiteti ir tau is pirmo karto kazkas nepavyksta antro bandymo gali ir nebetureti (jei pvz pradetu begetis vilniaus aplinkelyje 1km iki sankryzos kiek laiko lieka sureaguoti?).
Zdarovas 2017-09-15 18:09
Vapse butu katastrofa, jei gazas uzsikirto, V8 dyzelis, turbo tepala pradejo pust i cilindrus, automato rankena uzluzo... DD
Evil Goku 2017-09-15 20:09
Arba važiuoji su mašina hakeriai nuhakina valdymą ir priešais atvažiuoja traukinys su chemikalais, o iš nugaros isis teroristas su fura pilna sprogmenu, ir dar Š. Korėja paleidžia atomine raketa, ir asteroidas krenta į tavo mašiną. O mašinoje pilna psaiutusių nuodingų gyvačių.
mobilunkas 2017-09-15 22:29
jei jau nepavyksta nei stabdziais sustabdyt nei begio isjungt, nei varikli uzgesint, belieka dairytis kur tinkamiausia nuvaziuot nuo kelio i kokia pelke ar vandeni, arba rasti labai placia vieta kur staiga uzsukus vaira suktis iki isprotejimo kol susprogs padangos ir fiziskai subyres ratlankiai
vardasas 2017-09-15 23:02
Nebenusipezekit, o pabandykit susirast auto su v12 ir tiesiog 6 begiu vaziuojant nuspauskit gaza iki galo ir isibegeje bent iki 150 nuspauskit stabdi, turiu omenyje stipriai kiek galit jei isvis galit tada ir aptarinekit kas kur ir kaip, o kitu atveju vel atsiras ekspertu burys
punktyras 2017-09-16 04:03
Tada jau beveik indiškas bajevykas būtų