Nuo kitų metų net ir pasibaigus draudimui ar techninei apžiūrai automobilis nebebus išregistruojamas, tačiau senos mašinos taip lengvai nebeatsikratysite

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2017-12-01 11:14
kurioj vietoj cia atpigs? issiregistruodavo automatiskai nemokamai. o dabar turesi moket ir dar visokius popierius su numeriais pristatinet. cia naujo papildomo mokescio ivedimas kurio iki siol nebuvo. o toliau manau prades ir baudas deliot nuo kokio nors lempinio termino. tegyvuoja biurokratija ir Lietuvos masines emigracijos skatinimas!
kestutisz 2017-12-01 11:49
Jei būčiau paranojiškas sakyčiau tie kam reikėjo "nurašyti" juos tūkstančiais jau atliko savo darbą ir atsikratė atsikratė atsakomybės dėl jų vardu kabančio laužo tad dabar eiliniai piliečiai jau atsakys pagal pilną programą. O šiaip vistiek neaišku su tuo raštišku pasiaiškinimu - "pranešu, kad nepamenu kur pamečiau" tiks?
sub 2017-12-01 12:24
Ploju katučių, labai teisingai daro. Dabar žmonės nebegalės palikt savo laužo kiemuose, pakelėse, ar bet kur, o turės normaliai paiimt ir priduot, tada prašom - galime išregistruot. Puikiai... Iki šiol nesupratau, kodėl dar stovi tiek laužų visur apleistų, kur gali parudoti kaip metalą utilizavimui ir plius kažkiek pinigėlių gausis. Tegyvuoja sąžininga teisybė, o kam nepatinka teemigruoja toliau. AAA000 kad už dyką norite gyventi, dergstis ir t.t., bet jei suipirkai transporto priemonę ir ji supuvo, tai buk žmogus, priduok utilizavimui ir išsiregistruosi už dyką. Nereik čia verkšlent, kad už tave visi kiti turi kažką daryti.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-12-01 13:12
Nėra ko čia ploti. Panaši tvarka buvo anksčiau. Tą automatinį išregistravimą ir priėmė dėl to, kad tų "numestų laužų" sumažėtų. Taip žmonės buvo skatinami rūpintis automobiliu, o jei nesirūpina - auto išregistruojamas. Norint jį vėl įregistruoti - papildomi reikalai. Tad taupydami pinigus ir laiką naujai registracijai, žmonės rūpinosi, kad auto nebūtų išregistruojamas. Tam reikėjo ir technikinės, ir draudimo. Dabar, panaikinus automatinį išregistravimą, manau kaip tik kiemuose padaugės apleistų automobilių.
Nerealiai 2017-12-01 13:44
Absurdo teatras kažkoks... Taigi seniau taip ir būdavo, nori išregistruoti, turi atnešti pažymą, numerius ir registraciją. Tada padarė automatinį išregistravimą, iš kurio užkalė dar nemažai pinigo, o kartu dar ir išleido siuntinėdami laiškus, kai pvz priekaba, ar motociklas ne sezono metu stovėdavo garaže be draudimo. Na o dabar vėl grįžo galima sakyti prie beveik tos pačios tvarkos. Be žodžių... Nors man asmeniškai dar geriau, nereikės sukt galvos, kad automatiškai išregistruos priekabą, kai aš jos ilgiau nei pusę metų nenaudosiu, ar kokį motociklą ir nereikės mokėti už registracijos pratęsimą. Bet esmė ta, kad vyrai valdžioje tiek suko galvas, keitė, darė, grįžo prie to pačio. Buvo švaistomi valstybės ir žmonių pinigai bereikalo. Na bet imituot darbą tai reikia. Yra ir kita medalio pusė. Tie kas laiko automobilius, motociklus, priekabas garažuose, retai naudojamus, kartais tik kartą per metus privalės aiškintis kodėl transporto priemonė nėra utilizuota.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-12-01 14:04
Na jo, kiek istorijų girdėjęs, kaip žmonės skuba susitvarkyti draudimą ar technikinę, nes auto bus išregistruotas, visais atvejais tai buvo normalių automobilių istorijos, kuriems dar iki metalo laužo toli
Nerealiai 2017-12-01 14:10
Pas mane ant požeminio garažo stogo stovi išdaužytais langais automobilis dar nuo tada kai ten buvo mokama aikštelė, keli ratai susmegę į stogą, bet išvežti niekas be dokumentų negali, savininkas jau n metų kažkur dingęs, tai kol to automobilio po detalę neišnešios, tol ir stovės.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-12-01 15:17
Tai čia ir yra ta pagrindinė problema, kurią bandoma spręsti net ne konkrečiai į tokią problemą nukreiptais metodais. Čia manau turėtų būti kiek kitokia tvarka: jeigu auto stovi viešoje vietoje, bet yra neeksploatuojamas kažkokį laiko tarpą, tai tada turėtų būti tempiamas į kokią aikštelę. Ten kažkiek laiko palaikomas, vėliau nustatoma preliminari auto vertė (pagal rinkos kainas) ir žiūrima ar apsimoka tą auto dar ten laikyti... Tai čia įstatymų leidėjai ir turėtų žiūrėti kaip sudėlioti tuos įstatymus, kad būtų išvengta piktnaudžiavimo, kad nenukentėtų laikinai į užsienį pabėgę piliečiai ir t.t... Čia jų tiesioginis darbas! O dabar padaro taip, kad bandant išspręsti 1 žmogaus problemą, problemų pridaroma visai likusiai visuomenės daliai.
AAA000 2017-12-01 18:20
cia ne "regitros" darbas. paliktus lauzus tvarkyt turetu savivaldos komunalines imones. jei stovi viesoje vietoje virs metu - utilizuot. o jei sakykim daugiabuciu aiksteleje - tai tiesiog termina pailgini - sakykim 3 ar 5 metai - tada utilizuot. o jei zmogus nori utilizuot pats - tiesiog galetu paklikt tokia masina prie artimiausiu bendru siuksliu konteineriu, nusiimtu numerius ir tiek. kaip stambiagabaritine atlieka. korupcija yra butent tame - kad sena automobili reikia kazkur pristatinet (svogeryno imonems) ir visokias pazymas dar paskui kazkur veziot (valdiskas reketas). nelegalus ardytojai bent jau patys pasiima (veikia tiesiogine rinka). o ekologija turi uztikrint prekes gamintojai, o ne uzvertinet viska gyventojams.