Kauno policija po patikrinimo skelbia, kad naudotų automobilių pirkėjai nė nesupranta, kuo rizikuoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

assa 2018-06-12 08:52
ar aš kažko nesuprantu,bet problemą kaip ir paprasta išspręsti- padarai kaip pas notarą NT perkant- turi fiziškai būti abi pusės,ir pirkėjas ir pardavėjas, taip ir čia,regitroj abu pasus ant stalo,ir registruojam. Tas pats ir su auto iš vokiečio- jeigu pirkėjas perka tiesiai iš užsienio, tai sutartį jis vokietijoj susiforminti turėtų (parašai ant sutarties abieju nuo pačios vokietijos) ir kitokių auto,Lt būti neturėtų,tad pamato policija tralą važiuojantį- sustabdo,ir jei mašiniukai tik su pardavėjo parašais- konfiskuojam ar į aikštelę pasaugojimui pusmečiui,kol ištirs situaciją . per mėnesį baigtusi tos nesamonės... o tai dabar mano bobutė 20 eurų mažesnę pensiją per perekupų gobšumą gauna
FtBall 2018-06-12 09:30
Bet tokiu atveju reiktų ir ant Vokiškos sutarties trijų parašų. Pirkėjas, pardavėjas ir vokiška "Regitra". O dabar kažkokia keista situacija. Jei perki iš užsienio - savininkas nereikalingas. Gali pavogt, ir betką ant "sutarties" užrašyt. Spėju praeis. Jei perki LT - tai net mašinos nereikia (na, bet reikia dokumentų, tai gal ir viskas OK tokiu atveju).
kukulis4 2018-06-12 10:42
Visa problema pacioje rinkoje. Lietuvis dauguma atveju verciau stipriai surizikuos, ir nusipirks prabangiausia jam ikandama varijanta uz praktiskai visus turimus pinigus, pirks 'tiesiai is vokiecio', be jokiu garantiju, nekreips demesio i akivaizdzius trukumus, svarbu, kad 'looks good'. Yra juk varijantu - galima pirkt nauja auto, galima pirkt naudota, bet is normalios imones, kuri net garantija, kad ir pusmeciui suteikia. Galiausiai galima is pardavejo reikalaut normaliu salygu. Bet kam tam pardavejui sokinet apie tokius reikalaujancius - kai vienas reikalauja, o kiti 99 - ne?