Policija ir draudikai pasakoja, kas vyksta požeminiuose garažuose ir kaip keičiasi pavojinga situacija: automobilių vagysčių sumažėjo 3 kartus, bet... padaroma žala tik didėja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2018-10-17 10:12
Pastebėjau, kas vagia iš parduotuvių dažnai žino, kad juos jei nepagaus tai nufilmuos, bet jiems tai ne motais, nes vis tiek juokių baudų mokėti nesiruošia, o už baudas kokį mėnesį pasedėjimas kalėjime tik dar vienas nuotykis ir kvalifikacijos pakėlimas.
AAA000 2018-10-17 10:41
snekejau su vienu dirbusiu parduotuviu apsaugoj. sake vagia ir daro problemas butent tie, kur visuomene nenori moket pasalpu ir jie faktiskai isstumti is visuomenes. pvz isgert nori, pasiema buteli, nusinesa ir ilenda i persirengimo kabina ir vietoje isgeria nes ten negalima filmuot. o tada numeta. ir iseina ir net irodyt su vaizdo irasu neina ta prasme cia ne pacios vagystes problema - o kad visuomene nenori islaikyt savo dalies pilieciu. nors visos gyvenimo varzymo ir reguliavimo sistemos liecia visus. ta prasme ir skurdzius. jie juk turi moket mokescius kai kazka perka, laikytis elgesio taisykliu - bet ivaromi i kampa - kad neturi net kur gyvent ir pajamu. juk net kad isidarbint - reikia visokiu formalumu ir atitikt salygas. o ir pacio darbo nera - jis juk teikia pajamas. va cia ir yra problema. neimanoma daliai visuomenes fiziskai laikytis tokios durnos gyvenimo sistemos. butu pakankamos pasalpos - niekam ten kazkokie suknisti veidrodeliai ar magnetolos keliu euriuku vertes nerupetu. ta prasme reikia ivest besalygiska pajamu minimuma - kuri galetu gaut bet kuris pilietis be kazkokiu isankstiniu reguliavimu. nebutinai viskas vien tik pajamomis. gali but bustu, maistu ir minimalia prieziura. sitai yra butina pazangioje visuomeneje - kuri nori issprest smulkiu vagysciu ir asocialumo "problemele". nes skurdziu vistiek buvo ir visada bus. o dabar mum cia smegenis tiesiog plauna straipsnyje - kad galetu pasikelt draudimo imokas ir algas policijai. nors pacios probemos sitie budai net nespres... mokes visuomene uz nieka ir dar parazitai pelnysis...
Pumper 2018-10-17 11:24
Vargšai vagys, negauna iš valdžios pakankamai didelių pašalpų, kad galėtų gerti kiekvieną dieną. Ot sukos tie dirbantys žmonės, kad parazitų neišlaiko.
T 2018-10-17 11:41
AAA000 Kartą suaugusius vyrus - kalinius, kurie teisti už avarijas, kyšininkavimą, dėl neatsargumo ir t. t. (kalėjimuose jie turi pavadinimą fraeriai) perkėlė į nepilnamečių koloniją, kad ten nepilnamečiams įkrėstu proto, pastatytu ant teisingo kelio. Tai vienus ten primušė, kitus išprievartavo, o kitus primušė ir išprievartavo, tai tiek iš tų visų moralų ir pašalpų naudos. Jei metų metus vaikai matė kaip nesąžiningai gyveno tėvai tai ir jie taip gyvena.
sub 2018-10-17 12:19
Kad ir kiek tu tokiam žmogui mokėsi, jis pragers, prabaliavos. Tai kokai prąsmė? Neišspręsi tu nieko. Tai mokant pašalpas tokiems pijokams, vagims ir panašiems - irgi mokės visuomenė už nieką ir dar parazitai pelnysis. Jaučiu pats nelabai supranti. Mano nuomone tokiems žmonėms, vienintelis spręndimo būdas, priverstinai įdarbint kokioj kolonijoj, tegul bent kažkokią minimalią pridėtinę vertę neša.
T 2018-10-17 12:59
Deja, kai pastebėjau vagia tie kurie visai į bomžus nepanašūs, o ant daugelio parduotuvių durų kaba skelbimai, kad juose reikia visokių darbuotojų, kartais su visai maža kvalifikacija, sakykim ratelių stumdytojų ar taromatų aptarnautojų, žinoma dažniausiai reikia kasininkų.
vanduo4 2018-10-17 17:51
- Nemanau, kad viską vagia tik pijokai ir narkomanai. Veidrodėlius gal būt, bet rimtesnius dalykus vagia grupėmis; Čia reiktų vertinti ne atskirus asmenis, o visą sistemą: 1. vagia arba pijokai, arba organizuotos grupės; 2. kažkas visa tai superka - va čia yra esminė sistemos grandis; 3. kažkas remontuoja savo automobilius papigiai ir nelegaliai, o vėliau verkia kad apvogė. : kodėl policininkai neima kyšių? Nes bijo. Ar įmanoma nubausti nelegaliai perkančius detalę? Tikriausiai ne, todėl ir vagys klesti. Problema turėtų sumažėti, kai automobilius bus pigiau nuomoti nei turėti savo. Negi vogsi savo detales, o paskui papigiai supirksi?