„Nikola“ – šimtamilijoninė bauda: „visiškai veikianti transporto priemonė“ tebuvo melas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-12-25 21:12
Gaila, kad užsiėmė scamu. Nes labai cool dizainas, būtent tai ko reikia 21 amžiuje.
Pumper 2021-12-26 11:16
O tai kuom nuo Tesla skiriasi? Anie gi 2017 metais žadėjo 2019 metais pristatyti pirmus vilkikus, bet iki šiol nei vieno net gaminti nepradėjo.
iPienius 2021-12-26 16:18
Tesla pagamino veikianti prototipa. masines gamybos greiciausiai nepasieke todel, kad nepasieke reikiamos kokybes ir specifikaciju. kitaip sakant nepavyksta pagamint normaliai veikiancio vilikiko
Pumper 2021-12-26 17:52
Kaži, ką jie ten pagamino. Uždėjo vilkiko kabiną ant Model S platformos ir vaidino, kad kažką veikiančio turi.
Benediktas 2021-12-26 18:23
Tesla neturi tiesiog pakankamu pajėgumų pagaminti baterijas visiems modeliams. Vilkikui reikia x10 gal bateriju negu Model 3. Todel iki siol prioritetas uzdetas lengvosioms masinoms, nes ir ju gamyba veluoja, kadangi daug uzsakymu, didele paklausa. Paskui turbut eis Cybertruck, nes tu uzsakymu taip pat pilna ir tik paskui vilkikai, kai 4860 bateriju gamyba eis pilnu tempu pas save ir pas partnerius. Roadsteris gal isvis paskutinis eis, nes kiti yra praktiskesni. Viskas labai čia paprasta.
conjurer 2021-12-28 13:37
Čia viskas labai paprasta. Modelis praktiškai tas pats: pasakai kad padarysi taršią infrastruktūrą švaresne. Yra daug žmonių linkusių į tai investuoti, nes jis žino kad tai ateitis. Taigi yra laukiantys pinigai, juos reikia tik pasiimti iš investuotojų. Ir populiaru pasiimti išradėjo pavardę, bet liko tik vardas. Paskelbė kad padarys rinką švaresne. Pradėjo gauti investicijų. Muskas pamatė kokią progą praleido, kokio kąsnio dar nepabandė apžioti, ir pasakė, kad jie irgi darys sunkvežimį. Jie tai padarė staigiai ir pasakė, kad turės veikiantį produktą ankščiau. Jų neegzistuojantis produktas konkuravo su nikola neegzistuojančius produktu ir laimėjo. Toks Musko elgesys gali sumažinti lėšas prasmingiems projektams (šiuo konkrečiu atveju turbūt taip neatsitiko). Po to jis gali juos parduoti kaip padarė su hyperloop. Didysis kombinatorius. Bet dėl to tesla akcijos tiek ir kainuoja. Vienintelis to pliusas, kad realios kompanijos bando konkuruoti su tokiomis, ir pristato realius produktus į tikrą rinką (ne kažkokius NFT). Va fordas nenori užleisti pikapų rinkos, ir išleido savo elektrinį ankščiau.
kukulis4 2021-12-28 19:56
Yra gana nemazai video youtube, kuriuose semi vazineja keliais, kai kur ir su kroviniu. Priesingai, nei kad Nikola truck'o - semi nereikia paleist pavejui nuo kalno, kad jis vaziuotu. Bukim objektyvus
Benediktas 2021-12-28 20:11
Nenorėk, kad conjurer kalbėdamas apie Musko projektus būtų objektyvus. Tai per sunki užduotis. Fūra nėra, kažkas iš principo kitko, tiesiog kiti gabaritai, daugiau baterijų, būtent baterijų kiekis ir stabdo. Nes jei furas dabar gamintu, tai lenkgvuosius modelius pirkejai galetu pamirsti, prasidetu padavinejimai i teismus, kad kad pvz kokiu model3 nepristato 2 metus. O dabar ok, furu negamina, bet gali pamažu išpildyti model 3, S užsakymus.
conjurer 2021-12-28 20:50
Techniškai taip, bet fūrų pirkėjai turi kitus reikalavimus. Jiems svarbu kad įsigytas aparatas būtų konkurencingas kainos atžvilgiu jį eksplotuojant. Ir manau problema ta, kad didelės rinkos iš elektrinei fūrai dabar nebūtų. Ji patenkintų tik kelis nišinius scenarijus. Tarkim jei su 10 furų eitų vienas automatizuotas baterijų keitimo robotas (zona kur atvažiavus automatiškai pakeičiama baterija), tai gal būtų naudinga miesto ribose. Jei turėtum du tokius, galima būtų varinėt fūras tarp miestų. Bet pagrinde pristatinėjama išvaizda, kas logistikos kompanijoms yra paskutinėje vietoje perkant furą. O abiejų kompanijų marketingas nukreiptas į investuotojus, ne į klientus.
Benediktas 2021-12-28 21:48
Aišku, būtų faina, jei jie pagamintų keletą fūrų ir duotų visiem testuot, bet turėtų jas rankiniu būdu gamint, nes linijos neparuoštos. Ir kaip tu statysi gamyklas, linijas, jei neturėsi pinigų. Jei žmonės duoda iš anksto pinigus, reikia tuo naudotis. Ne visoms kompanijoms duoda žmonės iš anksto pinigus.
conjurer 2021-12-28 22:34
Jie gavo baudą už tokią praktiką.
Benediktas 2021-12-28 22:52
Kitais metais, dar manau nebus Semi, nes visas batarkes suris lenvosios mašinos ir cybertruck. Per pora metu gal padidins batarkiu apimtis iki reikiamu, taip subjektyviai manau, pagal tai, kaip jiems einasi. Kokiu 2023m gale geriausiu atveju tikiuosi pirmuju Semi truck. Jei pavyks anksciau, tai nustebins.