Kaip „BMW X5 45e“ iš bėdos traukė „Tesla Model 3“: štai koks triukas padėjo įkrauti visiškai tuščią bateriją (Video)  (3)

Ką daryti, kai atvykstate į nuošaliau esančią įkrovimo stotelę su visiškai išsikrovusia elektromobilio baterija ir suprantate, kad įkrovimo stotelė neveikia? Be to, šioje vietovėje mobilusis ryšys neveikia, todėl negalite išsikviesti pagalbos, o lauko temperatūra nėra tinkama elektromobiliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, šis nemalonus hipotetinis scenarijus išsipildė „Tesla Model 3“ savininkui Drew, kuris prie sugedusios „ChargePoint“ įkrovimo stotelės Kolorado valstijoje atsidūrė su 0 % baterijos įkrova. Drew laimei, netoliese buvo Kailas Conneris, vairavęs naujutėlaitį „BMW X5 45e“ (įkraunamas hibridas). Conneris puolė padėti „Tesla Model 3“ vairuotojui.

Kadangi nebuvo galimybės pakankamai greitai įkrauti „Tesla Model 3“, Kailas sugalvojo vilkti elektromobilį su savo „BMW X5 45e“.

Elektromobilių savininkai, štai dar vienas malonus jūsų automobilio privalumas: galite jį vilkti, kad įkrautumėte akumuliatorių ir iš esmės padidintumėte nuvažiuojamą atstumą tokiose situacijose. Kaip sako Kailas, tai beprotiškai šaunus privalumas turint elektromobilį.

Kad tai veiktų, Drew prieš pradedant vilkti automobilį turėjo nustatyti 100 % regeneracinį stabdymą, kad kuo greičiau į šaltą akumuliatorių imtų plūsti kuo daugiau elektros energijos. Tada jie turėjo susitarti dėl kai kurių signalų, nes vilkimo metu jie negalės susisiekti per raciją ar mobiliuosius telefonus.

Viskas, ką Drew turėjo padaryti po to, tai išlaikyti automobilį kelyje ir tinkamą atstumą nuo BMW, kad vilkimo įkrovimas veiktų. Visa kita priklausė nuo Kailo. Taigi, kaip tai pavyko?

 

BMW pradėjo tempti „Tesla Model 3“ visiškai elektriniu režimu su 50 % įkrova, nors važiavimas kalnų kelias su stačiais pakilimais netrukus privertė Kailą savo automobilį perjungti į hibridinį režimą. Po maždaug 5,6 km vilkimo „Tesla Model 3“ nuo 0 % įsikrovė iki 9 %, o tai buvo pakankamai, kad Drew galėtų pats pasiekti įkrovimo stotelę.

Norėdami sužinoti, kaip baigėsi šis šaunus eksperimentas, žiūrėkite žemiau esantį vaizdo įrašą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(11)
(5)

Komentarai (3)