Pristatė atšiaurioms sąlygoms pritaikytą automobilį: elektra varomas, neteršiantis ir tylus „Tundra Buggy“ pasiruošęs važiuoti ektremaliausią žiemą (Foto, Video)  (1)

Elektrinis „Tundra Buggy“ skirtas tikrai ne kelionei į darbą. Tai veikiau transporto priemonė, skirta ekstremalioms kelionėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai pristatėme dizainerio Oliverio Ballo naują sausumos roverį, kuris yra ne tik ekologiškas, bet ir idealus atšiaurioje apsnigtos Antarktidos aplinkoje. Transporto priemonė pavadinta „LR ARC“ ir jos aprašyme teigiama, kad ja siekiama skatinti turizmą Antarktidos žemyne.

Dabar „Frontiers North Adventures“ pristatė pirmąjį pasaulyje elektrinį automobilį „Tundra Buggy“, skirtą kitai itin apsnigtai ir atšiauriai vietovei – Čerčiliui (Manitoba, Kanada), „baltojo lokio sostinei“.

 

Įmonė bendradarbiavo su „Red River“ koledžu (RRC), kad jų dyzelinu varomas „Tundra Buggy“ būtų pakeistas į baterijomis varomą versiją.

Komandoms pavyko sukurti elektrinį „Tundra Buggy“, kurio CO2 emisija yra nulinė ir skleidžiamas minimalus garsas, todėl jis idealiai tinka aplankyti baltuosius lokius ir kitą laukinę gamtą, nes yra mažiau invazinis ir neteršia aplinkos.

 

„Be prisidėjimo prie „Frontiers North Adventures“ šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimo, pagrindinis šio „Tundra Buggy“ rezultatas bus tyli kelionė mūsų svečiams“, – sakoma Johno Gunterio, „Frontiers North Adventures“ generalinio direktoriaus ir prezidento, pranešime.

„Frontiers North Adventures“ specializuojasi kelionių organizavime Kanados šiaurėje, pavyzdžiui, keliautojai pietauja po šiaurės pašvaistėmis, plaukioja baidarėmis tarp masyvių ir retų baltųjų delfinų ir lanko laukinius baltuosius lokius, kurie dėl klimato kaitos gali išnykti iki 2100 m.

 

Siekdama sukurti šį pažangų bagį, „Frontiers North Adventures“ taip pat dirbo su nauju Manitobos gamtosaugos ir klimato fondu, Transporto priemonių technologijų centru (VTCI) ir RRC transporto priemonių technologijų ir energijos centru (VTEC).

2021 m. lapkričio 20 d. įmonė pirmą kartą su „Tundra Buggy“ išvažiavo į subarktinę tundrą netoli Čerčilio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)

Komentarai (1)