Karo kaina: Rusija gamins automobilius be oro pagalvių, su mechaninėm pavarom ir karbiuratoriais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-11 14:10
Kai kas forume manau džiaugiasi tokiomis mašinomis: VDV mažai elektronikos rusiška ne skarbonkes - vieni pliusai. Iš bačkos garaže pasisėmei saliarkos, pasileidi Gazmanovo daina. Šūdas tos teslos su baterijom ir autopilotais, per karą nepavažinėsi.
gytis13 2022-03-11 14:21
Yra viena problema - kokybė. Vakarietiškos mašinos ir su karburatoriais važiavo kuo puikiausiai, nes buvo gerai padaryta. O ruso techniką dar atsimenu, primityvi buvo bet ir gendanti byranti. Taigi toks dirbtinis reikalas gaunasi, maždaug kaip kokybiška akmens kirvukų gamyba nes plienas baigėsi. Technologine kapituliacija kvepia.
HardAxe 2022-03-11 14:36
gal ruošiasi gyvenimui po atominio? Rusiška buvo paprasta ir todėl, kad galėtų kiekvienas susitvarkyti, be specializuotų servisų.
AAA000 2022-03-11 18:32
tikrai ne. nesugebedavo kokybiskai pagamint su savo planine-komandine ekonomika. buhalteriai imortalo mentaliteto per daug vadovavo. aplamai kaip cia jum "rusiska" pavirto i automobilio savybe? daltonizmas kazkoks... --------------- oro pagalves - labai svarbi technologija automobiliuose. jei nesugeba - atsilike. ar ten kokiu stabdziu-pakabu-transmisiju. pirmaeiles technologijos. nes automobilis turi vaziuot/veikt ir but saugus naudotojui. automatizavimas nera privalumas. tik patogumas. cia komfortiskumas. cia aiskiai technologija - tiesiog antro svarbumo. jei tokiu nesugeba - irgi atsilike. kai truksta resursu - sitas galima aukot - protingas zingsnis. spalva ar spakliai - cia aplamai nera technologija. cia gaidiskumo faktorius. pateisinama tik pvz, kad nerudija ar "zaliai" persidirba - tada bent jau patenka i nesvarbiu technologiju sriti... bet cia jau pritempinejimas uz ausu... kai aiskiai vysto gaidiskumo linkme - cia jau is esmes pasaulio tersimas SPECIAILIAI. del pelno. cia taikoma ir "firminiam" gaminimo budui - kai netinka kitu gamintoju dalys. kazkaip pasigendu rekaujanciu ekologu, politikeliu ir buhalteriu pasisakymu - kai cia aiski tarsa ir pereikvojimai - verti apmokestinimu ir kontroles. visus situs dalykus lengva ivertint ir apmokestint visuomenes labui. ir tas situacijoje - kai vemt jau vercia sapaliones apie co2 skaiciavimus ir visokius vegetarizmus kas net nera svarbu ekologiskai - bet po ekologijos veliava propagandiskai sukista... taip kad cia irgi propagandoninis straipsnelis - kur suplakta visko po biski... nes tipo "tematika" - reikia rusus prikabint prie automobilizmo kazkaip propaqandoniskai... nu negamino jie niekada geru auto - neturejo poreikio. o viskas kas cia ivyko - uzblokavimas ruskyno imperijos rinkos. APTVARAS. o bandoma kazka vartyt su automobiliais isvis ne i tema... vegetaras rase aiskiai... man visas straisnis nuskanbejo mzdaug taip: - pasidziaukim - rusai daba zoles negales ryt, tures pereit prie mesos raciono... tik automobiliuose... cia nei laimejimas nei pralosimas... tiesiog vartojimo ivairove jiem sumazes. gamyba isvis ne prieko. noro ruretu - isvystytu. konkurencingus lektuvus ir raketas padaro su 150 limonu populiacija, pries pasauline mazdaug 1,5 milijardo populiacija... auto tiesiog nedaro ir tiek. nors galetu. tiesiog nedaro. nes mentalitata formuoja tokie kaip putinas su patarejais imortalo/konservu lygmens. va ir viskas. lietuvoje irtgi taspats. konservai orientuojasi i socialine vergove. pigiausia dartbo jega. zemiausia apmokejima. monopolizmus. visuotinius beprasmius apmokestinimus (vogimo forma). ir pan.... tas pats putinizmas... 1 prie 1. automobilizmas cia ne prie ko. rusai irgi. lietuviai irgi negamina kokybisku automobiliu. mes net daliu jiems negaminam normaliu... na lietkabelis laidelius gal daro neblogus - bet ir tai - kontaktu nesugeba... pynes nesugeba suformuot automobiliu gamintojams
assa 2022-03-11 19:29
man atrodo kapitalinė sankcija būtų, jei lustų gamintojai (kiek žinau Taivanas ir USA čia praktiškai monopolistai?) paskelbtų, jog pritaikys sankcijas gamintojui, kuris tieks Rusijai prekes su jų pagamintais lustais. Ir viskas- rusam krantai nusipirkt bet ką, kur yra elektronikos. Niekas nerizikuos būt atkirstam nuo vakarų rinkų. Aišku, rusai turi kažką gal savo, bet čiuju ten milimetrinės technologjos, dar variantas lempiniai tranzistoriai budavo?
donatasv 2022-03-12 13:48
Suprojektuot rusui nebėda 1 gal 2 kartoms senesnius procesorius, pagamindavo jiems viską Taivanas. Taip kad lanbirbio planas palaikyt taivana eina į gerą pusę.
HardAxe 2022-03-13 00:01
ribotą jiekį jie gaus be problemų per tarpininkus. Ką čia reiškia įvežti kelias dešimtis tūkstančių prosumer lygio procesorių? Bet eiliniams gyventojams tai nepatiks, oi kaip nepatiks...
Benediktas 2022-03-13 07:47
CCCP po truputį prasideda: https://www.youtube.com/shorts/OJcXV7FFJgM