Kodėl žmogus nuolat nori valgyti. Tai verta perskaityti  ()

Jei negalite suprasti, kodėl nuolat norite valgyti, turite atkreipti dėmesį į savo gyvenimo būdą ir mitybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak diplomuoto dietologo Robo Hobsono iš Men'sHealth, kai žmonės nepakankamai miega, gali padidėti apetitą skatinančio hormono grelino kiekis. Ekspertas pridūrė, kad apetitą gali paveikti ir kitas hormonas – kortizolis. Stresas gali padidinti šio hormono lygį, o tai savo ruožtu sukelia potraukį maistui.

„Vaistai, tokie kaip antidepresantai, taip pat gali padidinti apetitą, kaip ir nediagnozuotas diabetas“, - pabrėžė dietologas.

Nuolatinis alkis – mitybos priežastys

Jei valgysite daug angliavandenių, kuriuose yra mažai skaidulų ir kurie greitai virškinami, netrukus vėl galite jaustis alkani.

Hobsonas pastebėjo, kad valgant maistą, kuriame daug riebalų ir baltymų, sulėtėja cukraus išsiskyrimas į kraują, todėl žmonės ilgiau jaučiasi sotūs.

Mitybos specialistas pabrėžė, kad, sulaukus 40 metų, jaučiant be aiškios priežasties potraukį maistui, reikia pasitikrinti sveikatą.

Kada geriau nevalgyti vakarienės

 

Paryžiaus Sorbonos universiteto mokslininkai išsiaiškino, kada geriau nevalgyti vakarienės.

Mokslininkai septynerius metus stebėjo 100 000 žmonių, besilaikančių dietos ir padarė išvadą, kad žmonėms, kurie valgė po 21 val., padidėjo širdies priepuolio ir insulto rizika.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()