Superertminis povandeninis laivas: iš Šanchajaus į San Franciską 5,8 tūkst. km/val. greičiu – per 100 min.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

werafonas 2014-08-26 18:39
O kaip gyviai pakliuvę kelyje? Juk lėktuvų 10km aukštyje paukščių pulkai nelaukia.
Arns 2014-08-26 20:49
manau keli nukentėtu, bet paskui išmoktu atskirti garsą. Kaip dauguma laukinių gyvūnų prisitaikė prie eismo, tai vandenyje dar kelis kartus geriau girdisi, be to nemažai naudoja echolokaciją, tad gal pritaikys kažką. Be to nemanau jog dideliame gylyje tai ketina naudoti.
bahuriux 2014-08-26 23:31
Arns 5,8 tūkst. km/h tai virsytu garso sklidimo greiti vandenyje, jokia echolokacija nepadetu. Jei toks atsitrenktu betkur, kad ir i bangini pvz butu didelis BUM manau, labai didele kinetine energija. Jei torpeda judetu tokiu greiciu jai sprogmenu nereikia, vien kinetine energija tokios (5800km/h) torpedos virstu i sprogima prilygstanti bombai. O varikliu yra visokiu prikurta, kaip "steam jet", "elektro spark jet" varomu vandenilio peroksidu ir bala zino kokiu.
kestutisz 2014-08-27 10:04
Nemanau, kad kuriama civiliniams tikslams, greičiausiai ir kuriama dideliam BUM, pvz į kokį lėktuvnešį. Tik, kad pinigus reikia gražiai apiforminti, gal net pritraukti į projektą kokių protingų pacifistų. Vandenyne gi ne tik banginiai, begalė gyvos ir negyvos smulkmės (pvz šiukšlės, tinklai, vieši ir nelabai sensoria) - net planktonui pakeitus to burbulo struktūrą kažin ar atlaikytų
Arns 2014-08-27 10:51
kestutisz, tai ir sako jog čia būtu teorinis greitis. Teoriškai galima apskaičiuoti kiek ir lėktuvas galėtu skristi, bet nebūtinai skraido ir nebūtinai visą laiką tokį greiti ima. Net nenustebčiau jog galutinėje stadijoje greitis būtu keliskart mažesnis, bet esmė - atpiginti keliones. Aišku tai domina ir kariškius, bet jei jau viešai apie tai pradėta kalbėti ir dar Kinijoje, manau nė iš tolo nekvepia superslapto ginklo kūrimu. bahuriux, o nepagalvojai apie atvirkštinį procesą, kaip gal būt tam tikrų trasų pažymėjimas plūdurais, kurie skleistu daugumą žuvų atbaidančius garsus? Jos neturi ausų, bet echolokacijos principu kur neplaukti.
obuglas 2014-08-27 11:37
Arns: o kaip žuvų migracija? Jau dabar echolokacija sukelia daug problemų delfinams/banginiams, nes nebesugeba normaliai orientuotis. O tu siūlai nutiesti 6000 km ir ilgesnę trąsą per Ramųjį vandenyną, kuri baidytų žuvis ir kitus jūros gyvūnus?