Pakyla nuo 100 metrų ilgio tako! Naujas futuristinis lėktuvas. Kas žinoma (Foto, Video)  ()

„Electra“ jau gavo daugiau nei 2000 išankstinių užsakymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvų gamintojas „Electra“ kuria nedidelį lėktuvą, galintį atlikti nemažai gudrybių. Lėktuvui, kuris vadinasi eSTOL, reikia minimalaus greičio ir užtenka itin trumpo pakilimo tako norint pakilti.

Lėktuvo pavadinimo akronimas eSTOL reiškia „itin trumpas pakilimas ir nusileidimas“ (ultra-short takeoff and landing).

 

Planuojamame lėktuve tilps devyni keleiviai ir pilotas su bagažu. Jis galės įveikti apie 800 kilometrų maždaug 320 kilometrų per valandą greičiu. Tai taip pat visais atžvilgiais labai „paprastas“ orlaivis, paruoštas komerciniam naudojimui nedideliais atstumais.

 

eSTOL turi aštuonis sraigtus ir didelius tūpimo sparnus, kurie leidžia lėktuvui pakilti vos 56 kilometrų per valandą greičiu. Tokiu greičiu lėktuvas įsibėgėja taip greitai, kad užtenka vos mažesnio nei futbolo aikštės ilgio kilimo/tūpimo tako – šiek tiek mažiau nei 100 metrų. Taigi jis netgi galėtų pakilti ir nusileisti ant kai kurių pastatų stogų.

 

„Electra“ tęsia eSTOL lėktuvo bandymus. Planuojama, kad pilno masto devynvietis prototipas bus paruoštas iki 2026 m. Orlaivį planuojama pristatyti į rinką 2028 m.

 

Ir atrodo, kad susidomėjimas didžiulis. „„Electra“ jau gavo daugiau nei 2000 išankstinių užsakymų, kurių vertė siekia maždaug 7,5 milijardo eurų.

„Electra“ 2023 m. lapkritį atliko pirmąjį dviviečio eSTOL prototipo bandomąjį skrydį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()