„Dronų karai“: DHL atkirtis „Amazon“? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PCP 2013-12-11 09:53
Kaip tada paaiškinti 0:13? nusipirko iš parduotuvės quadą ir nudažė geltonai.
kestutisz 2013-12-11 12:35
Nagi derina, o ir šiaip berods niekur civilinė aviacija neleidžia nepilotuojamų skrydžių (net kariniai dronai turi problemų cilizuotuose kraštuose). O šiaip, tai ką čia parodo betkoks pogrindžio konstruktorius (na, studentai kursiniam ar moksleivių būrelis) surinktų - tik finansų reikia. Čia gi nesprendžiamos jokios esminės problemos - nei saugumo, nei patikimumo, net įteikimo patviritinimo kas turbūt ne mažiau svarbu nei kiti punktai. Tik pats papasčiausias demo - net analogiški copteriai su vaizdo kameromis su savo vaizdo stabilizavimo sistemomis yra gerokai sudėtingesni.
Shinigami 2013-12-11 14:33
sub 2013-12-11 16:38
eBee palyginus su konkurentu - man asmeniškai atrodo rimčiau, bei tuo pačiu naudojimas paprastesnis. Tokį pamodifikavus Lietuvoje jau galima užsiimti verslu oro kurjerio. Labai patiko paleidimas iš rankų, nuskrendamas atstumas ir greitis. Jei modifikuoti, kad neštų 2kg. - tai matau bus geriau nei DHL ar to pačio Amazon dronai. Na ir kaina eBee drono nesikandžioja, nepaisant to kad jis naudojamos kartografijai, patobulinus būtų labai geras įrankis oro pašto siuntiniams.
Shinigami 2013-12-11 17:25
Man tai rimčiau atrodo Trimble UX5, nes: 1) eBee visas korpusas pagamintas iš putos. UX5 tik išorė iš putos, o rėmas iš anglies pluošto. 2) Kadangi UX5 trigubai sunkesnis, jį sunkiau mėto vėjas. Bei gali skristi prie didesnio vėjo nei eBee. 3) Geresnė foto kamera. Rezoliucija iki 2.5 cm/px, o eBee iki 5 cm/px. Bet, darbui kuriam nereikia tokio didelio tikslumo ir jei gali palaukti geresnio oro, eBee turi daug pranašumų. Nes galima paleisti iš rankų, kitaip sakant nereikia tampyti katapultos. eBee nusiima sparnai todėl kompaktiškesnis. Kai kur įstatymai riboja dronų svorį su kuriais galima skraidyti be leidimo. Šiaip mūsų įmonė jau nusipirko eBee. Ir dabar atliekami pirmieji praktiniai bandymai.
dzedajus! ;D 2013-12-11 22:12
Ir ką gi aš sakiau vienam piliečiui kuris nė pro kur netikėjo jog šitokie dalykai tiek kainuoja, dabar galim pamastyti kiek atsieis siuntos pargabenimas. Europoje daugelyje šalių galima skraidyti su bepiločiais, bet siūstuvo galia negali siekti 1-2W galingumo ir reikalinga licensija kitaip prisistatys žmonės ir konfiskuos viska dar ir baudą išrašys.