Rusijos kariniai žaidimai įkyrėjo Suomijai - nuspręsta vadovautis patarle - duok kelią „kvailiui“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-12-15 13:29
Traktuoji, kaip agresyvius veiksmus, vieną naikintuvą numuši - daugiau nebeskraidys civiliniais oro keliais su išjungtais siųstuvais. Ar dar >100 gyvybių reikia, kad pradėt kažką krutinti?
Aklas 2014-12-15 13:33
Manau vistik geriau toje situacijoje duoti durniui kelia
grestart 2014-12-15 13:39
Nesuprantu, rusija ale piktinasi mūsų regiono didinama gynyba, bet pati tokiais savo veiksmais tik ir skatina tai daryti. Nesuprantu jų logikos. Nors ten ko gero pas juos vietoj logikos darbuojasi atsitiktinių skaičių generatorius.
GM 2014-12-15 14:13
Tai čia priklauso nuo to, kas pirmas pradėjo "agresyvius" veiksmus ir kaip kiekviena pusė tai supranta.
immortallt 2014-12-15 14:47
Na per 100m nuo tavęs pralekia radarų nefiksuojamas naikintuvas. Agresyvu ar ne? Sekundės ar blogos reakcijos reikalas ir lavonų krūva.
sub 2014-12-15 15:06
Šioje vietoje palaikau Immortallt. Negi laukia Vakarai dar vieno lėktuvo su 300 lavonų? Jei radarai išjungti, naikintuvai gali užfiksuoti atlekiančią raketą? Jei ne, tai nesuprantu vakarų. Suprantama didinti įtampos dar labiau nieks nenori, bet nusileisti provokacijoms ir gi neriekėtų, kai yra pavojus civiliniam transportui.
kestutisz 2014-12-15 15:32
Na kam taip drastiškai. Zona gali likti paskelbta nesaugia ir palikta įvairių bepiločių orlaivių poligonu. Aišku ne povandeninė mina su ragiukais, bet atsitrenkti vistiek nemalonu. O ir kas gi atsitrenkė jei to lėktuvo oficialiai ten net nebuvo?
Salubri 2014-12-15 16:21
Rusai trolina
immortallt 2014-12-15 16:27
Kas sprogo danguje, jei jo oficialiai ten nebuvo ir jokie radarai nerodė?
Ernestass 2014-12-15 17:47
Aklai skraido abi pusės. Neseniai Rusai kaltino vakarus, kad išjunginėja tas pačias sistemas, kad liktų nepastebėti. Tą patį matomai daro ir patys jie.
Shinigami 2014-12-15 18:54
Kodėl nieko nedaro vakarai? Tam gali būti įvairių priežasčių. Pirma rusai skraido ten kur pagal tarptautines sutartys gali skraidyti visi, nors jos ir priklauso tam tikroms šalims ir tos šalys privalo rūpintis saugumo toje oro erdvėje. Atpažinimo sistemos išjungimas, nors ir yra pavojingas, bet pagal tarptautines sutartys nėra karinis veiksmas. O vakarai skirtingai nuo diktatorinių šalių kaip Rusija skiriasi tuo, kad laikosi tarptautiniu susitarimų. Kita priežastis butu tai, kad nors Rusija ir smarkiai atsilieka karinių pajėgumų nuo NATO, bet jį nėra silpna kaip kitos valstybės. Dėl ko karas su Rusija turėtu daug aukų. Nes tokiame kare nebe egzistuotu terminai kaip civiliai, vaikai ir nekaltieji. O tokio karo niekas nenori. Tuo tarpų Rusija, jei vakarai numušto jos lėktuvą, pradėtu visa gerklę rėkti kad ją puola NATO ir sukeltu visos šalies mobilizacija. Nukreiptu dėmesį nuo ekonominių sunkumų ir atsikratytu ta maža opozicija kuri dar yra likusi Rusijoje. O gal Putinas to ir nori? Kad vakarai imtus karinių veiksmų prieš Rusijos provokacijas, kad galėtu rėkti, kad tai ne jie karą pradėjo. Nes tokiomis kalbomis Putinas nesiekia įtikinti vakarų savo nekaltumu. Tokiomis kalbomis jis siekia įtikinti Rusijos piliečius. Bei sąjungines šalis. Paprasčiausio preteksto ieško pradėti karui. Tuo pretekstu galėtu prisidengti kaip figos lapu, tipo ne jis karą pradėjo. Todėl šioje situacijoje geriau vadovautis posakių "Duok durniui kelią.". Nes kitaip pačiam bus blogai.
Shinigami 2014-12-15 18:56
Šito niekada neteko girdėti.
immortallt 2014-12-15 19:42
Prie to paties, ukrainiečiai kala prie kryžiaus rusų vaikus. Taip, tai rusai panaudotų propagandai, bet paprasčiausias variantas yra visur masiškai praforsuoti video, kaip rusų naikintuvas vos nenuskina keleivinio lėktuvo, kurį kuo puikiausiai matė savo radaruose. Atitinkamos ir atsakomosios priemonės - numuši, o pilotą suimi už pavojaus visuomenei sukėlimą. Tarptautinė oro erdvė nereiškia, kad gali elgtis kaip nori. Jei taip pro Rusijos lėktuvą praskristų, tai Rusija ne tik numuštų, bet dar ir pareikštų, kad bandė Maskvą subombarduoti, nors būtų be jokio kovinio užtaiso. Anyway, geriausias sprendimas būtų masiškai pradėti vystyti infrastruktūrą, kad per mažiausią laiką būtų galima atsisakyti išteklių iš Rusijos. Prekybą vis dar leisti, bet taikyti pvz 30 dolerių akcizą naftai. Europa mokės truputį brangiau, bet tokie skrydžiai ir ambicijos apie 300mlrd USD investicijos į karines technologijas bus svajonėse, nes nebeturės net pavalgyti iš ko, kai BVP kris dar 40% (Rusijos BVP vertinant doleriais 40% mažesnis bus 2015 lyginant su 2013, išmetant 2014, nes einamieji metai ir reiktų šiek tiek sudėtingiau lyginti). O nauda tokio sprendimo tokia efektyvi, kad Putinas kapituliuotų greit, nes 60% eksporto sudaro dujos ir nafta. Dar 30% kitos žaliavos ar pirminiai lydiniai. Atitinkamai ir šalyje visa ekonomika sukasi ant to, jei neliks eksporto, neliks ir antrinės ekonomikos. SSRS žlugimas atrodys palyginus dar švelnus. Kapituliavimo sąlygos - visiška demilitarizacija. Visos karinės technikos ir ginklų išlydymas. Branduolinio ginklo perleidimas NATO šalims ir jo sunaikinimas. Tada duodi grūdų davinį. Ir nekiškit to 400mlrd rezervo, nes pasirodo, tik 200mlrd likvidūs. Dar 200mlrd jei reiktų parduoti skubiai, vargu ar parduotų už 100mlrd. O ir tokių pinigų jau beužtektų tik metams, jei Europa užsuka pirkinių kranelį. O už pvz tokius skrydžius lėktuvų, rusų avialinijoms uždrausti skraidyti NATO šalių oro erdvėje galima visai lengvai. Net karinės provokacijos nėra. Uždarys skrydžius ir per Rusijos teritoriją, bet rusai vėlgi praranda daug daugiau.
Arns 2014-12-15 19:58
immortallt 2014-12-15 22:44
Važiuosiu priešprieša naktį be šviesų tiesiai į tave ir pamatysi mane paskutinę akimirką. Tai nė kiek nėra agresija. Tiesiog meilė ir nekaltumas liejasi per kraštus. Ne nota nusiginkluoti arba karas, o ultimatumas, dvėskit badu arba nusiginkluokit. Rusijos BVP kitąmet skaičiuojant doleriais - 40% gausis. Ir tai dar klausimas ar kritimo pabaiga. Šiandien rublis pranoko visus lūkesčius, nuo 60 krito iki 65. Kai tik kitais metais tikėtasi, kad kris iki 63, o nafta jau tik 60$. Kitaip sakant pajamos iš naftos Rusijai per pusmetį nukrito beveik 3 kartus. Kitos žaliavos didžioji dalis irgi pigo panašiais tempais. Taigi realios biudžeto pajamos žemyn per pusę. Turint omeny, kad jėgos struktūroms Putinas algos nemažins santykiu su doleriu, o rezervų tik pusė likvidžių, tai likusiems darbuotojams valstybės įstaigose algos riedės žemyn 30-50%. Kiek ilgai jie kęs tai?
Arns 2014-12-15 23:25
Immortaliuk, kadangi tavo smegenys neneša, kad tai tas pats, telieka konstatuoti, jog svajok ir toliau. Niekas nei Rusijai, nei Kinijai ar JAV nepalieps nusiginkluoti, nes tai aukščiausio lygio karinis grasinimas valstybės suverenumui, kada trečiosios jėgos kėsinasi į šalies legitimimumą. Jei tada Putinas nenuspaustu "branduolinio mygtuko", tikrai įvyktu perversmas, per kurį ateitu tikrai valstybę ginti pasiryžęs asmuo, kuris tą nuspaustu. Būtent todėl paskutinį kartą šis triukas suveikė Hitleriui, o po to, kad ir kokios nelygios jėgos būtu, ateinama į karo stadiją. Antraip, na mes turim didįjį A. Smetonos pabėgimą per upelį, net keista, kodėl iš jo nedarome valstybingumo simbolio? Kad civilinis lėktuvas nemato, nereiškia jog karinis nemato. Juo labiau, visi orlaiviai gali girdėti nekoduotus civilinių lėktuvų pokalbius su dispečeriu. Tad karo lakūnams, besitreniruojantiems skraidyti koviniu rėžimu, tokios treniruotės - būtinos, jei jau įsėdo į lėktuva ir su juo išleistas pasiskraidyti. Tuo atveju, niekas jiems komfortiško pasiskraidymo neorganizuotu.
DJ_LFS 2014-12-16 00:43
siaubas, rusiški zombiai niekaip nemiršta, rublis nuvertėjo, reik dvigubai daugiau stengtis, kad tą pačią algą gauti..
immortallt 2014-12-16 00:45
arnuk, būtent kad mato ir vis tiek renkasi labai artimą trajektoriją civiliniam orlaiviui, kad sukeltų pavojų. Daro provokaciją. Ir rizikuoja civilių gyvybėmis. Jei su uzi šaudytum virš galvų, tai vis tiek sėstum ilgam už grotų. Čia niekuo nesiskirianti situacija. vis dar smegenys tau neveikia. Ultimatumas galėtų tik būt po kokių metų, kai žmonės rimtus neramumus kels ir net jėgos struktūros nebebus visos ištikimos, kai prasidės neramumai dėl >50x sumažėjusių pajamų, pradingusių santaupų ir sparčiai augančio nedarbo. Kai realiai keisis valdžia ir ateis labiau sukalbami bei be imperializmo politikos.
Jomajo 2014-12-16 01:31
ar pati rusija per maza tokioms treniruotėms? ar nori astresniu pojuciu tarp civiliu lektuvu? tai gal tegul tiesei virs niujorko prasuka rata. Tikriausiai separatistams irgi treniruotes su BUK`u buvo butinos?
sloggi 2014-12-16 06:20
Uz chuliganiska vairavima yra baudziama, kazi, kaip suskraidymu yra tokioje situacijoje.