Seklys išsiaiškino tiesą apie virš Donbaso numuštą „Boeing“ ir gavo už tai 30 mln. dolerių  (7)

Privatus detektyvas iš Liubeko Vokietijoje Josefas Reschas išsiaiškino, kas kaltas dėl Malaizijos oro linijų lėktuvo „Boeing“ tragedijos virš Donbaso. Kaip teigia Newsru.com, sekliui pavyko surinkti įrodymus, už kuriuos užsakovas iš Šveicarijos sumokėjo jam 30 mln. dolerių. Tačiau kokie tie įrodymai, J.Reschas neatskleidžia, esą tokia buvusi sutartis su užsakovu. Bet žurnalui „Capital“ vyras papasakojo kai kurias tyrimo detales ir patikino, kad užsakovas liko patenkintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio teigimu, 66-erių J. Reschas naudojasi netradiciniais tyrimo būdais ir yra garsus nusikaltėlių medžiotojas. Tačiau virš Rytų Ukrainos numušto lėktuvo bylos jis imtis bijojo, esą tiesa apie tragediją gali sukelti didžiulį rezonansą ir to net niekas nenorės žinoti. Vis dėlto detektyvas reikalo ėmėsi, tokiu būdu ketindamas sužinoti, kas kaltas dėl 298 žmonių žūties. Ne paskutinėje vietoje buvęs ir žadėtas honoraras, kuris yra didesnis, nei JAV kažkada siūlė už Osamos Bin Ladeno galvą.

Su užsakovu iš Šveicarijos seklys tvirtina bendravęs pagal geriausias šnipų filmų tradicijas: pranešimus teko palikinėti telefonu Europos restoranuose, o bendrauti buvo galima tik su tais žmonėmis, kurie turėjo sutartą daiktą – pusę dolerio banknoto su užsakovo parašu.

Tirdamas tragedijos aplinkybes, J. Reschas kreipėsi į visus, kurie turi kokios nors informacijos apie įvykį, ir sulaukė bangos laiškų bei skambučių. Su galimais informatoriais jis susitikinėjo tik netoli Liubeko, neketindamas važiuoti į Rusiją ar Ukrainą, nes esą tikrai kažką žinantys žmonės pas jį atvyks patys, norėdami brangiai parduoti savo informaciją.

Net 99,9 proc. gautos informacijos nebuvo vertinga. Tarp melagių J. Reschas įvardijo Didžiosios Britanijos lordą, ketinusį už pinigus pateikti Rusijos kaltės įrodymus, ir rusą, įrodinėjusį Ukrainos kaltę. Tyrimas vyko slegiant didžiulei įtampai, o grasinimų susilaukė ne tik seklys, bet ir jo šeima bei kolegos.

Tik po 10 tyrimo mėnesių J. Reschas susitiko su informatoriumi, kurio istorija jį įtikino. Tuomet seklys šį žmogų suvedė su savo užsakovu ir gavo žadėtąjį honorarą. Ką papasakojo paskutinis informatorius, neatskleidžiama, bet esą jau labai greitai informacija greičiausia bus paviešinta, tą padarys turtingasis tyrimo užsakovas iš Šveicarijos. J. Reschas tikina nežinąs užsakovo vardo ir motyvų, kam jam šio tyrimo reikėję.

„Malaysia Airlines“ keleivinis lėktuvas „Boeing 777“, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo likus 80 kilometrų iki Donecko. Visi skridę keleiviai ir įgulos nariai žuvo – iš viso 298 žmonės.

Tarptautinė tyrimų grupė iki šiol oficialių išvadų nėra pateikusi, kas nutiko lėktuvui, tačiau nuo pat pradžių teigta, kad orlaivį numušė prorusiški teroristai raketiniu kompleksu „Buk“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(35)
(46)
(-11)

Komentarai (7)