MH17 tragedija: Rusija atsisakė tolesnių konsultacijų su Australija bei Nyderlandais - tai buvo „eilinis smūgis Rusijos ir Nyderlandų santykiams“  ()

Rusija atsisakė toliau dalyvauti trišalėse konsultacijose su Australija ir Nyderlandais byloje dėl Malaizijos oro linijų „Boeing 777-200ER“ reiso MH17 sudužimo. Atitinkamas pranešimas buvo publikuotas oficialioje RF URM svetainėje ketvirtadienį, spalio 15 dieną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-10-16 MH17 tragedija: Rusija atsisakė tolesnių konsultacijų su Australija bei Nyderlandais - tai buvo „eilinis smūgis Rusijos ir Nyderlandų santykiams“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2020 metų kovo 9 dieną Hagos apylinkės teisme pradėtas reiso MH17 sudužimo bylos nagrinėjimas, tačiau Rusija atsisakė toliau dalyvauti trišalėse konsultacijose su Australija ir Nyderlandais byloje dėl Malaizijos oro linijų „Boeing 777-200ER“ reiso MH17 sudužimo. Atitinkamas pranešimas buvo publikuotas oficialioje RF URM svetainėje ketvirtadienį, spalio 15 dieną.

Pareiškime nurodoma atsisakymo priežastis – Nyderlandų veiksmai, nusiuntusių į Europos žmogaus teisių teismą skundą prieš Rusiją dėl MH17 bylos. Oficiali užklausa buvo pateikta liepos 10 dieną. Pranešta, kad jame buvo įtraukti individualūs katastrofos aukų giminaičių ieškiniai prieš Rusiją į EŽTT. Nyderlandų vyriausybė taip pat pažadėjo perduoti į Strasbūrą visą surinktą informaciją apie katastrofos aplinkybes.

RF URM šį žingsnį pavadino „eiliniu smūgiu Rusijos ir Nyderlandų santykiams“ ir pareiškė, kad nuo pat lainerio sudužimo priežasčių tyrimo pradžios Nyderlandai atsakinga vadina Rusiją ir laikosi tik šios versijos. Rusijos užsienio politikos žinybos pranešime rašoma, kad dėl to tragedijos priežasčių tyrimas „buvo šališkas, paviršutiniškas ir politizuotas“.

 

Tuo pat metu ministerija pabrėžė, kad pasirengusi bendradarbiauti su kompetentingais Nyderlandų ir organais kitais formatais, kad būtų išsiaiškintas klausimas dėl Ukrainos oro erdvės neuždarymo civilinių lėktuvų skrydžiams virš konflikto zonos Donbase.

Priminsime, Malaysian Airlines reisas MH17 vyko2014 metų liepos 17 dieną. Lėktuvas iš Amsterdamo skrido į Kvalą Lumpūrą, tačiau buvo numuštas virš Donbaso. Visi 298 jame buvę žmonės žuvo. Du trečdaliai jų buvo Nyderlandų piliečiai. Nyderlandų specialistų vadovaujama tarptautinė tyrimo grupė nustatė, kad lėktuvas buvo numuštas zenitiniu-raketiniu kompleksu „Buk“, priklausiusiu Rusijos Ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinės gynybos 53 brigadai.

 

2020 metų kovo 9 dieną Hagos apylinkės teisme pradėta nagrinėto MH17 sudužimo byla. Kaltinimai pateikti trims Rusijos piliečiams ir vienam Ukrainos piliečiui, kurie, tyrimo duomenimis, kovojo vadinamos DLR pusėje. Visi įtariamieji procese dalyvauti atsisakė.


www.rfi.fr

(11)
(0)
(11)

Komentarai ()