[ŽT] „Spiegel“ skelbia skandalą ką slapta daro vokiečiai  ()

Leidinys rašo ne tik apie gana paprastas mikroschemas, skirtas naudoti dronuose, bet ir apie sudėtingesnius komponentus, kuriais galima valdyti sparnuotąsias raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apeinant sankcijas, iš Vokietijos įmonių Rusija iki šiol greičiausiai gauna mikroelektronikos detalių. Apie tai „Spiegel“ rašo gegužės 19 d.

Produktai naudojami Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui palaikyti.

Kartais kalbama apie gana paprastas mikroschemas, skirtas naudoti dronuose, kartais ir apie sudėtingesnius komponentus, kurie gali būti naudojami sparnuotoms raketoms valdyti.

Kaip minėta, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, vien „Elix-St“ į Kazachstaną išsiuntė dešimtis siuntų, kurių bendra vertė viršija 800 000 eurų.

Žurnalistų teigimu, Vokietijos valdžia žino apie šį eksportą, tačiau iki šiol nesirūpino. Tačiau šios sutartys turėtų sulaukti dėmesio, nes 2018–2021 metų laikotarpiu įmonė tiesiogiai tiekė produkciją į Rusiją, o prekių į Kazachstaną apskritai neeksportavo. Bendrovė kaltinimus dėl sankcijų vengimo neigia, motyvuodama tuo, kad prekės buvo išsiųstos į Kazachstaną ir neturi informacijos apie jų nukreipimą į Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(22)
(-13)

Komentarai ()