Tai bent vikrumas. Kinijos robotas „Unitree Android H1“ pasiekė pasaulio greičio rekordą (Video)  ()

Kinijos robotų kūrėja „Unitree Robotics“ tobulina savo pažangiausią humanoidinį robotą, kuris jau dabar demonstruoja nuostabų vikrumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis androidas jau pasiekė greičio rekordą tarp humanoidinių robotų – ant lygaus paviršiaus jis pagreitėjo iki 11,9 km per valandą.

Be to, jis užtikrintai įveikia laiptus, derindamas nusileidimą su sukimu, ir šoka, parodydamas, kaip gerai koordinuoja savo judesius.

„Unitree Android H1“ taip pat įvaldė šuolius iš stovimos padėties į aukštį. „Unitree“ pasiekimai ne tik įspūdingi, bet ir gerokai lenkia esamus konkurentus.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5743 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Svarbu tai, kad Unitree Android H1 kojas suka ne hidraulinės pavaros, o įprasti M107 elektros varikliai. Robotas išlaiko pusiausvyrą net tada, kai jį bandoma apversti.

Jis atlieka apskritiminį aplinkinės erdvės skenavimą su „Intel RealSense D435i“ kamera, kurią papildo „Livox MID360“ lidar modulis ir gylio jutiklis.

Duomenims apdoroti naudojama pora „Intel Core i7“ lustų.

 

Tačiau kol kas „Unitree Android H1“ yra tik prototipas, skirtas tolesniems tyrimams ir plėtrai. Jo galimybės bus tobulinamos, kol bus pradėta masinė gamyba.

Tikimasi, kad robotas rinkoje pasirodys po 3-10 metų, o jo kaina bus ne mažesnė kaip 90 000 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(10)
(6)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: