Mokslininkai vaikišką žaislą pavertė gana galingu elektros generatoriumi (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-03-20 12:18
Esu tikras, kad ir 5V aniems užtektų. Arba kitaip sakant, įtampa nėra galia, tai tokie išsireiškimai nepasako nieko kiek energijos išgaunama iš tokio įrenginio. Bet nesunku paskaičiuoti koks galėtų būti maximumas pagal E= mgh, t.y. kiek minimum energijos reikia tam vandeniui pakelti į tą aukštį virš mechanizmo. Galiausiai supranti, kad tai gana mažas energijos kiekis ir kvailas mechanizmas. Kitaip sakant - prisukamas mechaninis laikrodis užims mažiau vietos, bus lengviau "įkraunamas", o į tą patį tūrį sutalpinsi spyruoklę, kuri galės sukaupti kur kas didesnį energijos kiekį. Tad Kinijos mokslininkai sukūrė prietaisą, kurio načiort niekam nereikia dėl jo nepraktiško panaudojimo.
ArturasGrinevicius 2024-03-20 18:55
Žiūrėkit tik neišraskite smėlio,dėžės savo apuoko supratimui ir betikslėms pagyroms aš mažas vaikas dar ne tokius generatorius moku padaryti kurie generuotų kilovatus ir ne tik o jums tiks apie šaraškino nesamones rašinėti vaikams linksminti. Pasigirti galite nebent logopedams kad tikrai ne viską ištariate ir mokate tiek pat,viskuo netikri,neįdomūs,nenuovokos,daugiau mokytumėtės,užuot tinginiavę gal ir sukonstruotumėte kokį droną vietoi tinginių,kuriuos veltėdžiais vadina ir savo vaikus ten ne kokiais atvarais vadintų nes mažvaikių pajėgos o žvėrių ar kitokių terminatorių,žodždiu gėdingos žinios vargšelių ir pavadinimai ne geresni,mamos pienuko hackeriai.
Hmz 2024-03-20 21:31
Energija gaminama ne iš vandens tekėjimo žemyn, o iš skysčio garavimo ir šilumos mainų su aplinka.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-03-20 22:19
Kaip jau sakiau - jau turim "veikiančią švytuoklę". O energija dėl trinties nebus didesnė už potencinę skysčio energiją (E=mgh). Tad iš principo kalba eina apie labai mažą energijos kiekį. Ir nesu tikras ar šitas generatorius galėtų turėti aukštesnį NK už elektromagnetizmą (generatorių veikiantį magnetinio lauko svyravimo principu). Ir galiausiai grįžkim prie tų 100V Veikiausiai jie tyčia naudoja tokius išsireiškimus, kad atrodytų DAUG (voltai nenurodo energijos kiekio!): kaip kad šitas t.lt "raštininkas" į straipsnio pavadinimus įpiešiantis skaičius, kuriuos dar ir išreiškia matematine, o ne skaitomąja išraiška (1000000 vietoje 1mln ar panašiai) - gi "daugiau"
Hmz 2024-03-20 23:01
Tarsi pats nežinai, kad tikėti T.LT vertimais negalima. Pvz: "When its felt-covered head dips into water, evaporation creates a pressure difference that moves the liquid up the tube, simulating drinking. Intriguingly, this action inspired researchers to explore converting evaporation energy into electricity." https://www.earth.com/news/transforming ... ectricity/ Tai yra, veikimas paremtas ciklišku galvos atšalimu dėl vandens garavimo nuo jos paviršiaus ir atšilimu dėl aplinkos poveikio ir yra ne kas kita kaip šiluminė mašina, naudojanti šilumos mainus tarp garuojančio vandens ir šiltos aplinkos. Detalesnį šito žaislo aprašymą rasi vikipedijoje: https://en.wikipedia.org/wiki/Drinking_bird
mindaugas.vaitiekūnas 2024-03-20 23:27
Bet ar tai galiausiai vis tiek nesueina į tą patį svorio centro persiskirstymą? T.y. pats švytavimas vyksta dėl svorio "atsiradimo ir praradimo". Įsivaiduoju tai kaip: užkrito lašas, švytuoklė pasisuko - dingo lašas, švytuoklė grįžo > vėl užkrito lašas... Ar ne tas pats kas tuo krentančiu vandeniu sukti "vandens malūną"? Iš principo nesuvokiu jokios "kosminės energijos" įsisavinimo - paprasčiausia mechanika. [papildyta] Ar čia švytuoklė iš vis "ne prie ko"? Gal norima pasakyti, kad jie sukūrė technologiją, kuri priverčia vandenį garuoti gerokai greičiau? Kodėl švytuoklė ne prie ko? Gal tai reiškia, kad jie sukūrė kondicionierių (įsisavinama aplinkos energija - temperatūra)? Pamenu Branson siūlė milijoną už gerokai efektyvesnį kondicionierių (tokį, kuris naudotų x mažiau elektros už dabartinius)
Hmz 2024-03-21 12:46
Sveikinu - ką tik paneigei garo mašinų ir termoelektrinių generatorių egzistavimą. Prizą gali atsiimti geležinkelio muziejuje.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-03-22 00:37
Ok, pasiieškojau normalaus sistemos aprašymo. Iš principo procesas vyksta dėl vandens garavimo, o garuoja dėl to, kad įsisavina aplinkos energiją. Galiausiai energijos kiekis, kurį gali pagaminti tas paukštis, nebus didesnis už energijos kiekį, kurį įsisavino vanduo, kad virstų garais. Kalbu apie tą vieną susvyravimą. Tai velniškai mažas energijso kiekis. Panašų metodą jau prieš 20 metų buvau apmąstęs: kas jei šaldytume ledą, tas plečiasi, o tą jo plėtimąsį panaudotumę sunkaus daikto pakėlimui, paskui tas daiktas leistųsi žemyn ir generuotų energiją. Šaldyti ledą galime "natūraliom sąlygom" - žiemą pats užšals Kas dėl paukščio, tai žmonės kalba apie milivatus (nepatvirtinta info). Šiaip yra termoporos - eksperimentais būtų galima palygint kas daugiau energijos sugeneruotų ar paukštis, ar termopora, kurios viena pusė "padengta" vandeniu, kuris žinoma garuoja ir šaldo. P.S. garo mašina tokia efektyvi, nes tam reikalui naudojama cheminė ar branduolinė reakcija! Va būtent tos reakcijos energiją tu verti į elektrinę. Ai tiesa, dar yra saulės energija pagrįstų garo mašinų. Bet esmės tai nekeičia...