GREIČIO! Kodėl kompiuteriai nustojo spartėti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2015-03-01 00:00
Va, būtent, dėl to ir neperku Intel procesorių, nes nematau prasmės, dėl kažkiek greitesnio darbo su kompiuteriu, tiek permokėti. Nors tenka daug dirbti su sunkiasvorėmis programomis, kur CPU turi daug reikšmės, bet jau daug metų su šiomis programomis sėkmingai susidoroja man AMD procesoriai. Dabar su FX klasės turimu procesoriumi išvis rojus dirbti.
Julius_ 2015-03-01 14:12
Kodėl nustojo spartėti atsakymas yra paprastas. Industrija naudoja mikroschemas silicio pagrindu ir bando iš to kažką dar padaryti, kai pasiektos rimtos medžiagos panaudojimo ribos. Perėjimas yra brangus, ypač kai buvo įdėtos didelės investicijos. Realiai reikėtu pereiti bent prie SiC, kuris turi gerą šiluminį laidumą, galima pasiekti didesnius dažnius ar GaAs, GaN ar kitokio pagrindo mikroschemų, kurios turi galimybes pasiekti didesnius greičius ar, kai kurios ir viršyti šimtus GHz, ar galbūt daugiau.
Pumper 2015-03-01 15:54
Radot, ką palyginti - i5 su kažkokiu 860K, kuris už pigesnį Pentium'ą lėtesnis: https://www.youtube.com/watch?v=XoT638ErboU Gal dar sugalvosit su 5960X palyginti? AMD šiais laikais visiškai nieko verti CPU, tas pats 8350K pakeltas iki beveik 5GHz daugeliu atveju atsilieka nuo stock i5, o jei neturbinamas tai išvis visur pasikrauna, kai kainos praktiškai identiškos (AMD brangesnis, jei turbinamas, nes reikia aušinimo gero ir high-end mobo).
Erodas 2015-03-01 16:13
taip taip taip... idomu kiek ten kam turbinti realiai prisireikia, ir kam ten performance jau taip pritruksta? tiek pentiumo tiek i5 tiek 860k performance skiriasi nedaug zaidimuose, o kaina tai jau skiriasi. o kodel rinkciausi 860k vietoj pentiumo? tiesiog man papildomi branduoliai nemaiso, ir imant mano asmeninius poreikius ju man tikrai reikia
vladas34 2016-02-14 18:37
Pumperis tu klisti pagal duota lentele http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html fx 8350 nei vienas nelenkia i5cpu išskirus i7 ir Xeonai . ir taigi kam moketi brangiau kad yra ir pigiau netgi tie patis inteliukai su 6-8xcore nenaudoja ju pilnai tik puse savo galios, tai liečia ir AMD galingais x8corais aukšiau 8350 serijos nes softas mažai palaiko tokius geležius. asmeniškai laukiu kada pasirodis AMD su mamom naujom palaikančiom ddr4 nes intelis neikamdamai brangus netgi mama 400€ pigiausei ka gaut galima ddr4 sistemoje inteli su ddr4 surinkti apie 3k € pigiausei butu geriau palaukti AMD serijos cpu ir visos geležies kai bus konkurencija tada ir piks viskas. tada žiuresiu gal atsinaujinti apsimokes ir tai žiuresim i kaina o ne varda . senai nebežiuriu vardus o tik kaina ir ilgamžiškuma.