Lilija Duoblienė. Kokią universitetų kokybę svarstysime rytoj?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-03-07 21:48
Grazus straipsnis. Teisingas ir nieko daugiau. O realijos tokios, kad per visa nepriklausomybes laikotarpi buvo sistemingai dirbama, dabar tai tesiama, kad lietuva taptu berasciu valtybe kurioje reikalingiausi zmones sunkvezimiu vairuotojai ir prostitutes. Ir duok dieve, kad as buciau neiteisus...
apocalipso 2009-03-08 02:24
Nežinau kam šio straipsnio versija buvo skirta, bet tokiam kaip technologijos.lt puslapiui galėjo buti ir trumpesnis variantas išsakant pagrindinę minty. Man taip pat atrodo kad Lietuva jau buvo pasiekusi aukščiausią išsilavinimo lygi ir dabar ritamės žemyn. Kaip baigiantis studijas studentas galiu pasakyti kad studijų programos yra labai silpnos, turiu omeny jos sudarytos taip kad pradeda kelti abejonių studentui ir jis pradeda klausti savęs "Kur aš įstojau?". Nežinau kaip kiti universitetai bet maniškiame IT dėstytojai yra gan žemo lygio. Nuo dalykų kurie tavęs nedomina Ekonomikos/Filosofijos/Finansu/ ir tt, iki IT specialistams reikalingų žinių kaip programavimas/sistemos administravimas yra skiriama taip vadinama "studiju programa" kurioje numatyti išmokyti 'basic' žingsnius su dėstytojais kurių patirtis baigiasi ties paskutine skaidre. Visą tai tikrai nedidina motyvacijos mokytis. Straipsnyje akcentuojamas destytojo pasiaukojimas.. Straipsnio autorius gal ir aukojasi, bet to tikrai nepasakyčiau apie dauguma man dėsčiusių dėstytojų.
Nerė 2009-03-08 11:57
nNa čia ir aiškinama viso to problema dėl ko dėstytojai neisstengia. gal jų žinios ir nesibaigia ties paskutine skaidre. Tiesiog jie nemato tikslo, kažką daugiau daryti. Juk tai priklauso ir nuo studentų, kaip jie viską priima.